רוצים קציץ בשר - קלופס?

dafgol

New member
YYYYYYYYY

אפשר מתכון ? אני נורא אוהבת את זה ואין לי מושג איך עושים....סבתא של יהיתה עושה כזה פעם.... אני רעבה ואת באה לי עם השרשור הזה עכשיו......
 

frige

New member
קציץ בשר - קלופס - מתכון

קציץ בשר – קלופס מהספר פשטידות בקלי קלות – דנית סלומון תבנית מאורכת 30X11 ס"מ בעומק 7 ס"מ חום אפייה: בינוני – גבוה (190 מעלות) המצרכים: 2 כפות שמן זית 1 קילו בשר בקר טחון 3 כוסות פירורי לחם טרי 6 כפות בצל מטוגן 2 ביצים 2 כפות רסק עגבניות 1 כפית אבקת סודה לשתייה 2 כפות חומץ 2 כפיות אבקת מרק עוף 2 כפיות סוכר 2 כפיות פפריקה מלח ופלפל 2-4 כפות מים 5 ביצים קשות, קלופות. ההכנה: משמנים את התבנית בכף שמן זית מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשאירים קצות נייר שיבלטו כסנטימטר מעל שולי התבנית. משמנים גם את הנייר. מערבבים יחד בשר, פירורי לחם, ביצים, רסק עגבניות, בצל מטוגן, אבקת סודה לשתייה, חומץ, אבקת מרק, סוכר, פפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם ומים לפי הצורך. משטחים שליש מהתערובת בתבנית, בשכבה אחידה. מסדרים את הביצים הקשות בשורה על הבשר שבתבנית ומכסים בתערובת הבשר הנותרת. מהדקים ומחליקים את פני הקציץ. מניחים את תבנית הקציץ על תבנית תנור גדולה מרופדת ברדיד אלומיניום (מיצי הבשר המבעבעים עלולים לגלוש מהתבנית). אופים במרכז התנור במשך 50 דקות, עד שפני הקציץ משחימים. מוציאים מהתנור, מכסים ברדיד אלומיניום – הצד המבריק כלפי פנים – ומשהים 10 דקות. הופכים את הקציץ על מגש. מסירים את נייר האפייה והופכים שוב על צלחת הגשה. פורסים ומגישים חם או קר. בתאבון.
 

dafgol

New member
נראה לי שיום ראשון אנסה

אלך לקנות מה שצריך ואנסה לקלופסס לראשונה בחיי
 

S r 35

New member
סופה"ש הזה אנחנו בפנאנן

מתפנקים עם מאכלים של אמא שלי. אבל תודה על המתכון
 
הכל נראה כמו תמיד מגרה ביותר

משפחה בטח נהנת מזה?! מה זה הקציץ?מאיזה עדה זה? נראה באמת שקל להכין..אולי ננסה
 
שנים שנים שנים שלא ראיתי קלופס

אמא שלי ז"ל הייתה עושה את זה כשהייתי ילדה.. היא הייתה עושה את זה אישי לכל אחד אמל'ה.. אני מצומררת....
שרית, אני צריכה אותך במסנג'ר שלי
 
למעלה