קציץ בשר - קלופס - מתכון
קציץ בשר – קלופס מהספר פשטידות בקלי קלות – דנית סלומון תבנית מאורכת 30X11 ס"מ בעומק 7 ס"מ חום אפייה: בינוני – גבוה (190 מעלות) המצרכים: 2 כפות שמן זית 1 קילו בשר בקר טחון 3 כוסות פירורי לחם טרי 6 כפות בצל מטוגן 2 ביצים 2 כפות רסק עגבניות 1 כפית אבקת סודה לשתייה 2 כפות חומץ 2 כפיות אבקת מרק עוף 2 כפיות סוכר 2 כפיות פפריקה מלח ופלפל 2-4 כפות מים 5 ביצים קשות, קלופות. ההכנה: משמנים את התבנית בכף שמן זית מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשאירים קצות נייר שיבלטו כסנטימטר מעל שולי התבנית. משמנים גם את הנייר. מערבבים יחד בשר, פירורי לחם, ביצים, רסק עגבניות, בצל מטוגן, אבקת סודה לשתייה, חומץ, אבקת מרק, סוכר, פפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם ומים לפי הצורך. משטחים שליש מהתערובת בתבנית, בשכבה אחידה. מסדרים את הביצים הקשות בשורה על הבשר שבתבנית ומכסים בתערובת הבשר הנותרת. מהדקים ומחליקים את פני הקציץ. מניחים את תבנית הקציץ על תבנית תנור גדולה מרופדת ברדיד אלומיניום (מיצי הבשר המבעבעים עלולים לגלוש מהתבנית). אופים במרכז התנור במשך 50 דקות, עד שפני הקציץ משחימים. מוציאים מהתנור, מכסים ברדיד אלומיניום – הצד המבריק כלפי פנים – ומשהים 10 דקות. הופכים את הקציץ על מגש. מסירים את נייר האפייה והופכים שוב על צלחת הגשה. פורסים ומגישים חם או קר. בתאבון.