רוצים שלום??? אז תקרוא את זה, חשוב!

nehtab

New member
רוצים שלום??? אז תקרוא את זה, חשוב!

חשוב מאוד לקרוא את זה! כל אחד מאיתנו רוצה שיהיה שלום. כל אחד מרגיש שדי, מספיק כבר עם הפיגועים. אי אפשר יותר. אבל מה אנחנו עושים למען זה? עלינו לזכור שאם אין שלום עם הערבים זה אומר שאין שלום בתוכנו! בתקופת אחאב שבה עם ישראל היה עובד עבודה זרה הם בכל זאת היו יורדים למלחמות ומנצחים. למה, איך זה יכול להיות. הסיבה לכך היא בגלל שהיה ביניהם שלום!!! הם לא היו מדברים לשון הרע אחד על השני, לא היה ביניהם מחלוקות ומריבות. בתקופת בית שני עם ישראל היה לומד תורה, מקפיד על המצוות ובכל זאת דוקא בתקופ זו נחרב בית המקדש שעד היום לא נבנה. למה הוא נחרב, הרי הם היו מרפידים על המוות. בגלל שהייתה ביניהם שינאת חינם וכל שינאה היא שינאת חינם. אומרים שדור שבית המקדש לא נבנה בימיו כאילו נחרב בימיו. חברים!!! בדורנו לא נבנה בית המקדש, זה אומר שיש בתוכנו שינאת חינם!!! דעו לכם שכל אחד יכול לתרום להבאת שלום. כל אחד מאיתנו. לכל אחד יש בודאי מישהו שקצת עיצבן אותו או אולי דוקא הרבה, לכל אחד יש מישהו שעשה משהו רע. זה הזמן לסלוח, לותר, לא חכעוס, לדעת להשלים. כמו שאם אני יחתוך בטעות את היד אז אני לא יחתוך בחזרה את היד השניה ואני אפילו לא יכעס עליה. ברור שלא. למה, כי הידיים מאותו גוף, הם גוף אחד. גם אנחנו, עם ישראל זה גוף אחד!!!! איש אחד כגוף אחד. רק שאנחנו מחולקים לאנשים אנשים בדיוק כמו שהגוף מחולק לאיברים איברים. עם ישראל עתיד להיאסף תחת שורש אחד והוא תחת כיסא הכבוד. אנחנו נחשבים לאיש אחד, לנפש אחת. כל עם ישראל ערבים זה לזה. אם אנחנו מכירים שני אנשים שלא ביחסים טובים זה הזמן להשכין ביניהם שלום, לנסו לגשר ביניהם. שכל אחד יחליט עכשיו שגם אם מישהו עיצבן אותו והעשה לו רע, הוא בכל זאת יתגבר על עצמו ויסלח לו. ומחר בבוקר הוא יגיד לו בוקר טוב ויתנהג אליו כאילו לא קרה כלום. ואפילו שזה אולי קשה. לפום צערא אגרא. לפי הצער השכר. ויתגבר בכל עוז לסלוח וידע שבזה הוא תורם לכל עם ישראל ובפרט הוא תורם לעצמו, ומעלה את נשמתו דרגה ומקרב אותה לשורש. עלינו לדעת שהשלום חשוב מאוד מאוד. יותר חשוב זה השלום בתוכנו. אדם שסולח ומותר ובכלל לא כועס על האדם שעשה לו רע, יש לו הרבה זכות. בזכות רבי עקיבא שהיה מעביר על מידותיו ירדו גשמים בבצורת. עלינו לעבוד על עצמנו לסלוח ולהיות בשלום עם כולם. אמן. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

שרiןבן

New member
לא מדוייק.

לא כל אחד רוצה שלום. עצוב כמה שזה, יש כאלו שמוכנים להקריב עצמם רק כדי שלא תהיה. נכון, לא תכה את ידך השניה כי היא באה מאותו גוף, אבל כן תסיר גידול, ש"דו שיח" איתו עלול להוציא את שניכם מהמרגש. ואכן, לא נוכל לחיות בשלום ללא השלום הפנימי. מה שמבעס קצת זה שמאז חורבן בית המקדש, מה שאמור היה ללמד אנשים שמעבר לבניית הבית, יש גם אנשים שגרים בו ומרגישים לא שונה הרבה ממני. אבל כמובן, אני שמח וטוב לב. הרי הכל מתחיל בי.

nehtab

New member
בעזרת השלום ננצח

רק רציתי להגיד לגבי המשל עם הגידול. אומנם אומרים הרחק מחבר רע ואל תתחבר לרשע, אבל אומרים שאם האדם יודע שהוא יוכל להשפיע עליו לטובה אז לא צריך להתרחק ממנו. אם מדובר באדם רשע ואכזר אז צריך אפילו לשנוא אותו. כמובן שהלואי שאף אחד לא יהיה רשע אלא להיפך, שכולם יהיו צדיקים בע"ה. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

לקשמי

New member
לשנוא את החטא, לא את החוטא

אלוהים אוהב גם את האדם ה"אכזר" ביותר. (והמירכאות בכוונה). שנאה פוגעת קודם כל בשונא. אז למה להעניש את עצמך על דברים שאנשים אחרים עושים? אם אדם פוגע במישהו אחר, יש למנוע ממנו את הפגיעה בכל מחיר, אבל בשום אופן לא לשנוא. לנסות לכבות שנאה באמצעות שנאה, זה כמו לנסות לכבות אש באמצעות שפיכת שמן לתוכה. התוצאה היא הפוכה.

nehtab

New member
אהבת ישראל

זה טוב שאת בעד אהבת האדם ובאמת צריך לאהוב כל יהודי. האמת היא שלדוגמא אומרים על אריאל שרון שלצערנו התנהג באכזריות כלפי אלפי יהודים וגירש אנשים חפים מפשע מבתיהם כאשר רבים מהם נמצאים כעת במקומות לא מקומות, קרוואנים ישנים ואני ראיתי גם משפחות שישנות באוהלים וגם הקרוואנים כמובן לא מהממשלה, קראתי שאין לשנוא אותו ועכשיו למרות כל הכאב עלינו להרבות כמה שיותר אהבה גם כלפי מי שהתנהג באכזריות כל כך נוראית ולא צריך להתפלל שראש הממשלה ימות חלילה אלא שיחזור בתשובה. יחד עם זאת עדיין אני אומרת שאדם שהוא רשע ואכזר אין צורך לאהוב אותו, לדוגמא היטלר אני משערת שגם את יתכן שתגידי שלא צריך לאהוב אותו. לאהוב כל יהודי זה לא רק דבר טוב זה אפילו חובה. "ואהבת לרעך כמוך". אני עדיין לא זכיתי להגיע לאהבת כל יהודי, אני לא אומרת שאני שונאת, פשוט אין בליבי רגשי אהבה כלפי כל אדם אבל אפשר לגרום לעצמנו לאהוב. פשוט אהבת חינם. לאהוב כי זה הבנים של הקדוש ברוך הוא, לאהוב כי יש בכל יהודי צלם אלוקים, ה' אוהב כל יהודי אהבה עצומה, כמובן שנאהב את הבנים של הקדוש ברוך הוא. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

למעלה