רז או אחרים: הילדה מסרבת לאכול לחם

רז או אחרים: הילדה מסרבת לאכול לחם

הבת שלי שוב מסרבת לאכול לחם, בשנה שעברה לקראת החורף עשינו דיאטת גלוטן וקזאין ממושכת, מיד אחרי שלושה שבועות היתה קפיצה התפתחותית ועם הזמן דעיכה... ואחרי זמן ממושך, כשהילדה פשוט לא הסכימה לאכול את רוב המוצרים (כולל לחם ועוגות מקמח ללא גלוטן - מרמולייט) חזרנו למזון רגיל והפסקנו עם הדיאטה. בימים האחרונים הילדה שוב מסרבת לאכול לחם (ממעיטה מאוד במוצרי חלב), הלחם ממש עושה לה בחילה. לפי התיאורים שלך רז, ילדים שמתמכרים ללחם ולמוצרי חלב הם אלו שמתקשים לעכל את המזונות הללו. אצלנו אין התמכרות ומעולם לא היתה, להיפך, מדי כמה חודשים הלחם מביא לבחילה. האם יש לך הסבר??

razgalili

New member
לזהב טהור

לילדה יש בעיה לעכל לחם. ממליץ בחוזקה להרחיק אותה מלחם ומוצרי חיטה למיניהם. כדאי מאד לעשות בדיקה לצליאק, יש אחוז גבוה בין ילדינו עם צליאק.

עשינו פעמיים בדיקות לצליאק והתשובה

היתה שלילית. המעניין הוא שבדרך כלל הכל בסדר, ילדה שמוכנה לטעום הכל, אפילו חריף, ואז מדי כמה חודשים ישנה תופעה שהלחם פתאום עושה לה בחילה. אני בכלל חייבת לספר לך שכל התופעות האוטיסטיות נגרמו בערך בגיל שמונה חודשים התחילו בעיות העיכול, המזון לא התעכל והילדה שילשלה 6-7 פעמים ביום עם ריח נורא, ואז הפכה להיות אפטית, המליצו על דיאטה נטולת גלוטן ומוצרי סויה (שבהם השתמשנו מאז שנולדה עקב אסטמה של הינקות), אבל בבדיקת צליאק התוצאה היתה שלילית. הרופאים קראו לזה רגישויות מתחלפות. לי זה נשמע לא הגיוני. אולי מדובר ברגישות אחרת? לדיאטת גלוטן וקזאין היא הגיבה יפה אך אחרי זמן ממושך (מס' חודשים) הגוף כאילו התרגל ולא היתה שום הטבה, המצב חזר לקדמותו ולכן הדיאטה הופסקה. יש לך המלצות?

גם אצלנו בדיקה בארץ, היתה שלילית

לגלוטן, אך הבדיקה בחו"ל וגם הבדיקה בביקום, הראו רגישות ונוגדנים לגלוטן. הבדיקה בארץ פשוט איננה רגישה מספיק ואם עושים אותה בתקופה שלא היתה הרבה חשיפה לגלוטן, היא תהיה שלילית.. גם לצליאקים חשודים, יש בדיקות גבוליות, ואז נותנים להם לאכול הרבה למשך חודשיים, כדי לראות רמת נוגדנים נאותה... ממליצה לא להלחיץ אותה, אלא להמשיך להמנע מגלוטן.
תלמה.

ביקום זה רעיון נהדר

העסק של בדיקות אימונולוגיות לרגישות לגלוטן מאוד בעייתי - יש בכל העולם אולי מעבדה אחת או שתיים שבודקות כמו שצריך - היתר רק בודקים מחלת צליאק חריפה. ישראל דווקא יחסית מעצמה בביקום ואפשר לבדוק עם זה המון דברים - כדאי.

maanina

New member
ביקום ! אם אפשר לפרט

מה בודקים? אלרגיות?רגישות? איך? איפה זה נעשה? ע"י מי? מה מידת המהימנות?וכ"ו וכ,ו וכ"ו אשמח מאוד לשמוע.

בביקום אפשר לבדוק הכל

אלרגיות, רגישויות, עומס מתכות כבדות, וירוסים, טפילים חיידקים ועוד. אני מצאתי שהמהימנות גבוהה. יש מטפלים מוסמכים בביקום. אני, כמובן,הולך למישהו בירושלים, אבל יכול לברר אם יש מישהו מומלץ במיוחד במרכז הארץ. לדעתי שווה להשקיע בפגישת איבחון - לאחריה אפשר להתחיל לראות את התמונה הכללית.

Alizaslu

New member
ביקום

האם תוכלו לפרט למי אפשר לפנות כדי לקבל הפנייה/הדרכה לבדיקות אימינולוגיות האם יש מעבדה בארץ שעושה את הבדיקות? מי הם המטפלים המוסמכים בביקום.במה כרוך הטיפול ? תודה

razgalili

New member
ביקום לא שייך לתחום הרפואה

אלא לתחום הרפואה האנרגטית (ספציפית תחום שמכונה רפואת תדרים). העוסקים בתחום טוענים שלכל חומר או יצור חי בעולם יש תדר יחודי משלו ושהם יכולים באמצעות המכונה שלהם לאתר את התדרים המדויקים של כל מה שיש בתוך הילד, ואחרי זה גם לרפא אותו באמצעות תדרים נוגדים. אני חושב שאין שהקשר היחיד בין התחום הזה למציאות עובר דרך הכיס של המשתמשים. אין כל קשר בין שום תחום במדע לבין "רפואת תדרים" לא קשר הגיוני או סיבתי לפחות.בלי מכשיר ביקום ובלי תפיסה על חושית ובלי בדיקות מעבדה אני יכול להגיד לכם שלילדה שכואבת לה הבטן כשהיא אוכלת לחם, שלא תאכל לחם. לא צריך בשביל זה שום בדיקה רפואית. 65% מהאוטיסטים שטופלו בדיאטת GFCF ראו שיפור התנהגותי. זה הרבה יותר מכל טיפול אחר לאוטיזם חוץ מקילציה. זה הרבה יותר מהילדים שרואים ברכה מפרוזאק וריטלין ביחד, זה יותר מהילדים שרואים שיפור מריספרידל (שהיא התרופה היחידה שגורמת לפחות לחלק מהילדים, ליותר תועלת מאשר נזק בממוצע), אין בה סיכון, אפילו ההוצאה הכספית איננה ניכרת אם עושים את זה נכון. לא צריך לתת לילד כלום, רק להפסיק לתת לו משהו. זה הרבה יותר קל ממה שאתם חושבים, כל מה שצריך זה באמת באמת להתחיב לזה, לעבור כולכם לדיאטה נטולת גלוטן וקסאין בתוך הבית, ולבשל במקום לקנות אוכל מוכן, זה הכל.

למעלה