רזולוציות

רזולוציות ../images/Emo97.gif

באיזו רזולוציה אתם משתמשים? ובאיזו רזולוציה מומלץ לי לעצב את האתר שלי להבא?

איה@

New member
אני ב-1024X768

אבל עד כמה שאני יודעת רוב הגולשים עדיין גולשים ב-600X800 לגבי העיצוב של האתר שלך - השיקול הוא שלך. אני לדוגמא עיצבתי את שלי ב-1024 אבל בצורה כזו שגם ב-800 יוכלו לראות בלי לפגוע בתוכן
איה.

veredgf

New member
סטטיסטיקה קלה

לפי הסטטוס מיטר שלי יש לי 46% אורחים עם רזולוציית 1024x768 ו- 41% רזולוציה של 800x600. לפי דעתי צריך לתכנן את האתר/בלוג שיתאים לשתי הרזולוציות האלה בו זמנית... (ומה נשמע?) ורד

emale

New member
זה יותר פשוט...

צריך פשוט לבנות את האתר לרזולוצייה המינימלית של רוב הגולשים, שהיא 600X800. אפשר להתעלם לגמרי מ-640X480, שהיתה עד לפני שנה-שנתיים רזולוציית המינימום. מאז אנשים התקדמו בחיים והבינו שהמינימום זה 600X800, לכן צריך לבנות את האתר לרזולוצייה הזו כך שאצל מי שרואה את האתר ברזולוצייה הגבוהה הבאה (1024X768) האתר "יתאים" ממילא למסך. צריך רק לבדוק שבגודל 1024X768 הפונטים לא יקטנו בצורה משמעותית. לדעתי אלה שתי הרזולוציות היחידות שצריך להתחשב בהן. אלה היו 60 שניות על רזולוציות, מסכים ושינויים בהרגלי הצפייה
Emale סייברלייף

veredgf

New member
אבל...

דבר אחד שצריך לקחת בחשבון זה תמונת רקע (אם משתמשים בכזאת) שתהיה גדולה יותר מרזולוציה של 800x600 כי אם לא, אז ברזולוציות גבוהות יותר תהיה פשוט הכפלה של הרקע... ואני חושבת שיש עוד כמה גורמים שצריך לבדוק ברזולוציות גבוהות יותר לפני שמשיקים את האתר... לכן, אני חושבת שצריך לבדוק תאימות לשתי הרזולוציות הפופולריות הנוכחיות, ולא להסתפק בהתאמה רק ל- 800x600. ורד

emale

New member
זה בערך מה שאמרתי...

שצריך לבדוק כל מה שקשור לשתי הרזולוציות הפופולריות האלה. את הקטע של התמונה שכחתי, כמובן, כי אני כמעט ולא משתמש בתמונות רקע, אבל את צודקת לגמרי בקשר לבדיקה שלהן. סה"כ אני חושב שהמצב בתחום השתפר כי פעם מי שבנה אתר היה צריך להתחשב ב-3-4 רזולוציות, גם כי עוד לא היו סטטיסטיקות מדוייקות יחסית בתחום הזה. Emale סייברלייף

veredgf

New member
../images/Emo13.gif אני קוראת יותר מהר ממה שאני...

קולטת
אך, ואני נזכרת בימים הטראומטיים של 640x480... היה לי פנטיום 90... והמסך שלי בשום פנים ואופן לא היה מוכן לעבוד עם רזולוציה יותר גבוהה... העכבר שלי היה מתחרפן והיה הופך לקוביה גראנג´ית שחורה... ולא שמישה בתור סמן של עכבר.... (אולי בתור מברשת, אבל מי חשב על זה אז?
) ורד

emale

New member
../images/Emo6.gif אל תשאלי מה לי היה אז...

... מקינטוש LC3 !!!! כן כן, הייתי מקינטושאי פעם, לפני שערקתי למחנה של מר ב. גייטס. בניגוד אליך, אני אפילו לא ניסיתי לשכנע את המסך שלי לעבור לרזולוצייה גבוהה יותר. ידעתי שהוא לא מסוגל...
Emale סייברלייף

binba

New member
בקשר לתמונת הרקע...

אין כל בעיה לסדר שהיא לא תוכפל.. ולדעתי צריך להתאים קודם כל את האתר לרזולוציה הנמוכה - 800X600, כי ברזולוציה גבוהה יותר האתר פשוט יתפרש על חלק קטן יותר מהמסך (אלא אם כן עובדים עם רוחב וגובה באחוזים, וכו´). אצל איה, למשל, לא נוח לי לגלוש עם הגלילה האופקית שהופכת את האתר למבולגן משהו, בגלל שהיא התאימה את האתר קודם כל לרזולוציה 1028. רותם.

למעלה