רוצים לראות מה מכין התלמיד המוכשר

רוצים לראות מה מכין התלמיד המוכשר

שלי לירון הליצן (הידוע בכינוי "חמודון") בהנחייתי? אז הנה תהליך העבודה. אנחנו עושים במקביל בובת ארנב ענקית בטכניקת גריעה (או בשמה הידוע יותר "פיסול בספוג") ובובת פינוקיו בטכניקת גזרות והדבקה. הנה הארנב בשלב הפיסול:

ובפרופיל

עכשיו רק נשאר לתפור קצת, לעבוד על העיינים ולהכין את החליפה. בהצלחה לנו.

בשביל תלמיד זאת עבודה מדהימה.

חמודון חסר לי את הלחיים המודגשות של הארנב להבא תשתדל לתת לבובה פרופיל . מבחינת הצבעים והבד נדמה לי שהבד תעשייתי מדיי וחבל השקעתה כל כך הרבה בפיסול שחבל לסיים עם בד כזה . הצבעים תלויים בך . רציתה בובה חלומית או בובה רועשת?אני מקווה שנתתי הערות בונות . בגדול חמודון
יופי של עבודה .

חמiדiן

New member
צודקת

תודה על הערות הבנות :) לבובה הבא ישתדל לעשות לחיים טיפה יותר בולטות תקחי בחשבון שזאת הבובה הראשונה שלי ואין לי ניסיון קודם בבניית בובות ענק... אבל כל טיפים יתקבלו בברכה תודה !

וואו חמודון !!../images/Emo2.gif

איזה יופיייי !! לא להאמין שזו עבודה ראשונה ! חייבת לשאול: מה משקל הראש הזה? קשה לשאת אותו לאורך זמן? לא מגרד
? ושוב: כל הכבוד!! וואו ! שיחקת אותה !

לגבי הפרופיל-אני נוטה להסכים וגם

לוקחת על עצמי חלק גדול מהאשמה. בסקיצה הפרופיל קיים, אבל כשהתחלנו לגרוע מהחומר נסחפנו קצת ולא הספקתי לעצור את עצמנו בזמן. כך לא נשאר מספיק מקום ללחיים ואף בולטים כמתוכנן. לגבי הצבעים- אני גם נוטה להסכים אבל זו בחירה מודעת של לירון. זה הטעם שלו וזה גם משרת את המקצוע (ליצן בחגיגות) ולגבי איכות הבד- אילוצי תקציב...

לא, אני גם באה לבתי תלמידים אבל אז

אני גובה תשלום גבוה יותר (תלוי במרחק שאני צריכה ליסוע)

באמת מאוד יפה..

ומאוד גדול!! זה בטח המון עבודה. יש לי שאלה בבקשה מה שבעצם עשוי מספוג זה הראש והנעליים? והחליפה היא מבד בלבד? האם ניתן לעשות חליפה מספוג לבישה? למשל אם רוצים לעשות לשחקן גוף מאוד גרוטסקי.

כן, בדיוק. בבובות הפשוטות ביותר

מהסוג שלירון לומד לעשות רק הראש והנעליים מספוג. אבל בהחלט ניתן לעשות (ואף נפוץ בתחום) חליפה בעלת נפח וצורה שעשוייה מגזרות של ספוג ומצופה משני הצדדים (מבחוץ בפרווה/בבד שרוצים להראות, ומבפנים בבד נעים וסופג זעה). אם רוצים שהצורה תהיה מסובכת ורחוקה מאד מצורת אדם אפשר גם לחזק את החליפה בחוטי ברזל התפורים בתוכה. זו די הרבה עבודה, אבל הרבה פחות מבובות עם מנגנונים.

neta2

New member
מדהים!

אפשר הסבר על פיסול בספוג? ממה שידוע לי, ונסיוני המועט זה לא יוצא אחרת לגמרי ממה שאני רואה בתמונות. פשוט נפלא.

אני משערת שהתכוונת לכתוב שזה יוצא

אחרת לגמרי, ולא כפי שכתבת- "...יוצא לא אחרת לגמרי..."? כפי שכתבתי פיסול בספוג אפשר ליצור בשתי טכניקות שונות- טכניקת גריעה, וטכניקת חיבור גזרות. בטכניקת הגריעה לוקחים גוש ספוג מלא ובעזרת מספריים (רצוי מספרי ספוג טובות. קצת יקר אבל אי אפשר לתאר את ההבדל בנוחות ובתוצאות) וגם סכין יפנית גורעים ממנו את המיותר ומשאירים את הצורה הרצויה (דומה לפיסול בעץ, באבן, בקלקר וכו'). אם רוצים שהצורה תהיה חלולה- גורעים גם את התוך שלה בזהירות. חשוב לשמור על עובי מינימלי ורצוי אחיד של דופן הצורה. ככל שהצורה גדולה יותר הדופן צריכה להיות עבה יותר. בטכניקת הגזרות לוקחים משטחי ספוג (עובי המשטח תלוי בגודל הצורה הסופית. ככל שהצורה יותר גדולה, דרוש משטח עבה יותר על מנת שיחזיק את הנפח ולא יקרוס). מוצאים/ממציאים גזרה כמו שעושים בתפירה ומדביקים את החתיכות. הצורה יוצאת חלולה.

איזה כף לכם! אני מדמיינת את הרגע

שחמודון ילבש את חליפת הארנב וייצא לרחוב-נראה לי שזאת חוויה שלא תשכח ספרו לנו עליה

איזה יופי.חמודון גילי...שאפו!!!!

מקסים...מקסים....מקסים.................... ועכשיו הערות תיקון
כמו שנאמר קצת חסר לי פרופיל ובהקשר לשיטה נראה לי קצת מסורבל הגודל [מבחינת משקל על הראש] שלא נדבר על האיוורור הבובה תסריח מזיעה הספוג סופח אליו את הזיעה . אני מקווה שהבובה תרופד עם בד ביטנה טבעי מבפנים. אחרת אני לא מקנא במפעיל הבובה
מבחינה חיצונית אני אוהבת להשתמש בבדי פליז הנמטחים בקלות וישנם כאלה עם פרוה עדינה....כמו בערוץ הופ. [מריה גורביץ] את כל הטיפים אפשר לנצל לבובה הבאה. תפוזי וחמודוני שיחקת אותה בענק!!!! דבוש

למעלה