אם יורשה לי.... הערה
אני לא יודע אם יש דבר כזה "ז´אנר ששלט". ב 10 שנים היו כל כך הרבה סגנונות, הישתנו כל כך הרבה אופנות. היופי בשנות ה 80 הוא ריבוי הסגנונות וצמיחתם של סגנונות חדשים, כמו המוסיקה האלקטרונית והגל החדש, סגנון מאוד "עתידני" כביכול, הרבה להקות ניסו להקצין ולעשות מוסיקה כמו שתהיה בשנת 2525... רובוטית וממוחשבת. הסינטפופ ששלט בשנות ה 80, היורופופ שצבר פופולריות רצינית, ו"תתי סגנונות" שהיו מאוד מיוחדים לתקופות קצרות, כמו ה"היי אנרג´י", ברייקדאנס, תחילתו של ה"האוס" , ה"ניו ביט", ודומיהם. כמו שהזכרתי לפני כמה ימים במאמר על שנות ה 80, כל סגנון אופיין באופנה מאוד מיוחדת, איפור, תסרוקות, לבוש. לסגנון הרוק לא כל כך התייחסנו פה, והסיבה היא , לדעתי, ש-רוק תמיד נשאר רוק, ותמיד נשמע רוק, ואין בו שום חידוש. רוב להקות הרוק שהיו בשנות השמונים הן כאלה שהיו כבר בשנות השבעים, לא כל כך השתנו מבחינה מוסיקלית, רוק זה עדיין גיטרות ותופים ונגנים חיים, ומעטות הן להקות הרוק שעשו שינוי מהפכני בסגנון שלהן, למעט אולי "החונקים" שהיו להקת פאנק והתעדנו עם השנים, או FOREIGNER שהפכו להיות יותר מלודיים. אז.... בגלל זה אני לא חושב שיש דבר כזה "ז´אנר ששלט". כמו שהיום אי אפשר לומר שיש רק האוס וטראנס. כי יש גם דיסקו, מאוד סבנטיז, יש גם רוק (כן, אותו הרוק) יש ראפ והיפ הופ, וגם גל חדש וסינטפופ עכשווי. ויש גם פה ושם מוסיקה טובה. צריך רק לחפש אותה טוב בבליל הזבל. תסלחו לי, אבל אולי אני "זקן מידי" לזה.