רוצים לעבור (קצת יותר) מרכזה, אבל לאן?

HLAddict

New member
רוצים לעבור (קצת יותר) מרכזה, אבל לאן?

סמויה-למחצה עם שאלה די כבדה שלפניה הקדמה די ארוכה, תודה מראש לכל מי שיוכל להשיב ובכמה שיותר פירוט

בעלי, אני ושני בנינו הפעוטים (בן שנה וחודשיים וינוקא טרי בן שלושה שבועות) מתגוררים כיום בחיפה. הורייג רים בתל אביב, אחי ומשפחתו גרים בפתח תקווה והוריו של בעלי (החיפאים כיום) מתעתדים אף הם לעבור לאיזור המרכז בקרוב. כולם מתחננים שנעבור קרוב יותר אליהם כי קשים עליהם הריחוק מהנכדים והנסיעות הארוכות, והחלטנו להיעתר להם (החלטנו, משמע אנא ותרו על תגובות בסגנון "עדיף שתישארו בחיפה", זה לא יקרה).
מבחינה תעסוקתית, אנחנו די גמישים (אני מדריכת פסיכומטרי במשרה חלקית ומתכוונת ללמד בתיכון בעתיד הלא רחוק, מה שאפשר לעשות בכל מקום בערך; בעלי עובד מהבית) ואין שום גורם אחר שמגביל אותנו למעט מצבנו הכלכלי הדחוק (אני בחופשת לידה ומתכננת להתחיל ללמוד לתואר שני עם תעודת הוראה בשנה הבאה, כך שיכולת הפרנסה שלי בשנה וחצי הקרובות לא להיט, בעלי מרוויח באיזור החציון ואולי מתקרב לממוצע במשק, ועם עלות השליחה של שני ילדים לגן... המצב עגום, בקיצור).

אנחנו מחפשים איזור שבו נוכל להתמקם, בשכירות, לטווח ארוך (ואם יהיה ריאלי בעוד מספר שנים גם לקנות בו דירה, מה טוב, אבל זה פחות קריטי). חשוב לנו שהדירה תהיה נעימה ונוחה לגידול ילדים קטנים (כיום גרים בדירה ישנה וטחובה בשטח של 65 מ"ר צפופים מאד וממש לא מחפשים שידור חוזר שלה), בסביבה שקטה יחסית, עם רמת חינוך גבוהה ככל האפשר, חניה אך גם תחבורה ציבורית סבירה (כיום יש לנו שני רכבים אבל אחד מהעבודה הלא מאד יציבה של בעלי, כך שאיזשהו מושב נידח בפאתי טיזנבלוך פחות מתאים) ובמרחק (אווירי, עזבו פקקים) לא גדול מתל אביב. נדרשת גם קומה 2 לכל היותר (או מעלית) כי חמותי וגיסתי מוגבלות תנועה.
התקציב שלנו נמתח עד קצה גבול היכולת ב3500 ש"ח לחודש (כיום משלמים 2100, היינו מעדיפים לא לעבור את ה3000 אבל כבר הבנו שזה לא מאד ריאלי).

חשבנו על:
ראש העין (כרגע הפייבוריטית כי ממעט המודעות שראינו ביד 2, יחס המחיר למטראז' הוא הנמוך ביותר שם, אבל האמת שכף רגלי מעולם לא דרכה בעיר הזו)
השכונות החדשות יותר בפתח תקווה
דרום נתניה (איזור מחלף פולג)
כפר סבא או חולון/בת ים (אבל לכאן אנחנו נסחפים רק כשאנחנו מאבדים קשר למציאות)

הבעיה היא שאנחנו לא מכירים אף אחד מהאיזורים הללו (למעט כפר סבא, שאני מכירה היטב, אך סיכויינו למצוא שם דירה בתקציב שלנו שואפים לאפס משמאל למיטב ידיעתי). לא יודעים אילו איזורים נחשבים לטובים, אילו סוגי אוכלוסיה מתגוררים בהם, מה רמת החינוך, מה מצב התעסוקה, האם ריאלי למצוא שם דירה בתקציב שלנו או שאם מצאנו כמה מודעות ביד 2 סימן שזו דירה בבנין שמתחיל תמ"א או מאוכלס בחרדים בלבד או שסתם ממוקם מול בית ז*נות.

ומה בעצם אני רוצה מכם? מי שגר באיזורים הללו ו/או מכיר אותם ממש טוב, אנא ספרו, פרטו, נמקו, הרחיבו והדגימו, האם הייתם ממליצים לנו לעבור אל מי מהם ואם כן אז למה ואיך.
גם רעיונות לאיזורים נוספים שעונים על הקריטריונים שהצגתי לעיל יתקבלו בברכה, ואם במקרה למישהו כאן יש דירה מתאימה שמתפנה באיזור יולי-אוגוסט והוא מחפש שוכרים, אשמח לשמוע על כך (אנחנו שוכרים מעולים, אם יורשה לי להעיד על עיסתנו. נשארים לטווח ארוך, שומרים על הדירה במצב שבו קיבלנו אותה ובעלי גב כלכלי איתן מהמשפחות שלנו (שמעולם לא נדרשנו להשתמש בו וגם כעת היינו מעדיפים שלא, ובכל זאת)).

