רחצה, דחוף

sreuveni

New member
רחצה, דחוף../images/Emo5.gif

למישהו יש עצה בקשר לסרבנות רחצה? אולי לרחוץ עם מגבת לחה? איך עושים זאת?

ענתי44

New member
רחצה בעיה קשה

אמא שלי איתה האדם הכי נקי שהכרתי. עונג שבת שלה היה למלא לה מקלחת עם מים חמים וקצף ולשבת. המעבר הזה לסירוב להתקלח " כבר התקלחתי" הרס אותי.ובכן אני לא שואלת את אמא שלי אם היא רוצה להתקלח אלא מודיעה לה.היא מתנגדת אבל אני מתעקשת. במאמץ אני מושיבה אותה על הכסא רחצה ( אם אין לכם ואתם חברי קו"ח כללית ויש לאמא מושלם, אז אתם קונים במחיר ממש מוזל) ובמקלחת אני שרה לה, מדגדגת אותה ומפייסת אותה.זה פרוייקט קשה לקלח דמנטיים כי משום מה, כך נודע לי, המים מפחידים אותם. אבל, אי אפשר הרי להשאיר אותם בלי הגיינה מינימלית.כשאמא ממש חלשה אני לוקחת קערה עם מים חמימים וסבון גונסון ומגבות קטנות ומקלחת אותה במיטה. מניחה מגבת מתחתיה ועם המגבת הקטנה מנגבת אותה בגוף. מאחר והתנאים בבית קצת מקשים על רחצה, אמא מקבלת מקלחת שלוש פעמים בשבוע במרכז היום שלה, כשאני מוסיפה מקלחות לפי הצורך.דבר אחד כן ויתרתי לה, חופפים לה את הראש פעם בשבוע, כי היא ממש משתוללת בחפיפה.בהצלחה!!!

sreuveni

New member
תודה ענתי

נעלמתי לכמה ימים מהמחשב, ואני חוזרת אליך רק עכשיו. עם ההתדרדרות המנטלית של אימי יש לה פחות כוח להתנגד. "ניצלתי" את זה וקילחתי אותה, אל בכוח אלא בנחישות. לא היה קשה, כי היא פחות התנגדה. גם אני הבנתי שהמים מפחידים חולי אלצהיימר. תודה, שיר

ענתי44

New member
שיר תבורכי ../images/Emo24.gif

זהו, למדת את החוכמה כולה, לא בכוח אלא בנחישות. בעורמה, בלנצל מצבים כמו חולשה זמנית לקלח אותה. ומעל הכל ב אהבה.

קורנית

New member
מקלחת

לאמא קר, כך היא טוענת. וזה כנראה נכון. הידיים שלה כל הזמן קרות. בזמן האחרון אין ממש חורף... ולכן לא מסיקים את הדירות בבנין בו היא גרה. ירושלים... אז קר לה והיא לא רוצה להתקלח. ורבה עם המטפלת, ולא משתכנעת. לי זה נודע רק אחרי כשבוע, כשבאתי לקחת אותה אלי לסופשבוע ארוך ביום ששי. במקום לריב איתה - מה שכמעט קרה כששאלתי אותה בדרך, באוטו, על מקלחת, והיא הבינה שהמטפלת "הלשינה" שהיא לא רוצה להתקלח, והתחילה לכעוס - דיברתי אליה כמו אל ילדה קטנה: נכון שאת לא אוהבת להיות מלוכלכת? נכון שזה כיף נורא להתקלח? וככה וככה.... הסברתי לה שהמטפלת לא הלשינה, אלא שהיא לא ידעה לפתור את בעית הקור, והתיעצה איתי, ואני מתיעצת איתה, עם אמא.... אצלי בבית חיממתי היטב את המקלחת ואת החדר שלה, והיא נכנסה כמעט ללא ויכוח לאמבטיה, ולא רצתה לצאת... כל הזמן אמרה איזה נעים לה, וכמה טוב במים... ולמחרת הציעה מיזמתה להתקלח. אז, היום, בדרך הביתה, נכנסנו להום סנטר וקנינו תנור קטנטן עם חוט מאריך, שיוכל לחמם את סביבתה המיידית, במקלחת ומחוצה לה. ובא לציון גואל. בינתיים......

למעלה