רטלין

keren kr

New member
עדיף פתרון טבעי

שיותר משתלב עם הגוף, לדוגמא לעשות פעילות ספורטיבית שמוציאה אנרגיה. אני לפעמים מרגישה שרופאים הם כמו " להטוטני תרופות" רואים סימפטום של בעיה מצמידים לה תרופה, ואם התרופה יוצרת בעיה, מוסיפים עוד תרופה. לכן התרופות לא תמיד מרפאות, ובסופו של דבר צריך להתמודד עם הבעיה.

pugile9

New member
תמיד להעדיף טבעי ובמידת הצורך לשנות

שלום טלי לא כתבת אם הילד אובחן עי נוירולוג אם נעשה אבחון פסיכודידקטי ,לא תמיד מציעים מייד ריטלין אני חושבת שטלי הציעה איזשהו טיפול טבעי ,אני כל כך מסכימה עם קרן אני פוגשת כל כך הרבה ילדים עמוסים בכל כך הרבה תרופות מיותרות אני לא שוללת הכל אבל לדעתי תמיד עדיף להתחיל ברפואה טבעית אצל אדם מוסמך ואז אם יש צורך לשלב גם טיפול רפואי קונבנציונאלי הלוואי שהאהבה תכסה על כל הגלויים בהצלחה

down under 1

New member
כדאי לשאול מומחה בעניין

יש המון דעות פופולריות שלא מבוססות על ידע או הבנה של הנושא. אם לילד או בוגר אובחנה הפרעת קשב או היפר אקטיביות זה ממש לא פייר למנוע ממנו טיפול שעוזר בצורה משמעותית. זה כמו לא לתת מכשיר שמיעה ללקוי שמיעה או מקשפיים לקצר ראיה. אני היתי מציאה לדבר עם ילדים ומבוגרים שמקבלים רטלין או קנצרטה כדי להבין את גודל ההקלה שהם חשים על הטיפול שניתן להם.

keren kr

New member
יש ספר-" יהיו מזונותייך תרופותיך"

אני ממש לא מסכימה שריטלין זה כמו משקפיים ללקוי ראייה. אני מכירה ילדים ומבוגרים שמשתמים ומרוצים , וגם כאלו שלא , גם לחלק זה אף גורם לאפטיות מסוימת ולתופעות לוואי נוספות ... לא מכירה מישהו ששם משקפי ראייה שיש כזו התפלגות בתוצאות.. יש ספר שנקרא " יהיו מזונותיך תרופותיך " שהספר מסביר על תעשיית התרופות, על האינטרסים שלה, מה התהליך בפיתוח תרופה ושיווקה. יש הרבה אינטרסים מאחורי זה, בנוסף ידוע שיש תרופות טבעיות שיכולות להשפיע על הגוף , כמעט בלי תופעות לוואי בכלל. אבל על מוצר טבעי אי אפשר להוציא פטנט, אי אפשר להוציא פטנט על אומגה 3 למשל . מה זה "מומחה בעניין" יש כ"כ הרבה בעיות שלרפואה הקונבנציונאלית אין פתרון. ולכן אני ממליצה לבדוק פתרון טיבעי לפני שקופצים לתרופה כימית - שאיננה פתרון קסם בלי תופעות לוואי. בתחום הטיבעי כמובן שאין מחקרים ושיווק כמו בתרופות הכימיות, לא בגלל שזה פחות עוזר , בגלל שזה לא ריווחי מספיק ולא מקדם אינטרסים כלכליים. ממש ממליצה לך לקרוא את הספר הזה- כתב אותו רופא קונבנציונאלי דווקא.

