רחוב ישעיהו ליבוביץ - נדחה שוב לבינתיים...

רחוב ישעיהו ליבוביץ - נדחה שוב לבינתיים...

עדכון שקיבלתי במייל מחגית עופרן בעניין קריאת רחוב על שם ליבוביץ בירושלים:
"הליך ההחלטה על קריאת שם רחוב בירושלים כולל כמה וכמה ועדות, ולבסוף נדרש אישור מועצת העיר.
ביום חמישי התקיימה ישיבת מועצת העיר, ובאחד סעיפיה אישור קריאת שמות רחובות ע"ש כל מיני אנשים ביניהם סבא. זה היה אמור להיות האישור הסופי. על כך דיווח לי פפה אללו, חבר המועצה מטעם מרצ שיזם את קריאת הרחוב על שם סבא:
חבר המועצה אלישע פלג ביקש את רשות הדיבור ואמר שהוא לא יכול לאשר את הרשימה כי הוא לא מוכן שיהיה רחוב על שם סבא. הוא הגיע מוכן והביא רשימה של ציטוטים של סבא, מה הוא אמר על צה"ל ומה הוא אמר על הרב עובדיה וכו'. חברי המועצה מטעם ש"ס נחרדו והצטרפו להתנגדות.
ניר ברקת, שתומך בקריאת רחוב ע"ש סבא, ראה שאין לו רוב (שלושה מחברי המועצה מטעם רשימת ברקת לא נכחו), והחליט להוריד את הסעיף מסדר היום. אח"כ הוא אמר לפפה שהוא יביא זאת לדיון שוב.
אז בינתיים - אין רחוב.

ואם אתם רוצים לסבול קצת, ולראות את הדיון בוידאו - יש כאן, החל מדקה: 1:02:00 בערך:
http://www.cast-tv.biz/play/?media=...8&autoplay=true&flcinemator=true&PlayListID=0

u r i el

New member
נראה לי

שכל המאבק הזה לקרוא שם רחוב ע"ש ליבוביץ הוא מיותר וקטנוני ובמיוחד כל זמן שיש מתנגדים לכך. מה נרוויח אם יהיו 51% בעד ו - 49% נגד, האם זה יוסיף "לו" כבוד ? יש בארץ אלפי שמות של רחובות ומאות שמות של ישובים ואתרים שאיש אינו יודע מי הם בעלי השמות ואיש גם איננו מתעניין - SO ?

לדעתי יש לרדת מהעניין ולא להטריד עוד את מנוחת זכרו של הנפטר שממילא לא יכחד גם ללא שם רחוב.

י ו ר ם 7

New member
זה שמישהי או מישהו רוצה רחוב על שם לא

הופך את העניין למאבק אבל מה לעשות שיש כאלה בעלי עניין בהתעסקות הזאת
לדעתי חבל על העצבים מוטב אם היו מתעסקים בעינינים אחרים כמו למשל מכון על שם או אוניברסיטה
באיזה מקום ששם יאפשרו ללמד את ספריו ולחקור את טיבם
כניראה באופן טיבעי המוח היהודי מתעסק בדברים טפלים
כמו שטחים נוספים למדינה בכוח, מיסטיקה מופלאה ,פסיכולוגיה ללא מתנת שמיים,
משרד אוצר יודע חן וכמות גדולה של עיון שמיועדת למזבלה העירוני
בינתיים אני הקטון לא יודע אפילו איפה מכניסים את כמות הכתיבה של הפייסבוק ,מה , לתוך חור שחור ??

למעלה