תודה מראש כבר אמרתי?

מנסה קצת לעזור

ורק על חולון ( כי שם אנחנו גרים )
שכירות ברדירת 3 חדרים מתחילה בסביבות ה3200 לדירה של 65מר, חברים שלנו משכירים ב3500 בבניין רכבת , בדירת קרקע ללא גינה וזה עוד נחשב לזול .
באזורים היותר יוקרתיים ( בניינים חדשים , שכונות בבניה כמו ח-300 או קרית רבין ) המחירים לדירות 4 חדרים נעים בין 5 ל5.5 אלף שח .
אז תקציבית , חולון לא ממש מתאימה ( כמובן שבטוח אפשר למצוא משהו, אבל החיפוש יהיה מאוד מייגע

כמו כן, תחשבי בגדול, אם יש עזרה מההורים בייביסיטר, הוצאה מהגנים וכו', אולי כדאי ועדיף לגור קרוב( באותה עיר ) אליהם ולא להתחיל להתרוצץ מעיר לעיר .

מעבר לזה אין לי ממש מה לחדש לך , בורי והמון בהצלחה
אני בטוחה שתיכף תקבלי תשובות קצת יותר טובות משלי

HLAddict

New member
תודה על התגובה

ותודה על שחיזקת את מחשבותיי לגבי חולון

לגבי מה שהצעת, אין מצב שנגור בתל אביב (מה גם שהוריי גרים בשיכון דן, לא בדיוק איזור שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו לשכור בו בית). אנחנו גם לא מתכוונים להסתמך עליהם לבייביסיטינג או להוצאה מהגנים כי שניהם עובדים הרבה וקשה.
הכוונה רק להקל עליהם את הביקורים אצל הנכדים (בעיקר בסופי שבוע), ואולי נוכל קצת להיעזר בהם לבייביסיטינג בפעמים המעטות בהן אנחנו יוצאים בערב.

המחיר לפ"ת לא ריאלי , במיוחד לא בשכונות

החדשות .
מה עם יהוד? נוה מונוסון ? לא מכירה את המחירים אבל הן מרכזיות יחסית
אולי גני תקווה או קרית אונו , בשכונות הישנות ( כי שוב , לא תשיגי במחיר הזה בשכונות החדשות ) . אם תמצאי זה יהיה מעולה כי החינוך נחשב טוב מאד ובכלל זה אזור שמאד נעים לגור בו

mikadany1

New member
יכולה לענות קצת על חולון, בת ים

בת ים - גרנו שם 7 שנים, עד לפני 3.5 שנים. כנראה תתאים פחות או יותר מבחינת התקציב. אני לא מתתי על האוכלוסיה שם (גרנו באיזור טוב יחסית בבת ים, ליד הים), מה שמשליך כנראה גם על רמת החינוך. כרגע אני שולחת את הבת שלי לגן בבת ים (היא בת כמעט 3 - לא גיל שמבחינתי יש בו חשיבות גבוהה מדי לרמת החינוך), לא מתכננת להשאיר אותה שם ברגע שתעבור לגן עירייה. יתרון לבת ים - התחבורה הציבורית טובה מאוד לכל איזור המרכז פחות או יותר (ועכשיו יש גם רכבת בבת ים).

חולון - העיר בה אנו גרים כרגע. גדלתי בה כל חיי, חוץ מ - 7 השנים בהן גרתי בבת ים ואני אוהבת אותה מאוד, לדעתי רמת החינוך בה טובה ויש המון התייחסות של העירייה לכל נושא הילדים (גני סיפור,מוזיאון ילדים, פארקי מים, מוזיאון קומיקס, ספריה עירונית מושקעת וכו'). אין לי מושג לגבי מחירי השכירות. התחבורה הציבורית סבירה. משמעותית פחות טובה מבבת ים.

אתי@

New member
שכירות של דירת 3 חדרים באזור טוב בחולון

(לא ח'300
) מתחילה ב-4000 ש"ח ואני אפילו לא מדברת על מעלית... (מטורף!)

mitmit11

New member
לא מדוייק

3 חדרים במרכז העיר (אזור רסקו, חנקין, שנקר, כל מה שמזרחה מקוגל) תעלה 4000 רק אם היא משופצת ומרוהטת.
לפני שלוש שנים שכרתי במעלה סוקולוב בסביבות 3200 3 ח' ברחוב שקט קומה ראשונה ללא מעלית עם חניה. אני מניחה שהיום המחיר גבוה יותר, אזור ה- 3500.
גיסי שוכר באותו אזור אבל מרוהטת קומה 4 ללא מעלית ב- 3600.

mitmit11

New member
לא ראשיים, מקבילים או קרובים מאוד לראשיים

שלום עליכם למשל הוא הליכה של דקה מסוקולוב, הנוטרים שניה מחנקין וכו. רחובות פנימיים ודי שקטים במרכז הגדול

