רטייה לעין עצלה

t a m i 4

New member
רטייה לעין עצלה

שלום רב. בתי בת שנתיים ועשרה חודשים, אובחנה עין עצלה - קיבלנו משקפיים והיא מרכיבה אותם חודשיים. כעת מוסיפים רטייה למשך שלושה חודשים - צריך לשים את הרטייה למשך יום שלם ושעה אחת לפני השינה להוריד. הכל הוסבר לי ע"י הרופאה, אבל לא שאלתי שאלה חשובה ואינני מצליחה לתפוס את הרופאה שלנו..., ולכן שאלותי הן: אם אנחנו סוגרים לבתי את העין הטובה כדי לאלץ את העין העצלה לראות טוב יותר, האם זה לא מזיק לעין הטובה?, היא הרי לא "תשתמש" בה כי העין תהיה סגורה ברטייה. האם כך העין הרואה לא תהפוך לעין עצלה? האם בזה שסוגרים עין אחת - זה יפריע לתפקוד השוטף שלה? האם היא תראה את ה"תמונה המלאה" בכל דבר שהיא עושה? כמו כן, אשמח לדעת היכן ניתן לרכוש רטיות צבעוניות, עם דבק עדין שלא יעשה לה פריחה/ גירוי ושיהיה לה נחמד תודה!

תשובה

שלום רב! בגיל הזה סגירה של יום שלם במשך 6 ימים ויום אחד חופשי לא פוגע בעין הטובה גם אם סוגרים 3 שבועות רצוף בדרך כלל זה לא פוגע בראיה של העין הטובה בתנאי שסוגרים אחר כך ליום את העין החלשה. סגירה לא תפריע לתפקוד השוטף אלא רק בהתלה כשהראיה גרועה בעין החלשה אבל אחר מספר ימים הראיה משתפרת כך שזה לא מפריע יותר. רטיות צבעוניןת יש של חברת נס מדיקל בע"מ.

smile30

New member
עוד שאלה לד"ר סטולוביץ

תודה על התשובה. עדיין - התבקשנו לסגור את העין הרואה במשך שלושה חודשים, לכל היום מלבד שעה לפני שהולכים לישון. לא נאמר לי לתת יום חופשי לעין. אנחנו מטופלים באופן פרטי אצל רופאה מאוד טובה אבל את האבחנה הזו - קיבלנו מהאופטימטריסטית במרפאת העיניים ולא ע"י הרופאה. האם יש מקום לדעתך להיוועץ לדעתה שנית? תודה על זמנך!

י י ל י

New member
המלצה

סגירה ליום שלם בלי לעשות כלום=לסגירה של שעתיים ביום עם פעילות אקטיבית. לא מספיק לסגור את העין הטובה, מומלץ לתת לעין העצלה לעשות פעיליות כגון, ציור, משחק עם ציורים קטנים.. משהו שיגרום לכך שהיא תתעניין ותרצה לראות. אני הייתי ממליצה על דר' קוזלו- הוא דוקטור לאופטומטריה. ואני חושבת שהוא מטפל גם בתל השומר

למעלה