רוק בשנות ה80

alonbb

New member
רוק בשנות ה80

שמתי לב שהרבה פה לא אוהבים את הרוק שהיה בשנות ה80. אני מוכרח להגיד שגם אני לא. איזה ג´אנר הכי אהבתם בעשור הזה ולדעתכם הוא הכי שלט?

alpha80

New member
אם יורשה לי.... הערה

אני לא יודע אם יש דבר כזה "ז´אנר ששלט". ב 10 שנים היו כל כך הרבה סגנונות, הישתנו כל כך הרבה אופנות. היופי בשנות ה 80 הוא ריבוי הסגנונות וצמיחתם של סגנונות חדשים, כמו המוסיקה האלקטרונית והגל החדש, סגנון מאוד "עתידני" כביכול, הרבה להקות ניסו להקצין ולעשות מוסיקה כמו שתהיה בשנת 2525... רובוטית וממוחשבת. הסינטפופ ששלט בשנות ה 80, היורופופ שצבר פופולריות רצינית, ו"תתי סגנונות" שהיו מאוד מיוחדים לתקופות קצרות, כמו ה"היי אנרג´י", ברייקדאנס, תחילתו של ה"האוס" , ה"ניו ביט", ודומיהם. כמו שהזכרתי לפני כמה ימים במאמר על שנות ה 80, כל סגנון אופיין באופנה מאוד מיוחדת, איפור, תסרוקות, לבוש. לסגנון הרוק לא כל כך התייחסנו פה, והסיבה היא , לדעתי, ש-רוק תמיד נשאר רוק, ותמיד נשמע רוק, ואין בו שום חידוש. רוב להקות הרוק שהיו בשנות השמונים הן כאלה שהיו כבר בשנות השבעים, לא כל כך השתנו מבחינה מוסיקלית, רוק זה עדיין גיטרות ותופים ונגנים חיים, ומעטות הן להקות הרוק שעשו שינוי מהפכני בסגנון שלהן, למעט אולי "החונקים" שהיו להקת פאנק והתעדנו עם השנים, או FOREIGNER שהפכו להיות יותר מלודיים. אז.... בגלל זה אני לא חושב שיש דבר כזה "ז´אנר ששלט". כמו שהיום אי אפשר לומר שיש רק האוס וטראנס. כי יש גם דיסקו, מאוד סבנטיז, יש גם רוק (כן, אותו הרוק) יש ראפ והיפ הופ, וגם גל חדש וסינטפופ עכשווי. ויש גם פה ושם מוסיקה טובה. צריך רק לחפש אותה טוב בבליל הזבל. תסלחו לי, אבל אולי אני "זקן מידי" לזה.

alpha80

New member
ולפני שתתנפלו עלי -

לא אמרתי פה שהרוק לא היה טוב בשנות השמונים, אלא בגלל שהוא לא חידש שום דבר אז גם לא זכרו אותו בתור משהו יוצא דופן. תגידו ל-100 אנשים "שנות ה 80", 99 מהם יגידו (בין אם לטוב ובין לרע) - ניו וו´ייב, מוסיקה אלקטרונית, יורופופ. לא יודע אם מישהו יזכור דוקא את הרוק כסגנון בולט ומיוחד דוקא לשנות השמונים.

הדונס

New member
איני מסכים עם ידידי המלומד

ניתן, לדעתי הבלתי קובעת בהחלט, להגדיר סגנון מסויים בשם "רוק שנות השמונים". (בסוף תבוא דוגמה שפשוט תדגים את הכל בצורה יפה, כדאי להמתין!) אני חושב שאי אפשר להתעלם מגיטרות המסונטזות, המבנה המעצבן (בית-פזמון-בית-פזמון-בית-סולו-פזמון-פזמון) וכמובן, התופים. הסנאר המפציץ עם כל הגייטים שידועים לאנושות ותוף הבס שיצא מכלל שליטה לגמרי. זוכרים את הסנאר של ז´אן פול זימבריס במאמי? כזה מין צליל יכול היה להיות רק בעשור אחד. אסכם ואדגים במילה אחת: GTR. (יצא להם יותר מתקליט אחד?)

הדונס

New member
לגמרי

אבל אי אפשר להגיד שלא היה מין כזה סגנון עם מאפייני שנות השמונים בצבעי פסטל.

alpha80

New member
אני ניסיתי להיות עדין אבל...

צדקת.... אתה ניסחת את סגנון הרוק בשמונים בצורה כל כך נכונה שכל מילה נוספת שלי תהיה מיותרת. אז זה נותן לי לגיטימציה (אני מניח) לומר את דעתי האמיתית בנושא: הרוק של ה 80 היה רוק מסחרי, מלוקק, מעצבן, סתמי ומיותר. בקיצור - לא ממש רוק אלא מוסיקת פופ רועשת וריקנית. נדמה לי שצברתי לי עכשיו כמה אוייבים בפורום שיקטלו אותי.

skid girl

New member
הממ....

