ריטלין
אני מניחה כי אף אמא אינה ששה לתת לבנה טיפול תרופתי. לתרופות ישנן תמיד קונוטציות שליליות. תרופות נותנים כאשר חולים. כאשר אין ברירה. עם ריטלין זה עוד יותר קשה, מפני שהילד הרי אינו חולה ונדמה כי הכל כשורה איתו. אז הוא שובב. אז קשה לא קצת לשבת במקום. אז הוא לא מצליח להתרכז. אולי זאת בעצם הבעיה של המורה. אולי היא צריכה לדעת איך מתמודדים עם ילדים שובבים, אולי היא צריכה לדעת איך לגרום לו לענין בשיעורים ואז הוא ירצה לשבת במקום וידע להתרכז. אולי בעצם סתם משעמם לו , אז מדוע הוא צריך לקחת את התרופה, כדי שלמורה יהיה יותר נח? אלה תחושות המלוות רבים מההורים ובגינן כל כך קשה לתת לילד טיפול תרופתי וזאת מבלי שנגענו עדיין בחששות מההתמכרות ותופעות הלוואי. אכן קשה! אני מסכימה לחלוטין. אך עובדתית לעיתים אין מנוס וחייבים לתת טיפול תרופתי. לא בגלל שהמורה רוצה. אלא בגלל שהילד הולך לאיבוד. סובל בבית הספר. יוצר פערים לימודיים. לא מצליח ליצור קשרים חברתיים וכל הזמן מרגיש מאוד מתוסכל. לא, הוא לא ידע לומר זאת במילים, לא תמיד. אך חשים היטב בשחיקה ובתסכול אשר מלווים אותו. הנתונים הקיימים לגבי ריטלין מלמדים כי אין השפעות ממושכות. הוא מופרש מהגוף תוך מספר שעות. קיימת נגזרת המחזיקה מעמד משך זמן ארוך יותר. אך גם אז ההשפעה מסתיימת באותו היום. לא ידוע על התמכרות לתרופה. לגבי תופעות לוואי יש לעקוב. יתכן מצב של ירידה בתאבון, כאשר קיימות בעיות גדילה (בלי קשר לריטלין) מומלץ להתייעץ גם עם אנדוקרינולוג,למרות שלא נמצא קשר בין בעיות גדילה לריטלין, עד כמה שאני יודעת. חשוב לציין כי איני רופאה ואין לי ידע מדעי מספיק ולכן מומלץ לקבל יעוץ רפואי בנושא זה אם הרופא אצלו קיבלתם את ההמלצה אינו מספק אתכם פנו לחוות דעת נוספת אצל נוירולוג או פסיכיאטר ילדים. (רק הם מומסמכים לאבחן הפרעת קשב וריכוז ולהמליץ על טיפול תרופתי) ילדים אשר מטופלים בריטלין וסוג הטיפול מתאים להם , עשויים להראות שינוי גדול לטובה תוך פרק זמן קצר מאוד (מספר ימים) אך חשוב לזכור כי ריטלין אינו תרופת פלא ולכן יש צורך גם בטיפול התנהגותי וחינוכי הן בבית והן בבית הספר. בנוסף אני ממליצה לפנות לפורום הפרעות קשב וריכוז , כאן בתפוז, ניתן לקבל שם מידע רב בנושא. בהצלחה.