רותחת...

אשד4

New member
רותחת...

שלום לכולם, אני לאט לאט, מתחילה לצערי הרב להבין, שכנראה אין מנוס אלא "להפוך שולחנות..."זו ממש לא דרכי!!!!. זמן רב לא שיתפתי אתכם, אבל לאחר שהוחלט שעל הבן לעבור בדחיפות ועדה רפואית בשל פריצת הדיסק, "מרחו" אותו בבסיס: "אולי השבוע, אולי בתחילת שבוע הבא... " וחוזר חלילה כבר שלושה שבועות. היום השגנו את הטלפון של ועדה רפואית בצריפין, ומסתבר שהוא לא רשום, אף אחד לא פנה אליהם... וכו' וכו' ואין תורים לחודש הקרוב.. וזאת לאחר שהרופא/חובש (לא יודעת) ביחידה אמר שזה בטיפול. בקיצור - רין להם זימונים לחודש הקרוב. בנתיים הבן "טוחן" 13 שעות שמירה ביום... (ללא ההפסקות המתחייבות שחוקי מטכ"ל- כפי שבדקתי באינטרנט....)הוא השומר היחידי כי כל הפלוגה בשבוע שדאות... פניתי כבר לפניות הציבור, לקצין רפואה ראשי- ואם זה לא יעזור... כרמלה מנשה. כמה גיבוי אפשר לתת למערכת? כמה להסביר לילד שכוחנות אינה דרכנו.. מה אתם הייתם עושים?

oshiko

New member
שערוריה מה שקורה עם ועדות רפואיות

היה לי גם ניסיון בנושא - כשהבן שלי העלה פרופיל. לקח לי כמה ימים להבין שאם אני אחכה למערכת שתסדר לו ועדה רפואית - שום דבר לא יזוז. השתמשתי בויטמין P - הישגתי איכשהו טלפון של מישהי שמשרתת באחת המרפאות האזוריות, וקבעתי דרכה את הועדה הרפואית. אני לא יודע אם יש לך אפשרות כזו. אבל מה שכן - נסי להשיג בכל דרך שהיא מישהו יותר חשוב מהפקיד שענה לך בצריפין, תסבירי שיש את כל המסמכים הדרושים וזה עניין של עשר דקות (זה לא לוקח יותר, בד"כ אפילו פחות). זו פשוט שערוריה - צר לי שאין לי משהו יותר פורמלי ובעל שינים להמליץ עליו (אין לי שום מעמד מיוחד כמנהל פורום, חוץ מן העובדה שגם לי יש בן חייל). אם נצליח לארגן כאן אירוח עם גורם רפואי - נזכיר לו את העניין הזה. אבל זה לא מה שיעזור לך למחר בבוקר. אל תוותרי לצריפין, תדגישי את הנקודות הנ"ל, תאיימי אם צריך, ותנסי להגיע שם כמה שיותר גבוה, אם צריך. במקביל, טלפני לבא"ח, דברי עם קצין כח-אדם, והסבירי לו שלא ייתכן ולא אנושי להושיב חייל כל יום 13 שעות בשמירה. או שיפתור מייד את בעיית הועדה הרפואית, או שיפטור אותו מהשמירות וימצא לו בינתים תפקיד יותר טוב (מצידך שיוציא אותו לרגילה עד שזה מסתדר ...); אחרת - אותך לכרמלה ... (ולנקח"ל, וכו')

סמדר בנ

New member
בעיה

נראה שפניתם לגורמים הרלוונטיים. מה ענו לכם בפניות הציבור? מלבד חוקי מטכ"ל, נראה לי שעם פריצת דיסק לא רצוי לשמור 13 שעות (או בכלל...). האם הצלחתם להגיע למפקד של הבן?

oshiko

New member
הוראות כלליות לפתיחת חמ"ל ביתי ...

