רחוב המסגר ב-תל אביב

רחוב המסגר ב-תל אביב ../images/Emo41.gif

מישהו יכול לספר לי בבקשה על הימים הניפלאים של הרחוב הזה שבהם היו בו הרבה אולמות אירועים והרבה שמחה , שהלכו לאיבוד והיום הכל הפך להיות מוסכים ו-אולמות תצוגה של מכוניות . חוץ מ-2 או 3 אולמות , ישנם הרבה אולמות אירועים שהיום הפ הפכו להיות בנייני משרדים , ישנו בניין נטוש בתחילת רחוב המסגר שרשום עליו שלט שהוא היה פעם אולמי " לחיים " , הבניין עצמו מוזנח ונטוש אבל אפשר לראות למעלה בקומה השנייה שלו את המירפסת עם המנורות השבורות שהיו חוגגים ו-רוקדים עלייה . לצערי הרב ענף ההפקות ואולמי אירועים פושט את הרגל בארץ , והרבה עוברים לאירועים ב-מיסעדות או גני אירועים בסיכנון של הישתלבות עם הטבע . גם אולמי רסיטל מימול הקירייה עומדים לפניי הריסה . אז מי שיכול לספר על על תקופת הזוהר של אולמות האירועים שקישטו לנו את הרחובות עם שלל אורות בצבעים בבקשה מוזמן לספר לי

ולא רק זה ! .......................

ישנו גם האזור תעשיה שנימצא ממש מהצד המיזרחי לכיוון רחוב " יצחק שדה " עם הרבה אולמות אירועים ש-פשטו את הרגל והפכו להיות משרדים או מפעלים קטנים . בקיצור ניראה לי שכל האזור הזה היה פעם עליז ו-שמח והיום הכל הישתנה לטובת ענף המכוניות . אני מאוד מעוניין לשמוע על האזור הזה איך שהוא היה פעם .

אלי ו.

New member
גם פעם הוא היה איזור תעשיה

בתור ילד אני זוכר שלקחו אותי להרבה שמחות באיזור. גם בתור ילד התפלאתי למה מיקמו אולמי שמחות בסביבה כ"כ מכוערת מלוכלכת ותעשיתית.

אתה בטח מיתכוון לשכונת הרכבת ../images/Emo5.gif

אתה בטח מיתכוון ל-שכונת הרכבת שנימצאת בצד המערבי של רחוב " המסגר " . כי בצד המיזרחי של רחוב המסגר זה רק אזור תעשייה ואף אחד לא גר שמה ! . לעומת זאת הצד המיזרחי של רחוב המסגר זה שכונה שהייתה פעם " כפר ערבי " בשם " חסן ערפה " והיום גרים שמה יהודים והאזור הזה בלילה מפחיד מאוד !
ממש כמו מאורות סמים ! .

חוץ מזה !.....................

הרבה אולמות אירועים שהיו בתוך האזור תעשיה הפכו להיות בשנים האחרונות " מועדוני חשפנות ו-מכוני ליווי " וגם " מועדוני ריקודים " שכל יום שישי ומוצאי שבת היו באים לשמה ערסים במונית והיו דוקרים איזה מישהו שהיה רוקד שמה עם איזה בחורה .

אלי ו.

New member
לא, דוקא לצד המזרחי

ממערב לרחוב המסגר לא זכורים לי הרבה אולמי שמחות, אם כי גם שם הסתובבתי לא מעט כשהייתי צעיר ו..צעיר. אנחנו מדברים אגב על איזור יצחק שדה ושכונת מונטיפיורי ולא על שכונת הרכבת.

אמרתי שלא היו שמה אולמות !

כל הצד המערבי של רחוב המסגר זאת שכונת הרכבת שהיה הייתה פעם כפר ערבי ב-שם חסן ערפה והיום הכל שמה זה רק מוסכים ומיגרשי מכוניות וכל מיני בתי-מלאכה קטנים . כל האזור המיזרחי של רחוב המסגר זה אזור תעשיה שכולל את רחוב יצחק שדה עם החלק הדרומי של שכונת מונטיפיורי שהיום זה אזור תעשייה ויש שמה הרבה בניינים שהיו פעם אולמות אירועים והיום הם הפכו ל-מועדוני ריקודים או מועדוני סנוקר . ברחוב המסגר כל האולמות שהיו פעם הפכו להיות היום בנייני מישרדים .

למעלה