רטיבות קלה מהתקרה שאלה..

דור נסצ

New member
רטיבות קלה מהתקרה שאלה..

שלום,
מאז שקניתי את הדירה ,בערך שנתיים בחורפים יש רטיבות קלה מהתקרה בחלקים שונים בבית .בין בן 10 שנים ומעליי פנטאוז. לדעתי,שילוב של אטימות(גם של דיירים) , גם של הפנטאוז מעליי הם הגורמים .
אני יודע שאין לי למי לפנות ברמת הבניין או הדיירים. לך תבקש מהפנטאוז למעלה שייעשה רובה.. יצחק לי בפנים
מה ניתן לעשות אם בכלל?
תודה

מציאת מקור לרטיבות

אם יש רטיבות זה אומר שמים חודרים ממקור כלשהו.
אם יש קריטי לאיכות המגורים שלך וללא מוצאים את המקור
אפשר להזמין אנשי מקצוע שמתמחים בזה כגון חבורת בדק בית על סוגיהן.
הם אמורים להיות מספיק מנוסים כדי למצוא את מקור הרטיבות ולהציע אפשרויות פתרון וטיפול בנדון.
בהתאם תוכלו לדעם למי לפנות - לוועד או לדירה פרטית.

ערפל10

New member
רוב הסיכויים שהמרפסת מעליכם איננה אטומה

ואם אתה אומר שהרטיבויות צצות בכמה מקומות אז יש כנראה מספר מוקדים. אם מדובר במרפסת עצמה, זה באחריות הדיירים למעלה. וזו גם צרה צרורה עבורם, כי ברוב המוחלט של המקרים הביטוחים אינם מכסים את המרפסת. יש גם סיכוי מסויים שהמים חודרים דרך הקיר החיצוני, ואז העניין באחריות ועד הבית.
מאחר ובכול מקרה אינך המקור לצרות אלה הקורבן אתה לא חייב לשלם כלום.

הייתי ממליץ על סדר פעולות הבא. ראשית כול להידבר עם השכנים שיעשו איטום במרפסת. אם התגובה תהיה הצלחוקים והטענות שהמים באים מירח או ממאדים, רק לא מהמרפסת היקרה שלהם - עליך לפתוח בהליך התביעה אצל המפקח על הבתים משותפים. קרא באינטרנט על פרטי ההליך. עליך גם להבהיר לשכנים שאם תזמין בדיקה (מומלץ עם מצלמה הטרמית) - עלות הבדיקה תצורף לתביעה. בד"כ כאשר שומעים את צמד המילים "תביעה" ו-"מפקח על בתים משותפים" הצחוקים נעלמים. אם בבדיקה יעלה שהמים חודרים דרך הקיר החיצוני - החשבון יוגש לועד הבית. בכול מקרה, לפני שמזמינים בדיקה כדאי מאוד להיסגר מי ישלם עליה. או השכנים במסגרת ההידברות או הליך התביעה או ועד הבית, תלוי בתוצאותיה. אתה בכול אופן לא חייב לשלם כלום. אגב, במסגרת ההידברות ניתן לעיתים גם לחסוך את הבדיקה. למשל לעשות הצפה של המרפסת וכך לבדוק האים המים אכן חודרים משם.

למעלה