רושקביץ. פרץ רושקביץ. המאייר. לוח שנה לילדים 1946

hadi orr

New member
רושקביץ. פרץ רושקביץ. המאייר. לוח שנה לילדים 1946

אני ממש ממש לא אוסף רושקביץ. מכיר כמה וכמה אספני ישראליינה ענקיים שאוספים אבל אני ממש לא. אבל איך יכולתי להשאיר לוח שנה משנת 1946 מאחורי? ממש לא יכולתי. וכמה מילים בקצרה על רושקביץ. המאייר פרץ רושקביץ, יליד גרמניה, נמנה על חלוצי המאיירים של שנות הארבעים והחמישים בארץ ישראל. סיגנונו הנאיבי במעט, הפיגורטיבי המתוק, התמימה והמאוד צבעוני (אשר הושפעה מסגנון ציורי ספרי הילדים מתחילת המאה העשרים) משך, בזמנו, את עיני הילדים והמבוגרים כאחד ומהווה היום לאספנים כנושא איסוף מרתק הכולל בתוכו פריטים רבים כגון גלויות, משחקי קופסה, קלפים, ספרי ילדים ועוד. רושקוביץ אייר ילדים בפעילויות שונות אבל גם מקומות ומפעלים ישראליים. כמו כן התבטא באיוריו בסמלים חלוציים וציונים של אותה תקופה. הצבעוניות והנאביות התבטאו בסיגננו לאורך כל צורות עשייתו הגרפית המאויירת. דרך איוריו אפשר לראות את צורת החיים בארץ ישראל באותה תקופה (מקומות, לבוש, בתים וכו). התמונות שוב עולות בסדר שהם רוצות כדאי ומומלץ להסתכל לפי המיספור שנתתי לפי הסדר ההופעה שלהם בלוח

hadi orr

New member
לאחר כחודשים שלא הייתי בשווקים כאן (רק בגארז סייל קנדיים)

אתמול הייתי ביפו וב"דיזנגוף החדש". חלק מהפריטים סוחרים שמרו עבורי וחלק נמצאו בשיטוט בשווקים. השלמות לאוספי השונים.
להנאתכם

גרשונוב

New member
לוח השנה נהדר!

אני רציתי לנחם אותך שלא הפסדת כלום, כי בחודשיים האחרונים השוק היה די ריק.
עכשיו אני מבין שהוא היה ריק כי שמרו לך הכל בצד.

למעלה