down under 1

New member
דוקא בארץ

מאחורי שיווק המוצר הטבעי עומדים ידיעות אחרונות. הם טורחים לפרסם המון כתבות נגד רטלין, המון כתבות על מחקרים שטחיים וחובבניים שתומכים במוצר החלופי (ששום מחקר רציני לא גילה שהוא עוזר, אפילו לא קצת). ובמקביל הם הבעלים של יותר מ 50% מהמוצר הטבעי שכביכול עוזר! נכון שלא לכולם מתאים רטלין, חלק צריכים להחליף מינונים או תרופה ואחוז נמוך לא יכול לקחת אותה. רובם המכריע של הלוקים לא מדווחים על אפטיה כתוצאה מרטלין אלא להפך. מכיוון שהמוח שלהם מצליח להתמקד הם מרגישים הכל יותר חזק פעם ראשונה בחיים שלהם. העולם מסביבם מצליח באמת לפרוץ פנימה וכן יש קושי בהתמודדות מול עוצמת התחושות והרגשות. לא לכולם, מאבל זו בעיה נפוצה. במקביל יש אחוז נמוך שחווה דברים אחרת ולהם זה לא מתאים ואף אחד לא ימלית להם להמשיך ולבלוע. אני יודעת שמאוד פופולארי להגיד שתעשיית התרופות הם מפלצת בעלת אלף ראשים שמנסה להרעיל אתה עולם בשביל הכיס שלה. אבל גם כל הניורולוגים שמטפלים בהפרעות קשב הם אנשים רעים? את לא חושבת שאם הרופא היה יכול להמליץ תבליות שום לילד הוא לא היה עושה את זה? יותר מזה, מהקרות שלי עם רופאים שמתמחים בתחומים מצומצמים כאלה, יש להם נגיע אישית. או הם או הילדים שלהם לוקים באותה בעיה ולכן הם התעלו לתחום. דעת הקהל נגד רטלין כל כך לא מבוססת על ידע אלא על פרופוגנדה מסחרית. . גם לאקמול יש תופעות לואי ויש לי דוד שיכול למות מקמול אחד! אז מה, אז לא לתת למי שכואב לו? נורא עצוב לי שאני נתקלת בהורים לילדים שבולעים רטלין, חלקם בולעים רטלין בעצמם (כן. יש פה נטיה גנטית) שמתבשים לספר הילדים שלהם בולעים קטלין כל בוקר. ממש מתבשים שיחשבו שהם מרעילים את הילדים שלהם בתרופה פסיכואטרית רק כי קשה להם עצמם (ההורים) להתמודד עם הילד. זו לא תרופה פסיכאטרית והיא לא נרשמת ע"י פסיכאטר ולמי שהתרופה מתאימה לו זה שינוי עצום באיכות החיים. כן, כמו מקשפיים או מכשיר שמיעה. וסליחה שאני לא אקרא את הספר, גם כי אין לי אותו פה (אני לא מהארץ) וגם כי יש לידי הר של ספרים שאני צריכה לקרא... ובמקום לפתוח ספר אני גולשת בפורומים

זו לא מחלה- זו תופעה!

התרופה ריטלין אכן עוזרת, אבל אף אחד עוד לא הוכיח סופית מה קורה כשמפסיקים איתה? ואכן גם הרופאים מודים שזוהי תרופה כימית מהכבדות, אך הנך צודקת בכך שיש כאלה שחייבים אותה, אבל איך מסבירים תופעת המונים שכזאת? איך ייתכן שכל כך הרבה ילדים חולים בזה? הסיבה היא שלא מדובר במחלה אלא בתופעה של מערכת שלא מתאימה לילדים כיום ולא עונה לצרכים שלהם ונותנים להם את השיטה המיושנת הזאת, ללא הבנה שילד דווקא מלכתחילה מאד סקרן ואוהב ללמוד, למה לדעתך זה נעלם? ילדים צריכים חוויה, הרבה תנועה, ולא איזה מדחסת חומר כמו פיטום אווזים, כשלכולם ברור כולל האמא, המורה והילד עצמו שזה לא נחוץ לו באמת, אז פלא שהם קופצים? לא מקשיבים?

