רחלי

איה@

New member
רחלי ../images/Emo26.gif

בתשובה להצעתך - לתרום מהידע שלך, אני מרימה את הכפפה. הרבה נתקעים ומתקשים בשילוב עמוד מעוצב (מאחד האתרים שמצעים עמודים כאלו) לתוך בלוג מבלוגר. האם תוכלי לתת הסבר איך מבצעים זאת? הרבה תודות.
איה.

veredgf

New member
מה לגבי greymatter?

סתם תוהה אם מישהו מהבלוגרים הישראליים משתמש בתוכנה זו... חשבתי לנסות להוריד ולהתקין ולראות... הנה קישור ל- features של זה... graymatter ורד (באמצע עבודה... )

איה@

New member
אוקי - הסבר ../images/Emo92.gifעל הגריימטר ../images/Emo35.gif

מה זה? איך משתמשים? ותסלחו לי שבענינים טכניים אני חלשה.
איה.

0רחלי

New member
גריימטר הוא סקריפט

שכתוב בשפת PERL, ונכתב ע"י בחור בשם נואה גריי. כדי להשתמש בו צריך להתקין אותו על השרת בו האתר מאוכסן (לא לכל אתר זה אפשרי - צריך לוודא שחשבון האכסון של האתר כולל אופציה להריץ סקריפטי CGI) באתר של גריימטר אפשר לקרוא את רשימת כל התכונות והפיצ´רים - לינק למטה (כתוב באנגלית). צריך לציין, שכדי שגריימטר יציג תאריכים במילים עבריות הייתי צריכה לעשות שינוי בקוד של הסקריפט. למי שרוצה להציג במספרים, זה לא נחוץ.

0רחלי

New member
איך לשנות עיצוב בבלוגר

אני אתחיל מהדבר הכי פשוט: איך משנים את העיצוב של האתר לאחד מהעיצובים המוכנים שיש בבלוגר (ויש כמה באמת יפים) כשאתם בתוך החשבון שלכם בבלוגר, לוחצים על הכפתור "template" בעמוד שמתקבל, יש קישור "choose a new template" (בחלק העליון של העמוד) לוצים, ומקבלים עמוד עם פירוט כל העיצובים המוכנים שיש. כשבחרתם אחד שמצא חן בעיניכם, לחצו על הכפתור "use this" שליד העיצוב. בהודעה שתקבלו, לחצו על המילים edit view ותחזרו לעמוד הראשי של החשבון שלכם. לחצו על publish, והעיצוב יתעדכן.

איה@

New member
רחלי תודה ../images/Emo70.gif

הלכתי לפי ההסבר שלך, והצלחתי לשנות עיצוב, למרות שהוא הזהיר וגם ביטל את כל הקודים שרשמתי בטמפלט. לא נורא הסתדרתי. אבל איך שותלים עיצוב חיצוני? תודה שוב
איה.

TWEETY =^.^=

New member
גמ´אני רוצה לשאול משו../images/Emo9.gif בבקשה

נכנסתי לגרימטר הזה או מה שזה לא יהיה, ושם רשום,,,,בלה בלה בלה לא הבנתי כלום, ובסופפפ רשום מי שרוצה בלוג מעוצב שיוריד את הגרי משו הזה,,,,נו שוין - לחצתי ואז נפתח לי דף עם מלאן הורדות
מה בדיוק מורידים משם? והאם זה ישנה גם את הבלוג שלי שנמצא המממממ הממממ רגע מחפשת אותו..... הממממממ אההה בישרא-בלוג. ???????

איה@

New member
רובים & שושנים ../images/Emo141.gif

היום היו לי שעתיים פנויות - והחלטתי סוף סוף לפתוח בלוג בבלוגר כדי להתנסות ולכתוב את המאמר המפורסם. קראתי לו רובים&ושושנים - ואולי הוא יהפוך לפעיל בהמשך. אני רוצה לספר לכם - שעברו עלי כמה שעות מתסכלות ביותר! הזעקתי את קאתי באיסיקיו - וביחד ניסינו להתמודד. כל פעולה קפץ לי עמוד שגיאה בכל פעם שחשבתי שהנה הנה הצלחתי, תקלה אחרת הפסיקה את התהליך. ושוב מצאתי את עצמי נרשמת מחדש. סוף סוף הבנתי את הקריאות הנואשות של החדשים כאן
אני ממשיכה בתהליך הלמידה בעזרתכם הנה השאלות: איך אני מצמידה את הטקסט לימין? ואיך לגרום לסימן השאלה להיות בסוף השורה, (מלבד לכתוב אותו בתחילתה) ואיך אני מוחקת את כל התוספות שתראו למטה בעמוד. תודה לסבלנים.
איה.

0רחלי

New member
באתר של אוהד יש הסבר טוב

...לפתרון בעיית העברית. attribute הקסם הוא dir=rtl (יענו: direction = right to left). אם תוסיפי אותו ב body תפתרי את בעיותייך. אם תרצי לעשות זאת בצורה יותר אלגנטית - ראי את המדריך של אוהד.

TWEETY =^.^=

New member
שיווווו איך אני שונאת להתברבר

ולא להבין מה אני עושה,,,,חחחחחחח היום זה יום של התברברות נראה לי, בבוקר התברברתי על איזו תוכנה עד אחרי צהרים - ובסוף הצלחתיייייי ועכשיפ אני מתברברת עם החרטה הזה
אז הלכתי לפי מה שאוהד המליץ ופתחתי עוד אחד בבלוגספוט, וידעתי שהכל יצא לי הפוך, אלא מה
בקיצקצ,,,,,אני עוד מתברברת

0רחלי

New member
זה תלוי...

רוב האתרים שנותנים עיצוב תמורת לינק גם כוללים דף HTML עם הקוד של העיצוב. פשוט במקום שהם שמים טקסט צריך להכניס את הקוד של בלוגר - כמו בטמפלייט ה default שלו. יש גם אתרים שכוללים בקוד של העיצוב את הטאגים של בלוגר... ואז זה אפילו יותר קל. מעבר לזה - כל מקרה לגופו.

TWEETY =^.^=

New member
שיוווו רחל, בדיוק כמו תולי שלי

חחחחחחח הנה תמונה כשהיה פיצי פיצי פון

למעלה