רטיבות

ronen3

New member
רטיבות

עברנו לבית קרקע וגילינו רטיבות בקירות הפנימיים. איך מנקים ומטפלים בקירות עם הרטיבות?

רטיבות העולה מהקרקע

הי רונן אם תחפש קצת בשאלות שנשאלו פה לאחרונה, נדמה לי שיש תשובה מדוייקת. בגדול, אתה בצרות!!!! הלחות עולה מהאדמה דרך הקונסטרוקציה והקירות שאינם אטומים כיאות, או בכלל לא. דרך הפעולה, באופן כללי, היא חפירה מסביב למבנה, חישוף קורות היסוד ואיטומם בחומרי מריחה מיוחדים ואפילו יריעות. אין כאן דרכי קיצור זולות. יש לפנות לאנשים שאיטום הוא מקצועם והם יאבחנו במדוייק מה הבעיה הספציפית ומהם הפתרונות המומלצים. שיהיה בהצלחה

ronen3

New member
רטיבות

תודה על העיצה. אבל איך מטפלים כבר בקיר פנימי שיש בו רטיבות? פשוט לצבוע מחדש או שצריך לבצע פעולות נוספות?

ronen3

New member
רטיבות 2

בהמשך לשאלה הקודמת : בעיית הרטיבות נבעה מהעובדה שאת אדמת הגינה שמו עם שיפעוים הפוכים כלומר המים התנקזו לכיוון הבית במקום החוצה. האם לאחר תיקון השיפועים ( כלומר המים יזרמו החוצה) יש עדיין צורך באיטום?

ronen3

New member
רטיבות 2

בהמשך לשאלה הקודמת : בעיית הרטיבות נבעה מהעובדה שאת אדמת הגינה שמו עם שיפעוים הפוכים כלומר המים התנקזו לכיוון הבית במקום החוצה. האם לאחר תיקון השיפועים ( כלומר המים יזרמו החוצה) יש עדיין צורך באיטום?

רטיבות בקירות

הי רונן לפני הכל תהפכו את הניקוזים של הגינה. כלל ראשון בהעמדה של מבנה על הקרקע הוא שהשיפועים יהיו מהמבנה החוצה. יתכן שהבעיה תפתר, אך אני לא בטוחה. כדאי לנסות. בכל מקרה, אין טעם לטפל בפנים הקיר כל עוד הוא רטוב.המים צריכים לצאת מהקיר והם יפגעו בכל שכבת צבע וציפוי שתעשה. הרעיון הוא שהקיר לא יהיה רטוב ואז לא יכנסו מים, ולא לכלוא את המים בתוך הקיר, דבר שרק יזיק לקיר יותר. אני חוששת שלא יהיה מנוס מטיפול איטומי מקצועי. אבל תנסה קודם שיפועים. לא זוכרת אם הבית שלכם או לא. אם כן, אל תחפפו. תוודאו מה הבעיה המדוייקת ותפתרו אותה באופן יסודי. אם הוא שכור אפשר לעשות כל מיני קוסמטיקות סיזיפיות כדי למנוע מהקיר הרטוב לפגוע ברהיטים ובאביזרים השונים. בהצלחה

רטיבות מהקרקע

כפי שראית הנך נמצא בבעיה לא קלה . הרטיבות העולה מהקרקע מקורה באיטום לא נכון של יסודות הבניין ( כולל קורות הקשר הראשונות) כמובן שיצירת השיפועים ההפוכים היא רק מוסיפה למקרה הספציפי - אין ערובה שאם תבצע שיפוע הפוך ואיטום הבעיה תעלם - הבטון הוא חומר סופג . הרטיבות שהנך מתאר היא תופעה פזיקלית הנקראת קפילריות . החורים הקטנים בבטון שואבים את המים כלפי מעלה ומכאן המים יוצאים בנקודה החלשה ביותר . אתה זקוק לפתרון מקצועי בעניין ושוב אין ערובה . מוזמן לבקר אותי באתר

amonit

New member
רגע. רגע, רגע.

ההודעה המקורית היתה על קירות פנימיים, ויתכן שכל מומחי הפורום צודקים והבעיה רצינית מאוד. אבל יתכן כי צינור מים חמים או קרים שעובר בריצפה , התפוצץ או דולף כבר ראיתי שתי דירות שהרטיבות בקירות הגיעה עד גובה חצי מטר מהרצפה, ולחות עד גובה מטר מפני שצינור תמים שעובר במקום מרכזי החליט לסיים את תפקידו כמוביל מים יחידי. לפני שנכנסים ללחץ,כדאי מאוד לקרוא לכמה אנסטלטורים מקצועיים ברמה ולקבל כמה חוות דעת. אם על הדירה יש משכנתא, היא בוודאי מבוטחת בביטוח צמוד מבנה שכולל אינסטלציה. שווה בדיקה מהקל אל הכבד. חשוב להזכיר לכולם: מים לא זורמים בכוון אחד- הם נספגים לכל הכוונים, לאיפה שקל ונוח ואם הרצפה אטומה כמו שצריך, הם יעלו למעלה במקום לחלחל. לבדוק לבדוק לבדוק!!!