ההודעה הזו מיועדת לאשד ולכל מי שייתקל בעליות/מורדות המעצבנות האלה של טיפול בבעיה הקשורה לבן/בת מול הביורוקרטיה הצה"לית. הוראות אלה נכתבו ביזע ודמעות. לפני שנה הייתי במצב דומה של תיסכול וחוסר אונים מול הביורוקטיה הצבאית. הבעיה אמנם היתה שונה, לא אלאה אתכם בפרטיה. היא היתה קשורה לפרופיל והשיבוץ המתוקנים של הבן שלי. הדבר הצריך לפחות פעמיים את מה שכיניתי ביני לבין עצמי "פתיחת חמ"ל ביתי" לטיפול בבעיה. בשתי הפעמים זה עזר, והשיג את המטרה. יש להניח ולקוות, אם כן, שזה יעזור גם במצבים תקועים אחרים מול אותה בירוקרטיה צבאית. להלן הנחיות כלליות תפתיחת חמ"ל ביתי להזזת ביורוקרטיה צבאית: 1. פנה לעצמך מספר גדול של שעות. יום או חצי-יום חופש. 2. החמ"ל יפעל בשעות הפעילות של הביורוקרטיה הצבאית: ימים א'-ה' 10-12 בבוקר, 1-3:30 אחה"צ. לפני 10 ואחרי 3:30 אף אחד לא ידבר איתך. בין 12-1 בערך - הפסקת צהרים. 3. הכן לעצמך: -- מספר טלפון ראשוני. משהו בסביבה המדוברת: בקו"ם, צריפין. רצוי יותר מאחד, אם אפשר. -- חבילה עבה של דפים. עט. עט ספייר, על כל צרה. -- מכשיר טלפון זמין (רצוי לא נייד, זה יפוצץ לכם את המח) -- פקס זמין -- מחשב ומדפסת זמינים לכתיבה מהירה של פקסים -- דף ובו רשימת טיעונים משכנעים לנושא. כדי שלא תתבלבל ותשכח אותם מרוב עצבים ותשישות, בדיוק כשאחרי 100 נסיונות מתישים עולה מולך הגורם הכי חשוב שיקדם את מטרותיך. -- הרבה שתיה קרה, להרגיע את האצבעות הרועדות ולתדלק את המח והפה המיובשים; וגם כל מה שירגיע את העצבים לפי ההרגל (אקמול, סיגריות, מוצץ ?) -- המון אויר. צפויות לך כמה שעות קשות ומתישות. 4. שיטת הפעולה: -- התחל במספר הראשוני, או במספרים הראשוניים. -- בכל שיחה - תעד את מספר הטלפון, ושמו/תפקידו (דרגתו) של האדם איתו דיברת. -- בסיום כל שיחה, בין אם היתה התייחסות עניינית ובין אם לאו (תבומחר, כולם פה עסוקים עכשיו, וכו') אל תעזוב בלי שיש לך את מספר הטלפון הבא של גורם כלשהו במערכת; גם אם לא בטוח שהוא שייך. המעבר האסוציטיבי מגורם לגורם, במשך כל היום, לא יפסח על מי שבסופו של דבר יהיה המפתח לפיתרון הבעיה. בין אם הוא יעלה מולכם ישירות, ובין אם ידווחו לו בעקיפין. -- בכל שיחה הסבר את בעייתך בקול ענייני ומנומס (לא בצעקות), אך דאג שהתוכן יהיה תקיף וברור; בהמשך, לפי ההקשר, אפשר על פי שיקול דעת להחמיא, לאיים, להתבכיין. -- בכל שיחה נסה לברר מי הגורם האחראי, ובקש שידווחו לו בדחיפות. המפתח להצלחת החמ"ל הוא המעבר האינטנסיבי מגורם לגורם. כשאתם ניגשים למערכת כזו, אין לכם שום מיפוי של המדורים הרבים, תפקידם, חשיבותם, והמבנה ההיררכי. המעבר בשיטה הנ"ל (לדבר לכל דבר שזז במערכת, ע"י מעבר אסוציאטיבי מאחד לשני) מבטיח מקסימום חשיפה למקרה שלכם, בפני מירב הגורמים. בסוף זה ייפול על מי שצריך. אני, כמו שאמרתי, עברתי את זה פעמים, ופיחתי את השיטה מתוך ייאוש, והרצון להתמודד איתו באופן אקטיבי. יום מסויים היה מאד קריטי לגבי השיבוץ. הוא רצה לקרבי. צה"ל רצה אחרת. לא יכולתי להתמודד עם הדיכאון של הבחור. לקחתי חצי יום חופש, הקמתי חמ"ל. עברתי בשיטה הנ"ל על פני כל המדורים בבקו"ם,למטה, למעלה, לצדדים. הייתי בטוח שהכל לבטלה, כשהבן הודיע לי בקול מיואש שאמרו לו כבר שהוא הולך לקורס לפי השיבוץ שלהם, ואין מה לעשות. ואז, בדקה ה-91, אני מקבל טלפון בקול אחר לגמרי, משהו צוהל כמו השדרן שמודיע על סל 3 נקודות בשנייה האחרונה. "אבא - אתה לא יודע איזה נס קרה ...". "נס" הוא קורה לזה ..., שיהיה. והשאר היסטוריה. מאחל לכם בהצלחה - אשמח לשמוע אם השיטה עבדה במקרה של אשד ובעוד מקומות.

אשד4

New member
פנינו..ועוד איך פנינו...

שלום רב, פניתי וצעקתי וצרחתי והודעתי לו שמישהו ישלם את המחיר... הוא התנצל 1000 פעמים והודעתי לו שזה לא ממש יעזור לו. הודעתי לו, שאם אין לבן ועדה רפואית תוך שבוע, אני מעבירה את הנושא לתקשורת. הוא אמר שמיד הוא עולה מהשטח ובסיס ויטפל בנושא. היו עוד כמה ענינים בדרך, (איך אושיקו כתב - חמ"ל), שהבסופן הבן הודיע לי שהוא בדרך הביתה, עם 3 גימלים. זה בשביל התחלה. מצידי, שיהיה בג' עד הועדה. ואני פשוט לא מאמינה על עצמי שאני אומרת כך... אעדכן בהמשך אשד.