קליספרה

New member
מסכימה - מרכז חולון, אגרובנק יכול להיות פתרון

הבתים ישנים יותר, והאיזור די מזדקן אבל לאט לאט יש חדירה של אנשים צעירים. בית ספר וגני הילדים קרובים, החינוך של חולון הוא בסדר גמור.
גם בקרית שרת אפשר למצוא במחירים כאלה.
רק מה - במרכז העיר רק דירה עם חניה - אחרת זה פשוט זוועת עולם

s EsH

New member
דרום נתניה - פולג / עיר ימים / נורדאו

אנחנו גרים באזור מעל שנה.
לא יודעת לענות לגבי חינוך וילדים. יכולה רק להגיד שהמנהלת שלי ומנהלת צוות נוספת בעבודה שלי גרות בנתניה ומגדלות ילדים.
בשיחה עם המנהלת שלי, היא סיפרה שמצאה גן מאד טוב לילדים שלה והיא מאד מרוצה. אבל אני לא יודעת להרחיב מעבר לזה.

מבחינת קרבה למרכז - אידיאלי. תח"צ - מעולה. לאורך כל היום יש מוניות בתוך נתניה ומנתניה לתל אביב. כולל לילות וסופשים.
היציאה לתל אביב מהירה מאד (אין פקקים בתוך העיר, גרים ממש על המחלף באזורים האלו).

מבחינת השכונות עצמן - ככל שמתרחקים מהים, השכונות נהיות פחות טובות. ז"א, צמוד לים יש את פולג ועיר ימים שהן שכונות מעולות ויוקרתיות. ככל שמתרחקים, המחירים יורדים ובהתאם איכות השכונה.
אנחנו חיים בקיצון השני הפחות טוב (בעיקר כי חיפשנו בלחץ וכשעברה שנה התעצלנו לעבור דירה). משלמים 2700 שכ"ד ולדעתי זה יותר ממה ששכנים שלנו משלמים בעיקר כי הדירה משופצת ומתוחזקת מאד טוב. הדירה מרווחת יחסית, 2.5 חדרים. אבל אנחנו זוג אז בשבילנו זה ענק.

אני לא יודעת להגיד לגבי שכ"ד של דירות גדולות יותר ובאזורים ה"טובים" יותר. הייתי ממליצה לכם לחפש החל מפולג ועד לאמצע נורדאו - למשל, על רחוב פנחס לבון.

אני ממליצה בחום על נתניה כשמחפשים עיר נעימה, נוחה ונגישה למרכז בזול.
אם תרצי להתייעץ על רחובות ספציפיים, אני זמינה בפרטי.

מנסיון

גם בראש העין בתקציב שלכם לא תמצאו באזורים טובים עם חינוך טוב. תמצאו בותיקה איפה שלא היה לכם גן קרוב לילד שלכם תוך שנתיים כשהוא יגיע לגן עירייה. אני גרה קרוב לותיקה בדירה מהממת אבל אין מספיק גנים בחינוך הממלכתי כי הרב פה דתיים וחרדים (לפחות היה ככה עד אכלוס הפרוייקט החדש) וזה אומר שחלק גדול ממי שלא שולח לחינוך ממלכתי דתי- צריך להסיעץ וזה חתיכת תיק
אין גם בית ספר ממלכתי במרחק הליכה וזה תיק אפילו יותר גדול כי זה אומר שגם ילד בכיתה ד' צריך הסעה הביתה (וזה משפיע מאוד על ההעסקה שלכם. ולא בגיל הזה אין צהרונים)
עוד איזור שצמאו בו במחיר הזה בראש העין זה במצפה אפק- אבל זה גם אזור "לא משהו" בבניה שנעשתה ב"מחיר למשתכן" בסטנדרט מאוד נמוך....
אצלנו בבניין (החדש) דירת 4 חדרים עולה 4000 וצפונה
והכי חשוב- לעבור מחיפה לראש העין זה חתיכת הלם. מבחינתי זה היה לעבור ממקום מרכזי בו יש בית מרקחת עד 23 בלילה, תמיד איפה להזמין טייק אווי, עסקים פתוחים בשבת ולו ברמה מינימלית, מקום בו יש פעילות תרבותית בסופ"ש, מקום בו יש בחירה בין 30 רופאי ילדים- למקום שכל זה לא קיים. אז אמנם זה יותר קרוב למרכז אבל ראש העין היא לגמרי פריפריה ביחס לחיפה ולאפשרויות שלה
(עברנו מחיפה לפה לפני פחות משנה)

yoyo10

New member
בתקציב הזה זה מאוד בעיתי

נגיד פה במודיעין אין מתחת ל4000 דירות כמו שאת מבקשת לדעתי גם בראשון אין ובבאר יעקב גם לא ממש
אתם צריכים להתפשר על גודל דירה

yoyo10

New member
אגב דירה בסדר גודל שלכם עכשיו באותו המצב

בהדר יוסף בתל אביב בערך בתקציב העליון שלך

Pt78

New member
התקציב מתאים לדירות 3-3.5 בגבעתיים-רמת גן

למעלה