רחוב בבודפשט

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
רחוב בבודפשט

אני מחפשת שני רחובות בשכונת עוני בשם ANGYALFOLD שנמצאת היום ברובע ה - 13. הראשון - ROPPENTY (אמרו לי שזה פורפרה) והשני REITER FERENC כיוון שמדובר בכתובות מלפני 100 שנים אז יתכן שהשם השתנה. בכל אם הם קיימים ואם מישהו יודע איך למצוא אותם על מפה מקוונת - תודה מראש!

טומי*

New member
לצערי לא מצאתי את השמות הללו.......

אולי עוד תצליחי לברר מה שמם כיום

טומי*

New member
טוב בלילה בלילה....../images/Emo29.gif

לא כל כך ישנתי, אז מצאתי את רייטר כותבים פשוט עם שני TT

טומי*

New member
הרחוב הזה REITTER FERENC U

נמצא ממש בקרבת מקום לכיכר הגיבורים-Hosok tere

יוליקה

Member
מנהל
תקנו אותי אם אני טועה

האם הבטוי ANGYAL FOLD זה לא כנוי לבית מרזח?? ראיתי פעם סרט הונגרי, שבו תיארה הגיבורה כי אביה מבלה את רב זמנו שם. היא התבטאה ANGYAL FOLDI....

B T1

New member
מה לעשות? ואת טועה....

Angyal fold פרושו חלקת (אדמת) מלאכים, המקום שבעבר הרחוק מאוד היה פרבר של פשט, קיבל את שמו מסוג האוכלוסיה שיישב אותו תחילה. (מלאכים הם לא היו) בציניות ההונגרית מלאך זהה לפרחח. אגב -Puskas השחקן כדורגל האגדי היה יליד המקום, ובגלל זה סלחו לו את השתיה המרובה ועוד כמה דברים שאדם מתורבת של אז, לא היה עושה. נכון הוא שבעבר כאשר אמרו על מישהו שהוא מתנהג כ-Angyalfoldi כולם הבינו למה הכוונה.

עב

New member
תודה לכולם

בשנות התשעים של המאה ה - 19 או מעט אח"כ, נאלצו סבא רבא ואשתו לעבור לשכונה הזאת. זה היה כל כך בלתי נסבל עד שהסבא נסע לדרום אמריקה לעבוד וסבתא נשארה שם לגדל את הילדים. לפרנסתה היא עבדה בחנות מכולת. כמה שנים אח"כ הסבא שב עם חסכונות נאים והם עזבו את המקום לרחוב טוב יותר. חיפשתי ברשת משהו על השכונה ומצאתי דו"ח של הבנק העולמי. הם כתבו שהשכונה הוקמה בסוף המאה ה - 19 לכפריים שגדשו את העיר בחיפוש אחרי עתיד טוב יותר. זאת הייתה מלכתחילה שכונת פועלים, אבל עם תשתיות מים, חשמל, ביוב וגז. חלפו למעלה ממאה שנים וזאת עדיין שכונת עוני בלב העיר.

טומי*

New member
Angyalfold נחשב לשכונה כמו......

אצלנו למשל שכונת התקוה, או שיכון המזרח ברשל"צ...בקיצור למקום סטיגמה של שכונה עם עבריינות וסמים. הייתי שם כמה וכמה פעמים וגם שם ישנם אנשים ירשים כמו בכל העולם

עב

New member
נו, אז לא פלא שהסבא התאמץ

לברוח משם. יאמר לזכות הסבתא שהיא גידלה יפה את הילדים והעניקה לכולם השכלה כמו שצריך למרות העוני המחפיר. כשבעלה שב מאמריקה הם מכרו את המכולת ולסבתא היו שנות רווחה עד יום מותה. מהתיאור "המלבב" של השכונה אני מבינה שלא כדאי לטייל שם, מספיק לשמוע.

ברק 188

New member
היי ...טומי כמה זמן לא היית בשכ' המ

זרח בראשל"צ, יש לך מזל שהברקית שלי לא קוראה מה קורה פה היא משם
.

טומי*

New member
שנים רבות לא ביקרתי שם....אבל

תסכים איתי...ואולי לא שהשם נשאר

למעלה