אימשל2

New member
ויטמין P התרופה הבדוקה היחידה

כפי שאמרתי בעבר, לטעמי נושא הבריאות של החיילים הוא הנושא הכי בעייתי בצה"ל. יותר נכון הזילזול בבריאות. לצערי, מנסיונם של אחרים ויטמין P זו התרופה הכי בדוקה. חברתי הגיעה לקצין רפואה ראשי כדי שבתה החולה בשני סוגי מונו והיתה מאושפזת במצב קשה בבית החולים, תמשיך לקבל את הטיפולים הנדרשים. כמו להוסיף חטא על פשע, מדובר בבחורה שעשתה כחיילת תפקיד מאד ייחודי שבמסגרתו הייתה מקושרת לגורמי צבא בכירים במיוחד. כך גם נהגו חברות אחרות כשילדיהם לא זכו לטיפול הראוי אחרי שמוצו כל התהליכים המקובלים. אי לכך ובהתאם לזאת, חפשי את ההוא, שאחותו היא אישתו של זה שמכיר את ...

שויו

New member
אשד 4 - מחזקת את ידיך!!!!

בדיוק כפי שכתבת אליכם גם אצלנו כוחנות היא לא הדרך..... אבל (וזה לצער אבל גדול) יש מקרים שאין ברירה. ובמקרה שלכם אני חושבת שאין ברירה. בריאותו של הילד קודמת לכל ואסור שמצבו יחמיר! אז טוב שצעקת למרות שאת לא אוהבת את זה, העובדה המצערת היא שזה עבד והילד בדרך הביתה. אז אם צריך- תמשיכי לצעוק עד שתקבלי את שלך! בהרבה מקומות בארץ שה מה שמבינים- כוחנות. אז אנחנו לרוב מוותרים, כי זו לא דרכנו אבל בבריאות חשוב מאד לעמוד על שלך. אנחנו נתקלנו בזה לפני כחודשיים בקופ"ח. נזקקנו למכשיר מוניטור דחוף עבור תינוקנו (ממש לא תענוג..) אמרו שנחכה לאישור 48 שעות. לא שחררו את הילד הביתה בלי המכשיר הזה. אחרי שבעלי פתח חמ"ל (מטבע לשון של אושיקו) וצרח פתאום כל החוקים והנהלים הסתדרו וקיבלנו אישור מיד כשפקססנו את האישור הרפואי שהיה בידינו. הפלא ופלא!!!! אז קופ"ח, צבא, הכל אותו הדבר....... מרפקים מקפקים מרפקים. מקוה שהמנוחה בבית והפינוק שלך ייטיב עם הבן ושירגיש יותר טוב. אני איתך ב"מלחמה" השאת.

אשד4

New member
עדכון../images/Emo10.gif../images/Emo9.gif

שלום לכולם, לא יודעת אם לצחוק או לבכות... אבל, אחרי יום אתמול ואחר, שצעקתי, איימתי בפנייה לתקשורת ו"שלפתי צפרניים" וגם דרך ויטמין P - מחר בבוקר יש לבני ועדה רפואית בחר"פ באר שבע. מה תגידו על זה? בכל אופן, תודה רבה לכולם על מילות העידוד והאמפתיה אשד

חבל שככה מתנהלים הדברים במדינה

שלנו אבל העיקר שהילד יבדק ומקווה שהכל יסתדר עבורו ועבורכם.

סמדר בנ

New member
הללויה...

או כמו שאומרים הילדים "יש!". חבל שזו הדרך אבל לפחות הצלחת להזיז את גלגלי הביורקטיה הצבאית.

אשד4

New member
../images/Emo24.gifהסיוט הסתיים

שלום לכולם בשעה טובה ומוצלחת, אחרי הרבה יזע ודמעות, הבן עבר ועדה רפואית והורד לו פרופיל ל72. כעת הוא בדרכו לעשות "טופס טיולים" וביום ראשון לקצינת כ"א של בנח"ל. ומה משמח אותי, המוטיבציה חזרה!!! התובנה שאני(כלומר: הוא) יכול לתרום והרבה גם אם אני לא בשדה הקרב... ובנוסף, גם הבת שבקורס הקצינות, מגיעה כבר היום, אז סוף סוף, אחרי חודש ימים תשב כל המשפחה בארוחת ערב שבת... אשד

oshiko

New member
אין כמו אנחת רווחה ...

נקווה שהוא ימצא שיבוץ מתאים בקרוב

שויו

New member
אשד, יופי של הודעה לכבוד סופהשבוע

שתהיה לכם אחלה שבת ולבן הצלחה בשיבוץ מחדש.

poli55

New member
כל הכבוד על הפעילות למען הבן

שלום לך
כל הכבוד על הנחישות הההתמדה עצוב לדעת שכך עובדת המערכת הצבאית שלנו לפעמים כנראה שאין ברירה ואנחנו חייבות להאבק
למען הילדים הכי חשוב זוהי התוצאה שהשגת לבן אז נאחל לו בהצלחה ביום ראשון ושתהיה לכם שבת שלום פולי 55

סמדר בנ

New member
72 זה עדיין קרבי

אם כי לא בחי"ר. האם משבצים אותו בחטיבת הנח"ל או שהוא יחזור לבקום? שתהיה לכם שבת שלום

למעלה