רחוב נידח בעמאן

רחוב נידח בעמאן

סתם רשימה יפה על רחוב אחד בעמאן, שנקרא על שם המלך הירדני שהשתגע (או שלא? אולי זאת היתה קונספירציה של האנגלים?), ועל אומן זכוכית-חברונית ממוצא ארמני, איש מיוחד שמסרב לוותר על האומנות הישנה שלו, ומאמין באלהים אחד של כל הדתות.

מוחמד5

New member
אני אוהב את הרשומות

שמדברות על האיש הפשוט ,תוך התחברות לעבר ולהווה. גמני למדתי על המלך טלאל ,גם אותנו לימדו שהוא היה משוגע.עלילה או לא !! אני לא יודע. אהבתי את החיבור שנעשה בין תעשיית הזכוכית החברונית לבין הריסתה ע"י הכיבוש. עוד הוכחה למי שמחפש ועדיין לא מצא את הקשר בין התפתחותו ,והתפתחות תרבותו של עם לבין הכיבוש.

f r e e b i r d

New member
גם אותנו לימדו כך על טלאל

אגב שים לב כי המלוכה הירדנית ניתקה כל קשר עם המלך טלאל, סתם לדוגמא בנו של חוסיין הבן של טלאל נקרא "עבד אללה" על שמו על סבא רבא ולא על שמו של טלאל כפי שזה אמור להיות. הארמנים ידועים שהם אנשים בעלי מלאכת יד ומאוד מוכשרים בתחום הזה, בעיקר הארמנים בלטו בארץ במקצועות חופשיים כמו אריגה, פסלים מעץ זית, מוסיקה (מישל דרקמניאן לדוג'), אוכל, וכל מיני עבודות אומנות למינהם.

f r e e b i r d

New member
מכיר את האמירה

if it's not documented it didn't happen
זאת המסקנה שלי כאשר ניסיתי לחפש עליו מידע בגוגל, חוץ מאזכור חולף אין משהו נוסף בכל אופן, אנסה להיזכר בכמה פיסות מידע עליו. אז מדובר במוסיקאי מחונן כיום הוא בן 90 אולי, שצמח בתוך התנועה הקומוניסטית ונדמה לי כי היה אחראי על התזמורת שלה, הוא הלחין כמה שירים מפורסמים וכיום הוא גר בסידני עם אישתו וחלק מילדיו עדיין חיים פה. לפני כמה שנים הוא קיבל אזרחות כבוד מאת עיריית נצרת על התרומה שלו בתחום המוזיקה בנצרת. הוא היה אחד ממייסדי האורקיסטרה הערבית של נצרת (של סוהיל רדואן) חבל חבל שלא עושים ארכיון לדברים האלה
כי מנצרת יצאו הרבה אומנים ומוסיקאיים והדור החדש צריך ללמוד עליהם לפני שסיפור חייהם נקבר ביחד איתם.

מוחמד5

New member
למה שלא תוסיפי אותו

כערך בויקיפדיה !! או לפחות לגורמים המסוגלים לקדם את הערך. חובה לשמר את התרבות שלנו. זו חובה מוסרית.

f r e e b i r d

New member
אכן זאת חובה מוסרית לשמר דברים כאלה

אבל הרשלנות של הערבים בשימור נראית באופן ברור למשל בתופעת הויקיפדיה. אתה יודע למשל כי ויקיפדיה בערבית מעולם לא שמעה על ח'ליל אל סקאקיני? למרות שהויקי בעברית ובאנגלית כן מוזכר ערך מרשים שלו? או למשל הערך של פיירוז באנגלית הוא רחב, מעמיק מאוד בעוד הערך בערבית הוא דל מאוד. כנ"ל לגבי הרבה דמויות תרבות ומוסיקה ערבים. קרוב לוודאי כי מי שכותב על ח'ליל אל סקאקיני הם עצמם ערבים ולא ייתכן שהם יהיו זרים, בעולם של היום אם הדבר אינו מתועד משמע שהוא מעולם לא התקיים. אפשר לנסות למשל להתחיל לכתוב על אדיב ג'השאן, תופיק זיאד, סוהיל רדואן, מישל דירקמניאן, איליה סולימאן, ועוד הרבה דמויות חשובות בנוף הערבי בנצרת בויקיפדיה, אפשר למשל להציע לעמותת נצרת ליזום דבר כזה או שאפשר שהאנשים עצמם יכתבו על אותן דמויות. רעיון מצוין מוחה

fifanowftw

New member
זה ככה ברוב ערכי וויקיפדיה

הערך יהדות, למשל, ארוך יותר באנגלית מאשר בעברית. ואם כבר וויקיפדיה..ראי מזה: http://en.wikipedia.org/wiki/Israel במקרה גלשתי שם, וראי מה ראיתי? בערך של ישראל, במקום דגל ישראל יש את דגל פלסטין. אי לכך קשה להסתמך עליה..כל ערך מובע על פי השקפתו של הגולש.

fifanowftw

New member
אוי, הערך בדיוק שונה

חבל שלא צילמתי..בכל מקרה, זה היה ככה: בצד הימני, איפה שיש את העמודה ובה פירוט השם, הדגל וכו', במקום שזה יהיה רשום ככה: מדינת ישראל Medīnat Yisrā'el دولة إسرائيل Dawlat Isrā'īl State of Israel היה רשום רק State of palastine, ובנוסף במקום דגל ישראל היה דגל פלסטין. אבל הציונים פעלו מהר ושינו את הערך לאיך שהוא צריך להיות

f r e e b i r d

New member
דווקא השוו בין ויקי לבריטניקה ומצאו שאין

הרבה הבדלים בדיוק דווקא בגלל שויקי מנוטרת ומבוקרת ע"י מליוני גולשים בו זמנית מעניקה לה אמינות. קטעים בלי ציטוטים ורפרנסים נמחקים מיד

mike00

New member
למה שלא תיתן תקציר לאלה מאיתנו שלא דוברים

ערבית?? אם יש מה להחכים מההרצאה אני אישית הייתי מעוניין לדעת על מה מדובר.... עם יש לך את האנרגיה לעשות את זה כמובן..

מוחמד5

New member
הלוואי והייתי יכול לתרגם לך

זה ארוך מדי. ההרצאה ניתנה באונברסיטה האמריקאית בקהיר. אם היא לא הגיעה לכותרות הראשיות או המשניות של התקשורת היבודית ,כנראה שלא נאמר שם שום דבר נגד המדינה או\ו שונאיו.

mike00

New member
נו....אל תהיה כזה מוחה...

לא בקשתי שתתרגם לי את כל ההרצאה מילה במילה....תן בבקשה את נושא ההרצאה ואת המסקנות שלה... זה כבר יספיק לי..את השאר אני מאמין שאוכל למצוא לבד בגוגל...

THE WIZARD 55

New member
מאוד מעניין עמית

אני אוהבת סיפורים על אנשים מעניינים אהבתי את האמירה שלו על אל אחד לכל שלושת הדתות גם אני מאמינה בזה. חבל שלא צילמו את יצירותיו בזכוכית.

למעלה