רחצה

רחצה

יש לי בן, בן שנה ושמונה חודשים. עד היום אני רוחצת אותו באמבטיית תינוק כמובן בישיבה והוא מאוד נהנה.
אני רוצה לדעת כיצד לעשות את המעבר מהאמבטיה למקלחת. אין לנו מקלחון בבית אלא רק וילון אמבט.
ניסיתי אצל אימי להכניס אותו למקלחון ולקלח אותו אך הוא צרח ובכה, יותר הוא אינו מוכן להתקלח שם.
איך עושים את המעבר בצורה נכונה?
אודה לתשובתכם.
אביבית.

אמבטיה

הי.
ילדים ופעוטות רבים נהנים מאוד ממים. הם נהנים לשחק ולשהות במים כשהם ערומים.זו גם הזדמנות עבורם להכיר את גופם וגם ללמוד על עולם המים. לפיכך כדאי לשמור על זמן הרחצה כפעולה מהנה ולא להפוך אותה למשימה טכנית, כפי שלא פעם קורה לנו כהורים שרוצים כבר לסיים את כל המטלות של היום ולנוח (מגיע גם לנו ..).
לא ציינת מדוע את רוצה להפסיק את הרחצה באמבטיה ולעבור למקלחון.
בכל מקרה, בעיני הרחצה במקלחון בגילו של בנך פחות בטיחותית משום שהוא עלול להחליק, לעומת הישיבה באמבטיה. בנוסף, לא מעט ילדים אינם נהנים מזרימת המים על פניהם ועל גופם ומעדיפים את השהיה באמבטיה/גיגית.
אם ניתן, אני מציעה לך להמתין עם המעבר למקלחון עד לגיל הגן ואז לעשות זאת בצורה מדורגת - בהתחלה לתת לו לשחק בטוש כשהוא יושב בגיגית עם המים ובהמשך לוותר על הגיגית .
בהצלחה,
יפעת

שירהד1

Member
מנהל
מחזקת את דברי יפעת ומוסיפה-

לא כל כך הבנתי אם יש לכם אמבטיה רגילה. אם יש- זה נפלא.
מאוד מומלץ לעשות אמבטיה בגיל הזה, ולא להתקלח בעמידה. זאת משום שילדים מאוד נהנים בזמן האמבטיה, ומפתחים יכולות רבות. זה זמן משחק נפלא, וזמן לקשר בין הורה-ילד. זמן האמבטיה מאפשר פעילויות רבות, כגון: שירי מים, שירי אצבעות, שירים שקשורים לגוף, משחקי אמבטיה, כלי קיבול שונים, ספוגים מסוגים שונים וכן הלאה.
כמובן שיש לקנות שטיח לאמבטיה כדי למנוע החלקות ויש להשגיח כל הזמן על הפעוט!

אם יש לכם רק מקלחון, אז אני מודה שזו בעיה. את כל המשחקים והפעילויות הללו לא ניתן לעשות שם, וחבל. בכל מקרה, צריך לעשות את המעבר כנראה בגיל קצת יותר מאוחר, ובצורה הדרגתית.

למעלה