רזולוציית הדפסה

BigBadWolf

Member
רזולוציית הדפסה

אני מתכנן להדפיס כמה תמונות שצילמתי בבית דפוס ותלות ברחבי הבית (סלון, חדר שינה וכד'). באיזו רזולוצייה הייתם ממליצים לי להדפיס?
חלק מהתמונות צולמו ברזולוציה של 3000x4000 פיקסלים וחלק צולמו ב-2816x2112 (פעם היו מגבלות זיכרון במצלמה).
 

רשר

Well-known member
מנהל
לא להתבלבל, כל צילום ניתן להדפיס בכל רזולוציה

התוצאה כמובן לא תהיה זהה אך בגודל לשימוש ביתי עד 100 ס"מ רוחב לא תראה הבדל בין הדפסה ב 100 ל 300 DPI אלא אם תעזר בזכוכית מגדלת,
בסוף הכל תלוי במרחק ממנו רואים את התמונה
 

steiff

New member
בוא נחשוב רגע בהגיון...

ישנם שלושה תסריטים אפשריים:
אקסטרפולציה: רזולוציית ההדפסה וגודל התמונה הם כאלו שבתמונה ייכנסו יותר פיקסלים ממה שיש בקובץ הדיגיטלי. לא ממש משנה מה תהיה רזולוציית ההדפסה - בכל מקרה המדפסת/תכנה ימלאו את החסר.
הדפסה אחד לאחד: פיקסל בתמונה שווה פיקסל בקובץ. רזולוציית הדפסה של 100 נקודות לאינטש תיתן לך תמונה בגודל 30 על 20 (אינטש, ז׳א 76 על 50 ס׳מ בערך. רזולוציית הדפסה של 300 נקודות לאינטש תיתן לך תמונה של 25 על 15 ס׳מ בערך.
אינטרפולציה: רזולוציית ההדפסה וגודל התמונה הם כאלו שבתמונה ייכנסו פחות פיקסלים מאשר בקובץ המקור.

שורה תחתונה - בהתייחס לגודל הקובץ הדיגיטלי - נראה לי שרזולוציית הדפסה של בין 100-200 נקודות לאינטש תספיק וככל שתדפיס תמונה גדולה יותר כך תוכל להשתמש ברזולוציית הדפסה נמוכה יותר, פשוט משום שהרזולוציה גבוהה לא תוסיף יותר פרטים.
 

Jack D Ripper

New member
תיקון מונחים

אינטרפולציה - שיערוך המידע בין נקודות ידועות
אקסטרפולציה - שיערוך המידע מעבר לתחום הידוע

אקטסרפולציה לא רלוונטית לתחום הצילום, אנחנו לא מנסים להשלים את התמונה מעבר לפריים.

ברגע שמספר הנקודות בהדפסה לא תואם למספר הנקודות בקובץ צריך לבצע אינטרפולציה, כלומר לדגום את התמונה בצורה שונה. במקרים מנוונים בהם צריך להקטין את התמונה ביחס שלם, ניתן לבצע תהליך קצת יותר פשוט.

ברוב המקרים לא ניתן "להמציא" מידע ולכן נסיון לקבל עוד פיקסלים גורם ברוב המקרים למריחה. קיימים כל מיני אלגוריתמים שיודעים לבצע "סופר רזולוציה" ולנחש באופן חכם את המידע החסר.
 

enigo

New member
אכן יש הבדלים משמעותיים בין אלגוריתמי אינטרפולציה שונים

החל משיכפול פשוט של כל פיקסל לארבעה פיקסלים (כאשר מכפילים את הרזולוציה), וכלה באלגוריתמים מתוחכמים שמנתחים את התמונה ומשלימים פיקסלים בהתאם למה שנראה להם שהיה אמור להיות בפיקסלים ה"חסרים".
האלגוריתמים הפשוטים באמת מייצרים עוד פיקסלים, אבל לא עוד פרטים, וזה בולט - קראת לזה "מריחה", אני קורא לזה חוסר חדות, אבל המשמעות ברורה. האלגוריתמים המתוחכמים יותר עושים עבודה טובה בהרבה, ולפעמים ממש קשה לזהות במבט ראשון שמדובר בהגדלה. היום גם פוטושופ מציעה כמה פילטרים לא רעים כאלמנט מובנה.
 

xfwind

New member
תחשב כך שהדפסה טובה תתקבל גם מצילום 120-200 פיקסלים לאינצ'

אם אתה לא מדפיס פוסטר ענק - אין לזה משמעות.
 
למעלה