רחלמו שהיא אמא'שלי

niya

New member
רחלמו שהיא אמא'שלי../images/Emo183.gif../images/Emo187.gif

חוזרת בעקבות הפורום לילדות... (לפי הודאתה שלה) בשיחת טלפון איתה היא שואלת אותי אם אני רוצה "לאבו דארה" (labu daareh)
בעניין אני שואלת אותה מה זה? ותשובתה: גזר ולפת מבושלים בסוכר וקינמון.
מאוכזבת, אני אומרת לה לשנו תמיד היא ואבא אמרו שלזה שלג'ם.
ומה היא עונה לי?
אני חוזרת לילדות (כמובן, בעקבות הפורום) מה אתם אומרים על זה???
 

אשאיג

New member
../images/Emo183.gif../images/Emo113.gifNIYA את גנובה../images/Emo113.gif

שלג'ם זה שלג וזה מאכל שהיו עושים לנו כשירד שלג בירושלים. ירקות השורש שמבושלים בקנמון מחממים את הגוף. היה עוד מאכל - עדשים חומים שמבושלים שעות ואח"כ מתבלים אותם בזעתר ושמן זית. לא בטוחה שזה משהו פרסי אבל זה בטח טעים ומחמם!!! נראה לי שהיית צריכה להוולד שבע שנים מוקדם יותר (נחשי כמו מי??)
 

niya

New member
ניחוש קל מאד../images/Emo68.gif

תאתגרי אותי יותר!
חוצמזה, אני יודעת ששלר'ם זה שלג, אבל תמיד אבא היה מבשל את המאכל הזה, מסתובב בבית, מחכך כפות ידיו בהנאה ובחושיארה רבה שר "שלר'ם, שלר'ם"
אז מבחינתי לאוכל הזה ככה קוראים, ואמא, שלא תמציא לי עכשיו שמות חדשים
 
איזה דיון היה לי בערב ראש השנה

עם דוד שלי, דודה שלי וסבתא שלי. אמא שלי ואני הכנו "גונדי נכודי" (למיטב הבנתנו) והם טענו בתוקף שהכנו "שפטה". GO FIGURE...
 

פרויז1

New member
../images/Emo6.gif

יחי ההבדל בין גונדי נוכודי(קציצות חומוס) לבין שפטה
 

niya

New member
אסף

אנא פרט מרכיבי הגונדי נוכודי (אצלנו היו אומרים גונדי נוכוצ'י) על מנת שנוכל כאן לשפוט מה בדיוק הכנתם (אין לי מושג מה זה שפטה - אז רצוי לפרט המרכיבים של זה) וגם את אופן ההכנה - אם אפשר (של שניהם, כמובן!
)
 
למעלה