רטיבות בקיר חיצוני של בניין משותף

zafilu1

New member
רטיבות בקיר חיצוני של בניין משותף

ברצוני לשאול מה קורה במצב של כתמי עובש בקיר, כתוצאה מרטיבות בקיר חיצוני של בניין משותף. תיקון קיר חיצוני שייך לוועד הבית. במידה ואין כסף בקופת הוועד ולבעלי הדירות אין כסף לשלם. האם חלה על המשכיר חובה לתקן את החוץ לבד על חשבונו במידה והשוכר דורש ? או רק לסדר את הבעיות בקיר בתוך הדירה בפנים ? או לומר לשוכר שיכול לצאת במידה וירצה גם ללא הודעה של 60 יום ?
אודה על תשובתכם בהקדם.

רטיבות

את הרטיבות בקיר החיצוני חייב לתקן הוועד ואם אין כסף גובים כסף. בעל הדירה המשכיר חייב לטפל בכך מול הוועד. ממילא בלי תיקון חיצוני אין טעם לטפל בקיר הפנימי. אם קירות מגיעים למצב בו לא ניתן לגור בדירה אז שוכר יכול לעשות כל מיני פעולות.

zafilu1

New member
כתמי עובש בקירות

בבנין גרה אוכלוסיה נחשלת והבניין עומד בפני פינוי בינוי
היה מומחה איטום שאמר כי זו בעיית עיבוי פנימי, הנובעת מחוסר איוורור של הדירה, ודחיסת שקיות ניילון על גבי הארונות והצמדת רהיטים לקירות על ידי השוכרים.
מה אמורים לעשות במצב כזה ?
אודה מאד על עזרתך בנידון.

פינוי בינוי

זה קצת משנה את התמונה שהוצגה בהתחלה. אני בדרך כלל ממליץ, בבניינים שבהם אני מייצג בעלי דירות בתהליך פינוי בינוי או תמ"א 38, לבקש מהיזם או הקבלן לטפל בנושאים אלה. כלומר בית שהתקשר עם יזם/קבלן לצורך פינוי בינוי, נמצא למעשה בהמתנה ויש מקום לפנות לקבלן ולבקש כבר עתה טיפול ולו זמני בבעיות שוטפות. כך כאמור אני עושה בפרוייקטים בהם אני מעורב בתחום זה.

zafilu1

New member
עיבוי פנימי

ראשית, תודה עו"ד שחל על תשובתך.
* פינוי בינוי יתרחש כנראה בעוד כשנה וחצי עד שנתיים.
* הסיבה היא עיבוי פנימי הנובע מלחות פנימית וחוסר איוורור.
אז למעשה זו לא בעיית הוועד. אי לכך השאלה היא, באם זו אחריות השוכר או המשכיר ? זה לא בלאי טבעי. בדירה היה שיפוץ גדול לפני פחות משנה.
אודה על תגובתך.

תיקון

אני לא יכול לדעת את הסיבה. לטענתך הסיבה היא פנימית - חוסר איוורור - ולא קשורה לקירות חיצוניים. אם זה המצב הרי שאין אחריות לא על ועד הבית ולכאורה גם לא על המשכיר. איני יודע מה זה לחות פנימית. אם השימוש של השוכר בדירה הוא הגורם לתופעה, ואיני יודע כמובן שזה המצב, אז השוכר צריך לבוא כנראה בטענות לעצמו.

למעלה