אמונית, שיחקת אותה!!!

אמונית היקרה וגם רונן אכן לא קראתי בקפידה!!! קירות פנימיים - חשבתי על הצד הפנימי של הקירות החיצוניים. רונן, תסביר בדיוק בבקשה. אם אמונית צודקת, אז אין כנראה קשר עם שיפועי הגינה (למרות שכדאי בכל מקרה להפכם) והמים יכולים לבוא מצינור, מהדוד ואפילו מנזילה מהגג. אבא שלי אומר שהמים הם כמו גנב, מוצאים את הדרך שנוחה להם. אולי הנזילה היא אי שם והם "מטיילים" להם מטה היכן שהרווחים בבלוקים נוחים יותר ולא בהכרח מתחת לנזילה. אם המים עולים בכורח חוק הנימיות (קפילריות) מן האדמה אז בדרך כלל הם באזור הנגע, פחות או יותר. בכל מקרה יש להביא מומחה בנושא. ואולי יותר מאחד ולקבל חוות דעת. תלוי אם הבית ישן והבלטות מונחות על הרצפה או שזו רצפה "תלויה" ולא נוגעת באדמה.. סליחה אם לא שמתי לב ללשון שאלתך סיגל

ronen3

New member
רטיבות

לפני הכל המון תודה על ההתייחסות הרצינית ובוקר טוב! אז ככה בית הוא בית חדש שגמרנו לבנות לפני 4 חודשים וכנראה ששכחנו את נושא האיטום מבחוץ. בגלל השיפועים ההפוכים נוצרו בחורף שלוליות גדולות לאורך קירות הבית מבחוץ. חלקם של הקירות הפנימיים בתוך הבית הם אלו שבהם ישנה רטיבות ( יש לציין כי בחלק הפנימי של הקירות החיצוניים אין כל סימן לרטיבות....) מחכה לשמוע את חוות דעתכם. ושוב פעם המון המון תודה יום מעולה

amonit

New member
עוד דבר!

חשוב מאוד לאורר כל הזמן, לא להשאיר את המקום סגור הלחות תיצור עובש ופיטריות על הקירות, ארונות, אפילו בבגדים [ ואלה כתמים שלא יורדים] חייבים ליבש ולטפל במהירות זה ממש מפגע . אם יש תינוק בבית , זה גם לא בריא עבורו לחיות בסביבה טחובה. אני לא יודעת עד כמה "רטיבות" אבל זה דבר שלא עובר מעצמו, ואי אפשר סתם ליבש. לוקח לקירות קיץ שלם לעיתים להתיבש עד שאפשר לטפל בהם כולל צבע שוב. אם הדירה צבועה בצבע אקרילי שאינו נושם יקח לה זמן רב יותר להתיבש, הקיצר תן לנו עוד פרטים .......... ואולי נוכל לעזור יותר.

amonit

New member
בוקר טוב לך!

כתבנו כמעט באותו הזמן........ אם זה המקרה אנא קרא מיידית לאינסטלטור שבנה עבורך את המערכת, לבדיקה!! יתכן שאחד החיבורים בצנרת הפנימית פשוט לא אטום או נקרע [ אם זו צנרת פלסטיק] יודע איזה סוג צנרת? אתם כבר גרים בבבית? שיפועים- נכון אבל יכולות להיות עוד מספר סיבות כמו שכבר אמרנו... יום נעים

ronen3

New member
ביקר טוב גם לך!!!

בוקר טוב גם לך והמון תודה על התשובות! הצנרצ היא מפלסטיק (פקסגול) ואני אכן יזעיק את האינסטלטור. אנחנו כבר גרים בבית ככ 4 חודשים. השיפועים כבר תוקנו ואני מתלבט עכשיו אם להשקיע ולחפור מסביב ולאטום. חוץ מזה הבית נצבע בצבע סופרקריל של טמבור ( מסדרת צבעי ה - MIX )אבל הקיר כבר התחיל להתקלף בתחתית הקיר. לגבי העובש והטחב אנחנו מטפלים בזה . במידה וזה צינור שנקרע האם צריך להרים את המרצפות? להחליף את החול? ושוב תודה רבה על תשומת הלב.

אומן 1

New member
א. סליחה שאני מתפרץ לדלת פתוחה .

אבל פשוט זה תחום שאני אוהב . לדעתי אם זה פקס אז סביר להניח שיש גם מרכזיה ואם אכן כך אז ניפטרה הבעיה , בתנאי שזו בעיה של אינצטלציה,ולא שיפועים לא נכונים .