down under 1

New member
זו לא תופעה זו הפרעה

זו הפרעה שפוגעת באיכות חייו של הסובל ממנה יותר מאשר בסביבה שלו. ילדים עם הפרעת קשב שסובלים מאיפולסיביות וחוסר איזן של כימקאלים במוח, חוסר איזון מולד שמונע מהם להשתתף בעולם מסביבם. הפרעה שמונעת מהילדים או המבוגרים שלוקים בה לשלוט בגלגלי המוח המשתוללים שלהם מספיק כדי ללמוד ולהקשיב ולכן נחשבים למטומטמים כשבעצם הם ברובה חכמים מאוד. הפרעה שגורמת להם לא לשלוט על ההתנהגות שלהם עצמם ולעצבן כל הזמן לא רק את הסביבה אלא גם את עצמם. ילדים צריכים המן אהבה וחום ומרחבים והשתוללויות אבל אם זה מחוץ לכלל שליטה ברמה שכזו אז זה לא כיף אפילו לילד עצמו. מבוגרים לוקחים רטלין לא בגלל שהם רוצים להפסיק את שמחת החיים בטבעית שלהם אלא כי הם רוצים פעם אחת בחיים להיות מסוגלים להתחיל משימה ולגמור אותה בלי להאבק בכל שניה בדרך. הם רוצים לנהל שיחה עם הבן זוג שלהם בלי לנדוד במחשבות באמצע ולשכוח על מה בעצם הם דברו. הם רוצים להיות חלק מהעולם והחיים ולא עומדים בצד מבולבלים כי המוח שלהם משתולל מידי כדי לתת להם לקלוט אותו באמת. את שואלת למה יש עכשיו כל כך הרבה איבחונים של סובלים מהפרעות קשב? כי יש עכשיו את הידע וההבנה של התופעה. יש עכשיו גם הרבה יותר איבחון של אוטיזים ברמות נמוכות, יש אבחנה של הפרעות למידה כמו דיסלקציה, אנחנו עולם מתקדם ולמד. הרבה הורים שגדלו כילדים עם הפרעות קשב לומדים שזה מה שיש להם כל החיים רק כמבוגרים שלוקחים את הילדים שלהם לאבחון. פתאום הם מבינים שהקשיים שלהם עם העולם כל החיים שלהם בעצם לא היו אשמתם! שבעצם הכל יכול להיות אחרת. אחוז גבוהה של הורים כאלה הולכים בעצמם לאיבחון ולוקחים רטלין מאותה סיבה. ואותם הורים מצליחים להבין את האיבחון והתרופה יותר טוב מכל אחד אחר. אני חושבת שיש דברים שרק אם אתה חוווה אותם או לפחות צופה בהם באמת מקרוב אתה יכול להבין. וחבל מאוד שאתן נותנות כאלה דעות נחרצות על נושא שברור שאתן לא מבינות בו מספיק. איבחון נכון עוזר לילד ולהורים שלו להבין במה הוא שונה. הוא באמת וממש לא ילד רגיל סקרן ושמח. הוא ילד שלא יכול לשלוט בעצמו ולא מבין למה. הוא חווה תיסכול יומיומי גם בלי ביקורת סביבתית. גם אם ההורים שלו חושבים ומרגישים ואומרים לו כל כיום שהוא מקסים והם אוהבים אותו כמו שהוא כי לשבת עם ספר והמילים כל הזמן קופצות לך והידים לא יכולות לעצור לרגע והמחשבות נודדות לכל מקום אחר.. כשזה כל הזמן זה מתיש. זה רעש רקע תמידי במוח. רטלין במינון שמתאים למטופל לא פוגע בסקרנות ובשמחת החיים של הילד. רטלין לא הופך את הילד לצמח גם לא לצייתן זה פשוט נותן לו יכולת שליטה על המוח שלו עצמו. נותן לו את ההזדמנות לחוות את העולם כמו אדם רגיל. מה קורה כשמפסיקים רטלין? הוא יוצא מהמערכת די מהר. יש לו השפעה למספר נמוך של שעות. רטלין רגיל ל 4 שעות, קונצרטה ל 8. יש תופעות לואי, לחלק יותר ולחלק פחות, צריך לבדוק ולנסות מינונים וזוגים עד שמגיעים למינון הנכון ויש גם כאלה שלא יכולים לקחת את זה בכלל. ידוע בברור מה קורה כשמפסיקים לקחת את התרופה כבר למחרת מהיום שלקחו אותה היא מחוץ למערכת לחלוטין, גם אחרי 10 שנים של בליעה.

