רטבים לבשר

אייבורי

New member
רטבים לבשר

למרות שבאופן אישי מעדיף את הבשר ללא תבלינים למעט מעט מלח לפעמים יש חשק לפנק חברים בסטייק עם רוטב בצד. האם יש לכם מתכון טוב לצימצורי ? רוטב שמנת פלפל ?
 

Master Stav

New member
צ'ימיצורי ורוטב שמנת

רוטב שמנת : 2 מכלים שמנת אמיתית 32% 6 שיניים שום טרי כתוש 2 כפות יין לבן חצי כפית פלפל אנגלי טחון מרתיחים את היין ומוסיפים לתוכו את השום ואת הפלפל .... כאשר הצבע אחיד מוסיפים אתהשמנת מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עד להסמכה הרצויה ..... רוטב צ'ימיצ'ורי : חומרים 1 חבילה פטרוזיליה 1 בצל קצוץ לקוביות קטנות 1 פלפל אדום או גמבה קצוצה 1 פלפל ירוק (לא חריף) קצוץ 1 כוס חומץ 2 כוסות מים רותחים עם כוס שמן רגיל 1 כפית אורגנו יבש 2 כפיות מלח חצי כפית פלפל לבן 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית שום כתוש טרי אופן ההכנה קוצצים דק את הפטרוזיליה ומערבבים עם שאר הירקות הקצוצים. מרתיחים את המים ושופכים על הירקות, מקררים את התערובת ומוסיפים את יתר התבלינים. המים הרותחים מאריכים את זמן השימוש ברוטב כשהוא מונח במקרר. עכישו כל שנותר הוא שתכין ותודיע ......
 

קוביקו68

New member
רוטב

בר-בי-קיו....קנוי. תוכל להכין תוספת מחמאה ועשבי תיבול שנקראת "חמאת רב המלצרים" : במעבד מזון קוצצים כחצי צרור פטרוזיליה יחד עם כראש שום קלוף. טוחנים עד מחית חלקה.מוסיפים 1 חב' חמאה מרוככת , כף חרדל, מיץ וגרידה מחצי לימון,מלח ופלפל לטעם.מערבבים היטב . טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לכלי (קערה או קופסה/מיכל) ומקררים. ניתן לרפד את הקופסה בניילון ניצמד ואז לצקת את תערובת החמאה. בזמן ההגשה להוציא מהכלי,להפוך ולהסיר ניילון. מגישים על הסטייק את החמאה. כמו רוטב שמנת שכתב MASTER.אך התחל עם כחצי כוס יין לבן ( אם יש לך גיבעול טימין ,בשל אותו יחד אם היין)וצמצם עד קבלת כעשר כפות.הוצא את גיבעול הטימין.במקום פלפל אנגלי הוסף כף של פלפל שחור טרי גרוס (כי אין לך
מדגסקר)...ואם יש בנמצא ברנדי הוסף איזה שוט לקראת סוף צימצום הרוטב.
 
למעלה