כל הפתרונות לרטיבות

היי רונן כשאני מסתכלת על כל השרשור שיצא מהשאלה שלך אני חושבת שנתנו פה פתרונות לכל הרטיבויות האפשריות. אז תדפיס הכל ואם תהיה לך עוד בעיה, הפתרונות כבר כאן!!! צוחקת!!!!!!!!! נחמד לראות את כל התשובות ואת העוורון של חלקנו (ביחוד אני...) למילה קירות פנימיים) שים לב לשאלה על מועד הרטיבות! אם חורף אז נזילה מלמעלה. אבל בעצם אתה גרת בבית רק בחורף... בכל מקרה תבין שהקיר מתקלף לא בגלל איכות הצבע אלא דווקא בגללה. הצבעים להם אנו קוראים איכותיים הם הרחיצים. צבע פלסטי העשוי מחומר פולימרי והוא אטום לנוזלים!! כלומר שהמים שבקיר לא יכולים לצאת דרכו. ולכן הם "דוחפים " אותו ויחד עם התנפחות חומרים שונים בטיח נוצרות בועות שמתקלפות. אם היה הקיר צבוע בסיד הפתולוגיה היתה פחות מזעזעת, אם כי ההתנפחויות של הריאקציות עם מרכיבי הטיח היו קורות בכל מקרה. נקווה שכולנו כאן כוונו למשהו שיעזור לך. בכל מקרה אין מה לצבוע מחדש לפני שמזהים מה קרה, מתקנים ומחכים כמה חודשים (!!!) שהקיר יתייבש לגמרי בהצלחה.

amonit

New member
תלוי איפה נקרע,

בדרך כלל זה באמת בחיבור,בפקסגול אם סוגרים חזק מדי המחבר עלול להקרע, לעיתים המרכזיה נוזלת ועוד אלפי וריאציות אפשריות. באמת לפני שמרימים את חצי מהעולם , כדאי לחפש את המקור. תאמר לי, ההשקיה של הגינה, והממטרות לאן הן פונות? יש ערוגה בדופן הבית? [למרות שנראה על פנו שזה פנימי] אם הצבע התחיל להתקלף מתחתית הקיר כנראה שהמקור בריצפה וקיבלת כבר תשובה מעולה לגבי צבע מהאדריכלית .... בכל אופן, אנא דווח לנו על הגילויים וההתקדמות! עשינו עסק?

תזכרו מה שאבא שלי אמר...

אני רוצה להעיר משהו על דבריה האחרונים של אמונית. אנא סילחי לי. כוח המשיכה גורם למים להתגלות למטה. כלומר יותר למטה מהיכן שהם נכנסו. (חוץ ממים שעולים לפי חוק הנימיות - קפילריות) כשנוח למים (" המים הם כמו גנב" אמר אבא שלי, "תמיד ימצאו להם דרך") הם יצוצו באמצע הקיר וכשנוח להם יצוצו בתחתיתו. כלומר לא בהכרח אילו מים שעולים מלמטה. ואם כן ויסתבר שזה מצינור, אז זה המווווון מים. כי אפילו מים ברצפה, ירצו קודם כל להגיע למטה מהם.... אספר לכם , לדוגמא, שיש לי בחדר הכביסה "חלון" לבני זכוכית שנעשה, מן הסתם, בצורה לא טובה. המים נכנסו מן החיבור העליון לקיר ויצאו... ליד הפנלים מבפנים... כי בפנים יותר חם ויבש והם נטו לרדת למטה ולהתאדות פנימה. במקום שהם צצו אין שופ רטיבות מלמטה. סתם חומר למחשבה. אני הייתי מסתכלת למעלה בחיפושי... אלא אם ... גם הרצפה באזור לחה... או שבקיר עצמו יש צינור מים... ואיפה הדוד? אמונית העלתה גם אפשרות זו? ומה עם חלקו העליון של הקיר קרוב לגג או קומה תחתונה? טוב, אפסיק לבלבל. תזמין מומחה. ותזהר מעוגות גבינה
סיגל

אומן 1

New member
צריך לשים לב ...

אם הרטיבות היא בחורף ולא בקיץ . משמע רטיבות ולא נזילה , או שאני טועה ?

רונן, אל תשכח אותנו

הי רונן אל תשכח אותנו. ידידיה של אגטה כריסטי בבניה. כשתפתר התעלומה תחזור ותגלה לנו מה זה היה. בסדר? חג שמח

ronen3

New member
מבטיח.

בוקר טוב לכולם!!! המון המון תודה על היחס והקדשת הזמן לפתרון הבעייה. מבטיח לעדכן על התוצאות. יום מעולה לכולם

למעלה