את מדברת על אחוז נמוך שבאמת צריך את התרופה

את חושבת שבאמת לזה התכוון הטבע? זה נכון לגבי חלק קטן שבאמת נולד עם זה, ואני מדברת על אחוז גבוה יותר של ילדים שהמערכת דורשת מכולם להיות אותו דבר כבעיה סיסטמטית במערכת החינוך ומכאן החברה שאנו חיים היום. אני מדברת מתוך שיחות רבות עם אנשים שמתעסקים עם זה יום יום כמו מלי דנינו שהיא מנכ"ל אגודת ניצן שחושבת כך ופסיכולוגיות שעובדות עם הפרעות קשב וריכוז, הכניסה להגדרה הזו היא מאד מהירה. כמו הרבה דברים בחיינו היום למשל אנטיביוטיקה היא תרופת המאה שמצילה חיי אדם, אך השימוש בה הרסני לכלל החברה בגלל השימוש המהיר בתרופה במשך השנים נפגעת מערכת החיסון של האנשים ו"נולדו" חיידקים אלימים מחוסנים שאין מה לעשות נגדם. או דוגמא נוספת השימוש באפידורל -נשים היום לא יודעות ללדת ומפחדות מהלידה ולא יודעים בוודאות את הנזק לעובר וליולדת (שאכן אני רואה יום יום בקליניקה: כאבי ראש, בעיות גב ופגיעה בעצם הזנב כתוצאה מלחץ מוגזם בזמן לידה) מה שאנחנו מנסות להראות זה את העולם המקולקל שאנו חיים בו ואנו החברה הבנו את זה על עצמנו, ודרושה מחשבה נוספת... וכדאי להתחיל לשנות.

down under 1

New member
אני מדברת על ילדים שאובחנו על ידי נוירולוג

לא רופא משפחה שנתן כדור. שעברו את המבחן שתוצאות שלו מגיעות כאן לידי לאוסטרליה ונשלחות בחזרה לכל מקום בעולם. שאובנו באמת על מה שיש להם. אני לא יודעת אם הבעיה נובעת משינוי תוזנתי או נזקים של החברה כמו שהיא אני כן יודעת שלמי שזו הפרעה אמיתית, זו באמת בעיה שבאמת מצריכה טיפול. זה שהיתה תקפה שכל רופא משפחתי רשם רטלין בלי לבדוק בדיוק ובלי לאבחן בדיוק.. זו היתה בעיה ענקית שכבר כמעט ולא קראת וזו אחרות של ההורה לקחת את הילד שלו לאבחון רציני ולא סתם לתת לו שום טיפול. אני גם לא מתחברת למחשבה שכל מה שקורה היום הוא לא טבעי ופוגע ומה שנעשה פעם היה נכון. חיסונית, מלחמה בסרטן, דיאליזה, אספרגר, אנטיביוטיקה לנשים אחרי לידה שמוריד את תומתת הנשים בצורה דרסטית ב100 שנים האחורנות... רשימה ארוכה של כמה דברים חיובים הרפואה המודרנית

down under 1

New member
לא, אין לי את הסטטיסטיקה הזו

אני משארת שלא קשה למצוא אותה. אבל אני מאמינה בנוירולוגים, במבחן, במטופלים שרב רובם של מאובחנים באמת סובלים מההפרעה ונהנים מהעזרה שהרטלין נותן להם.

keren kr

New member
מאיפה את כותבת אלינו?

