רוצים לשפר את התפקוד הקוגניטיבי שלכם
תאכלו שוקולד
לפי מחקר חדש שנסמך על מידע מתוך מחקרי האורך של Maine-Syracuse שכללו כמעט 1,000 משתתפים בגילאים 23-98, אחריהם עקבו במשך כ-18 שנה, נמצא שהאנשים שאכלו את כמויות השוקולד הגבוהות ביותר קיבלו את הציונים הגבוהים ביותר במספר מבחני קוגניציה שונים. אפילו לאחר שמספר משתנים פיזיולוגיים הוחזקו כקבועים (כמו למשל כולסטרול, רמות גלוקוז ולחץ דם) וכמוהם גם מספר דפוסי דיאטה (כמו צריכת בשר ואלכוהול), התוצאות שנמצאו מובהקות נותרו כאלו.
כך שנראה, לפחות מהמחקר הזה, ששוקולד מקושר למספר אספקטים של קוגניציה, בלי קשר למה שאדם אוכל בנוסף לו, ובלי קשר לבריאות לבו וכלי הדם שלו.
מה יש בשוקולד שיכול בכלל לעזור לקוגניציה? חוקרים מסכימים באופן די גורף שנוגדי החמצון שנמצאים בקקאו הם שאחראים על היתרונות הבריאים. פלבאנול במיוחד נראה כחומר שמכיל יתרונות במספר מובנים: על ידי כך שהוא משפיע על סיגנלים באזורים של המוח שאחראים על למידה וזיכרון, ועל ידי כך שהוא מאיץ את זרימת הדם למספר אזורים במוח.
למרותן שמחקרים כמו אלו עושים שימוש במינון מאוד גבוה של החומר, במחקר הזה האנשים שהשתתפו בו אכלו בסך הכל כמויות רגילות יחסית של שוקולד, והם בכל זאת תפקדו טוב יותר. יש לקחת בחשבון שאותו סוג של נוגדי חמצון נמצא גם בסוגי מזונות אחרים - ביניהם למשל אוכמניות, תפוחים ותה - על אף שאף אחד מהם לא כיפי לאכילה כמו שוקולד.
לקריאת המאמר המלא (קישור למאמר המקורי בפנים)
http://www.forbes.co.il/news/new.aspx?Pn6VQ=ED&0r9VQ=EHEEK

תאכלו שוקולד

לפי מחקר חדש שנסמך על מידע מתוך מחקרי האורך של Maine-Syracuse שכללו כמעט 1,000 משתתפים בגילאים 23-98, אחריהם עקבו במשך כ-18 שנה, נמצא שהאנשים שאכלו את כמויות השוקולד הגבוהות ביותר קיבלו את הציונים הגבוהים ביותר במספר מבחני קוגניציה שונים. אפילו לאחר שמספר משתנים פיזיולוגיים הוחזקו כקבועים (כמו למשל כולסטרול, רמות גלוקוז ולחץ דם) וכמוהם גם מספר דפוסי דיאטה (כמו צריכת בשר ואלכוהול), התוצאות שנמצאו מובהקות נותרו כאלו.
כך שנראה, לפחות מהמחקר הזה, ששוקולד מקושר למספר אספקטים של קוגניציה, בלי קשר למה שאדם אוכל בנוסף לו, ובלי קשר לבריאות לבו וכלי הדם שלו.
מה יש בשוקולד שיכול בכלל לעזור לקוגניציה? חוקרים מסכימים באופן די גורף שנוגדי החמצון שנמצאים בקקאו הם שאחראים על היתרונות הבריאים. פלבאנול במיוחד נראה כחומר שמכיל יתרונות במספר מובנים: על ידי כך שהוא משפיע על סיגנלים באזורים של המוח שאחראים על למידה וזיכרון, ועל ידי כך שהוא מאיץ את זרימת הדם למספר אזורים במוח.
למרותן שמחקרים כמו אלו עושים שימוש במינון מאוד גבוה של החומר, במחקר הזה האנשים שהשתתפו בו אכלו בסך הכל כמויות רגילות יחסית של שוקולד, והם בכל זאת תפקדו טוב יותר. יש לקחת בחשבון שאותו סוג של נוגדי חמצון נמצא גם בסוגי מזונות אחרים - ביניהם למשל אוכמניות, תפוחים ותה - על אף שאף אחד מהם לא כיפי לאכילה כמו שוקולד.
לקריאת המאמר המלא (קישור למאמר המקורי בפנים)
http://www.forbes.co.il/news/new.aspx?Pn6VQ=ED&0r9VQ=EHEEK