רטוריקה, אומנות הדיבור

Retorika

New member
רטוריקה, אומנות הדיבור

אני לא בטוח אם זה מתאים לפה, אבל לדעתי זה הכי מתאים לפה

לאחרונה עניין אותי נושא מיוחד שאנחנו מתעסקים איתו באופן יום יומי - רטוריקה (אומנות הדיבור).

זה קצת מידע מה זה מויקיפדיה: רטוריקה היא אמנות השכנוע באמצעות השפה. אמנות זו מתארת את האמצעים בהם יכול אדם להשתמש כדי להעביר רעיון מסוים בדרך המתאימה ביותר לשכנוע בן שיחו. נהוג להתייחס לרטוריקה כאל אמנות הנאום, אולם בהגדרתה הקלאסית היא כוללת את כל סוגי השכנוע - מול קהל אך גם פנים אל פנים או אפילו בכתב.

בקיצור חח כל אומנות הדיבור הזה עניין אותי מאוד ורציתי לפתח את הקטע הזה אצלי כי אני די חלש בו ואני לא רק מדבר על לדבר מול קהל אלא גם לשיחה בין 2 אנשים. אז רציתי לשאול אותכם - מה אתם חושבים על זה? מכירים טיפים איך לפתח את זה אצלכם? ובכללי מה שאתם חושבים :)

doughnuts

New member
פסיכולוגיה חברתית אבל לא רק

יש תחום ידע גדול מאוד העוסק בשכנוע (persuasion). המחקר הראשוני נעשה על-ידי פסיכולוגים חברתיים, אבל כיום יש שילוב של פסיכולוגיה קוגניטיבית ואפילו של מדעי המוח. השאלה, באיזה מידה אתה רוצה להבין לעשות בתיאוריה של שכנוע? הווה אומר שלא חייבים להיות מדענים בתחום השכנוע בכדי להיות יעילים במידה סבירה, לפחות בנישה ספציפית כלשהי. בכל מקרה, הייתי ממליץ לעיין בעבודות של אריסטו, קיקרו, Robert Cialdini, Dale Carnegie. לדעתי, זה בסיס טוב.

למעלה