תקשיבו טוב!השירים אולי תבניתיים-אבל איך אפשר להתעלם מהאנרגיות של יורופ או מוטלי קרו? הרי שצופים בקליפ של אחת מהן-האייטיז מתומצתים בצורה היפה ביותר-שיער מנופח,הבגדים... איך אפשר להתעלם מהיופי בלהקות כמו סקיד וגאנז?????????????

alonbb

New member
רק בגלל שאמרת

שזה בעצם היה פופ אני מטעה אותך - מה שאתה שמעת היה רוק אלקטרוני ולא אחר. אני בכלל לא אוהב רוק לא ישן ולא חדש אני מעדיף לשמוע תציפורים שמקרקרות לי בבוקר.

MoonSoFast

New member
סגנון רוק באייטיז.....

אמנם לא הייתי קיימת כ"כ באייטיז אלא רק שנתיים(מ1988 ואילך) אבל סגנון הרוק שדי היה חזק, אולי אפילו שלט הוא הגלאם רוק או הווייט/פוסי מטאל. השם ווייט/פוסי היה בגלל התסרוקות המנופחות והיו להקות שפשוט עשו פופ-מטאל וכל מה שהיה חשוב להם זה המראה...לא המוזיקה....

alonbb

New member
למה?

אני מעדיף מוזיקה עכשווית ונוסטלגית משנות ה90 יותר מכל מוזיקה ועשור אחרים.

turrican

New member
הז´אנר שאני אוהב

"לא אוהבים" זה מילה גסה מדיי.. בוא נאמר לא מתחברים. הז´אנר שהכי אהבתי זה סינטפופ , פופ ואלקטרו-פופ. להקות כמו: אולטרהווקס, פט שופ טוייז, אירייז´ר,יאזו, OMD פוליס , דפש מוד (!!) , הליגה האנושית , תא רך , דוראן דוראן ספנדאו באלט , Tears For Fears וכדומה. לדעתי סגנונות הניו-וויב האפילו על שאר הסגנונות בהיותם חדשניים , פופיים , מלודיים וקצביים לדיסקוטקים. כמה אני מתגעגע לשירים הללו.. (אני רץ לשים דיסק של FYC) נ.ב. שכחתי להזכיר את הלהקה המצויינת Flock Of Gugells (תסלחו לי אם לא אייתי נכון את השם..אני ממהר לאללה..)

behappy

New member
ומה עם.......

קווין???????????
אוחחח איזו להקה!

Black Rose

New member
Queen

להקה מדהימה. עוד אחת מהלהקות המעולות של שנות ה-70 שבשנות ה-80 נפלו ונהרסו... מעניין שב-90-91 לפני שפרדי מת האלבום שהם הוציאו הוא עלייה חזרה אבל עם אבידה גדולה. כל עשור חדש הורס את העשור הקודם... כמעט.

dj80s

New member
דווקא היו כמה רוקיסטים באייטיז

...ואלה בעיקר באו מארה"ב. שכחתם את האלבום הכי טוב של ברוס ספרינגסטין, "נולד בארה"ב" (1984), את ג´ון קוגר (לפני ה-מלאנקאמפ) שעשה רוק אמריקאי מעולה במהלך האייטיז ("ג´ק ודיאן" מ-1982 הוא אחד השירים הכי טובים לדעתי באייטיז) והיו עוד כמה: הקלאש, גברים בעבודה, פורינר (למי ששכח, "ארג´נט" היה ב-1981), ואן הלן, בילי איידול, רוד סטיוארט, טוטו, סטיקס, סימפל מיינדס, דון הנלי ועוד. מסכים עם אורן שבזיכרון הקולקטיבי האייטיז נחרתו כעשור של בעיקר סינט וניו וויב, אבל למרות שהרוק נדחק אז יותר לשוליים (בעיקר בעולם שמחוץ לארה"ב) - הוא עדיין נשם ובעט כמו שהוא יודע.

turrican

New member
גברים בעבודה

"Who can it be now" "Down under" , היו שתיים מהקלאיסקות של שנות ה-80 . קניתי את האלבום הכפול שלהם ואני תמיד נהנה לשמוע אותו. מה עוד שהיו להם קליפים נורא מצחיקים..זוכרים אותם במדבר?? נ.ב. הם מאוסטרליה עד כמה שאני זוכר. הדיסק שלהם מומלץ לכל חובב אייטיז .

למעלה