מה לא עושים בשביל להיות תפוז?
כאן התרנגול משדר "אני נכנע" אבל הטווס מנצל ההזדמנות ומחסל אותו. כשהמסר התוך מיני משמש כמסר בין מיני ההשלכות עשויות להיות באמת הרות אסון. אבל, זוהי דוגמא יוצאת דופן. לטבע לרב שפה אחידה שמובנת גם בין מינית כגון מופעי איום וקולות אזהרה. מבחינה אבולוציונית בעל חיים ידע לפרש אות אם יש בכך יתרון סלקטיבי. מופעי איום כדאי לדעת לפרש כמו גם קולות אזהרה, אבל מסר כניעה של בעל חיים קטן יותר??? להיפך, אם יש טווסים נוספים בסביבה, אז אותו טווס יראה להם מה קורה למי שמתעסק איתו. זנבנים שהושפלו על ידי מנהיג הקבוצה נוהגים לללכת להרביץ למינים חלשים מהם (בולבולים למשל) ולא מתוך תסכול, אלא כדי להודיע לשאר חברי הקבוצה שהם עדיין מסוגלים להכות. זנבן שהושפל ולא יעשה כן יצטייר כפרט שלא מחזיר. בכל אופן, מסר הכניעה אינו נסיון להרשים ולצבור קרדיט אצל הטווס, אלא נסיון אחרון להציל את חייו. דגם חיפוש הוא סוג של קטלוג וגם הוא מסייע לטורף להחליט, אבל אין כאן מגוון של תגובות: לאכול או לא לאכול זו השאלה. כשהתרנגול המסכן משדר "אני נכנע" הוא עושה זאת כאקט אחרון של השרדות. כנראה שתרנגולים שחסים על המפסיד זוכים לקרדיט גבוה בקבוצה. מבחינת הטווס אותו תרנגול אינו מתחרה רבייתי ולכן רחמים אינם באים בחשבון (טווס שחסו על חייו ימצא חן פחות בעיני טווסיות ובמקביל יהווה טרף אלטרנטיבי ויקטין את סיכויי המנצח להיטרף). ונחזור לענייננו, בני אדם לרב מתלבשים בהתאם לנסיבות. לבוש לקראת כנס יהיה שונה מלבוש לקראת סרט קולנוע שיהיה שונה מלבוש לקראת ישיבה חשובה. בארועים מסוג אלה, ללבוש תפקיד חשוב בצבירת קרדיט. אדם שיגיע לישיבת ההנהלה בג'ינס וטי שירט יוערך פחות מזה שהגיע בחליפה. אותו לבוש שיוצר הרושם הראשוני נתון לחיזוי. החיזוי אפשרי לאחר נסיון תצפיתי וקטלוג. עורכי דין מתלבשים כך, רופאים מתלבשים כך ומדעני אטום מתלבשים כך. לבוש מתאים לא רק צובר קרדיט עבור הלובש אלא גם שובר מחסומים ומקרב. קל יותר לקבוצה לקבל אליה פרט שנראה ומתנהג לפי הקודים שלה מאשר מישהו שונה בתכלית. הקודים מאפשרים לקבוצה לפעול באופן הטוב ביותר וחריגה מהם מקשה על התקשורת בתוך הקבוצה ועל צפיית התנהגותו של החריג. כך שאם קיבלתי תפקיד של מנהל בתפוז כדאי לי ללבוש חולצה שתפוז מכני ענק מתנוסס על כל צד שלה (וכמובן מכנסיים וגרביים תואמות). אחרת, לא איהנה מהפריבילגיות של מנהל פורום בתפוז, כגון: סוף שבוע בקריביים פעמיים בשנה, נהג/ת צמוד/ה ואיך לא, אספקה בלתי מוגבלת של...מיץ תפוזים (מבלי להיכנס למותגים) סחוטרי. תגידו לי שלא הייתם עושים כמוני...