רוצים להכין סילאן לבד???
סילאן, זאת החרוסת של העדה העיראקית. בפסח שמים כלי עם סילאן על השולחן, ממלאים בפיקאנים קצוצים דק ואוכלים על המצה. אז ככה: להשרות תמרים מגולענים ובלי קליפה (עדיף) במים כל הלילה, במקרר. לבשל עם המים עד לרתיחה ולכבות את האש. לקרר מעט. להכניס לשקיק בד ולסחוט עד שהתמרים בתוך השקיקי יבשים ותפלים. לאדות את ה"מיץ" הסחוט עד שנותר נוזל סמיך (כאשר מתחיל להיווצר קצף, או כשמרימים עם כף והופכים הסילאן לא נשפך בקלות). אנחנו מכינים כל שנה כמה צנצנות ומחלקים לכל המשפחה. מתוך סיר מלא תמרים, יוצאת צנצנת סילאן. המון עבודה, אבל שווה כל מאמץ.
סילאן, זאת החרוסת של העדה העיראקית. בפסח שמים כלי עם סילאן על השולחן, ממלאים בפיקאנים קצוצים דק ואוכלים על המצה. אז ככה: להשרות תמרים מגולענים ובלי קליפה (עדיף) במים כל הלילה, במקרר. לבשל עם המים עד לרתיחה ולכבות את האש. לקרר מעט. להכניס לשקיק בד ולסחוט עד שהתמרים בתוך השקיקי יבשים ותפלים. לאדות את ה"מיץ" הסחוט עד שנותר נוזל סמיך (כאשר מתחיל להיווצר קצף, או כשמרימים עם כף והופכים הסילאן לא נשפך בקלות). אנחנו מכינים כל שנה כמה צנצנות ומחלקים לכל המשפחה. מתוך סיר מלא תמרים, יוצאת צנצנת סילאן. המון עבודה, אבל שווה כל מאמץ.