רז/תמי/תלמה - שאלה בבקשה...

אור לנו

New member
רז/תמי/תלמה - שאלה בבקשה...

אני עדיין חיה ובועטת פשוט עמוסה מאוד מאוד. הפשוש ממשיך להתקדם (חמסה, חמסה...) וכנראה יאובחן בקרוב כאספרגר - קפיצה מרשימה מעל הרצף - גבולי לאוטיזם לפני שנתיים וחצי. כאמא לא היסטרית, אני חוששת בכל זאת מהתפרצות החצבת. אני יודעת שהסיכוי להידבק הוא לא גבוה אך בכל זאת... האם יש טעם לתסף בויטמין A באופן קבוע (לא ב CLO אלא בויטמין A טהור) או שויטמין A יכול לעזור רק לאחר ההדבקות? מלטונין... לפשוש יש לילות שהוא נרדם במהירות ויש לילות בהם לוקח לו כשעה - שעה וחצי להירדם, בערך חצי חצי מבחינת הלילות. השינה במהלך הלילה לא רגועה, הוא בועט הרבה ומסתובב הרבה אבל ישן את כל הלילה רצוף. האם טיפול במלטונין יכול לעזור? ואם כן איזה - לטווח ארוך או הרגיל (שקל לי יותר לתת כי הוא בנוזל)? ןאם כבר בשאלות עסקינן... שאלה לגבי. הפריטין שלי מאוד נמוך למרות שההמוגלובין מצויין ובנוסף כבר מעל לשנה הבי 12 שלי נמצא בטווח התחתון של הנורמה האם יש דרך להעלות את הפריטין והאם יש בזה בכלל טעם?

razgalili

New member
אפשר כדאי ורצוי לתסף בויטמין A

גם כשלא חולים בחצבת, וכן, תיסוף יבטיח רמות מספיקות של ויטמין A בגוף מה שמגן במידה רבה מהדבקות בחצבת, ובמקרה של הדבקות הופך אותה לקלה הרבה יותר. לגבי המינון - אני אף פעם לא זוכר בעל פה. חיפוש מתקדם בפורום יכול למצוא הודעות ישנות בהן הוזכרו מינונים.

JacobSk

New member
יש לפרוטרה מולטיויטמין חזק מאוד למבוגרים

שהוא גם כולל כמות יפה של ויטמין A וכרוטנים והמון ויטמינים ומינרלים נןספים אני לא הוספתי אותו לקטלוג של החנות כי המוצר לא לאילדים אבל מי שרוצה יש לי אותו כרגה במלאי מחירו 170 ש"ח קשור לאתר פרוטרה http://www.protherainc.com/prod/proddetail.asp?id=MT3

אור לנו

New member
תודה... ועוד שאלה לגבי החצבת

הגדולה שלי לא קיבלה את חיסון הדחף של ה MMR בכיתה א' - זו הייתה בדיוק התקופה שהפשוש אובחן ואני לא הסכמתי לקחת כל סיכון שיהוא. אני כן רוצה לחסן אותה עכשיו - האם צריך לנקוט באמצעי זהירות מיוחדים במגע שלה עם הפשוש לאחר החיסון?

ממליצה לך לתת לשניהם תגבור ויטמין A ולא MMR

היי אור לנו, ההמלצה שלי היא לתגבר ויטמין A לכל אחד מהילדים שלנו וגם אני מתגברת אותם. ויטמין A יעיל למניעת הידבקות ולאור העובדה שלשניהם היו ויש סימנים של וירוס חצבת- גם לילדון, האח הקטן, שלא קיבל את החסון, אני ממליצה שלא לחסן את הגדולה בחיסון הזה, כי אם היא ידבק ממנה, הוא עלול להידרדר. החיסון הזה כולל הרבה מאד וירוסים חיים ולא ר וירוס חצבת. גם חזרת, גם אדמת וגם זן שיכול לסרטן. לטעמי זה סיכון מיותר לחסן אח או אחות, כי הוירוסים האלה בהחלט מדבקים. תיגבור ויטמין A טהור, של קלייר, כפוף למצב תפקודי כבד, עדיף. הסינטטי גם מסיס מים ויוצא מהגוף יותר מהר מאשר הטבעי. מינון בהתאם למשקל, אך לא פחות מ4-5 טיפות, אם הוא לא קיבל ויטמין A כבר תקופה. לגבי מלטונין- עדיף לטווח ארוך. לגבייך, פריטין נמוך מעיד על מחסור בברזל וספיגת ברזל. אפשר לתגבר עם בשר אדום, אך אצלי למשל, רק כשהתחלתי לקחת MB12 יכולתי לראות תוצאות. אגב, ראיתי ברזל בטיפות קשור אמינו, של חברת הדס, בחנות עדן, אם בא לך לנסות. הוא במינון נמוך ואולי יכול לעזור לך, כפוף לכך שתקחי גם ויטמין C. וכן, יש בהחלט טעם להעלות פריטין. אגב, ידוע כי כל מי שיש לו אלרגיה לגלוטן מראה פריטין נמוך... רמז דק

אור לנו

New member
תודה תלמה, אני אקשה קצת יותר...

בואי נצא מנקודת הנחה שאני חייבת לחסן אותה, הן מבחינתי - אני לא מסוגלת לקחת את הסיכון של לחלות במחלה על עוד ילדה, מספיק המצפון שלי עובד שעות נוספות לגבי הפשוש והן מבחינת הסביבה - יש לחץ של אבא שלה וכו'. מעבר לכך זו ילדה שיחסית נחשפת להרבה אנשים, הרבה יותר מהפשוש כך שהסיכון אצלה גבוה יותר. מה אני כן יכולה לעשות כדי למנוע הידבקות של הפשוש בנגיף בעקבות החיסון של אחותו? כיצד עובר הנגיף? ברוק?

נגיף החצבת יכול לעבור די בקלות באויר ודרך מעי

היי אור לנו, נגיף החצבת המקורי וגם המהונדס לחיסון, עובר בקלות באויר, דרך אפצ'י, רוק, נזלת, ומגע יד בהפרשות והוא נגיף מדבק להפליא. אם אני זוכרת טוב, הרי שאת איבחנת את קשיי ילדך סביב גיל 8-9 חודשים והוא לא קיבל את חיסוני גיל שנה. בהנחה שהיא תקבל את החיסון, אז בטוח כמעט שגם הוא ידבק ולכן אני לא הייתי מחסנת אותה, אבל כאמור, השיקול הוא שלך. הגירסא של החצבת שבחיסון, זהו וירוס שנוטה להתביית על מערכת העיכול ולא רק על מערכת הנשימה ולכן כל כך הרבה ילדי PDD מראים את סימני החצבת במעי. אם את רוצה בכל זאת לחסן אותה, אני הייתי עושה לו קודם תפקודי כבד ואז עושה מיני מגה דוז, או מגה דוז חלקי, או לפחות מתגברת אותו עם הרבה ויטמין A שבועיים שלושה לפני ושלושה חודשים אחרי מתן החיסון לה. בני הקטן, שנולד שלוש שנים אחרי הגדול ולא קיבל MMR, מראה סימני חצבת ברורים במעי ויש לו מעי אוטיסטי. לבנך יש סיכון גם מיתר הוירוסים החיים הנמצאים בחיסון. ההחלטה כאמור שלך ואני מציעה לך לראות שוב את ההרצאה של וויקפילד ברשת.

למעלה