ספרי לנו קצת על עצמך, במה את עוסקת ? סתם מעניין אותי לדעת , את ניראית לי בן אדם שמאמין בחקירה מדעית. גם אני ככה באופי שלי . את יודעת במה עוסקת חוכמת הקבלה? איך זה נתפס אצלך - מיסטיקה, מדע? נעים להכיר. קרן

down under 1

New member
אני ? ../images/Emo9.gif

אני כותבת מצפון אוסטרליה. סטודנטית.. סיבוב נוסף. מתפלספת ומבלבלת את המוח הרבה ובעיקר בשעות הבוקר המקודמות שלנו - מסביר משהו בשגיעות הכתיב שמדהימות אפילו אותי. בחוכמת הקבלה אני לא מבינה בכלל אבל ככה בלי להבין היא משתייכת אצלי למסטיקה. אני מטבעי יותר נשמכת למחשבה אנתרופולוגית וסוציולגית. לא צינית אבל גם לא מחפשת סיבה ומשמעות גדולה. יש לי גברבר קטן בן 4 שישן עכשיו
ומלפני כמה שעות גם חתולה חדשה. גורה בוגרת בת 9 חודשים שאמרו לי שהיא כל כך שקטה שאני לא אדע שהיא בבית בכלל... צודקים! כאילו לא הגיע חתול הביתה. וחורף פה, אז קרררר ליייייי. הילה נעים להכיר

keren kr

New member
איך הגעת לפורום?

היי הילה, לגבי השגיאות כתיב, ממש תרגישי בנוח, מבינים מה את כותבת, וזה מה שחשוב. אני גם נמשכת לתחום הפסיכולוגיה והסוציולוגיה, כמעט מסיימת תואר שני במגעי ההתנהגות בניהול , ועם רקע של הרבה קורסים בפסיכולוגיה... פשוט איפה שלא היה להם תשובות , אז התחלתי לחפש במקום אחר , והגעתי לחוכמת הקבלה, התחלתי לקרוא שם בנושאים שכבר יש לי בהם דיעה, ורציתי לראות אם זה מוסיף על דעתי, ככה קראתי על אהבה וכו'. מצאתי שזה ממש תמצית החוכמה , ממש מדבר על דברים שעוברים עלי , ועל הטבע שלי והבחנות שלי. אם בא לך תבחני איזה נושא שמעניין אותך באתר: www.kab.co.il דרך אגב ניראה לי שיש לנו קבוצה גם באוסטרליה, שניפגשים ללימודים , מפגשים חברתיים ועוד. כל המשמעות של הקבלה בגדול: שמה שמפריע לנו להתחבר אחד עם השני זה האגו שלנו , ועצם המודעות לזה ולהפרעות שזה גורם , זה כבר התחלה לבסיס יחסים יותר טוב. אז תקראי על זה קצת עם בא לך... אז סטודנטית למה את ? סוציולוגיה ? אגב למה דווקא באוסטרליה? איך שם מבחינה חברתית?

down under 1

New member
לפה

הגעתי סתם במקרה. היו פה כמה נושאים מעניינים.. אז הגבתי. רק עכשיו אחרי ששאלת הלכתי לקרא על מה הפורום וראיתי שאתן שייכות לתוכנית טלויזיה ובעצם מדברים על זוית מסויימת בחינוך – זוית קבלסיטית. זה ממש לא ברור משם הפורום. אז קודם כל אני מקווה שזוית אחרת מתקבלת, לפחות מגרה לדיון שיכול להוביל לאן שהוא, הרי אם כולם מהנהנים בהסכמה לא למדים כלום. שנית, סקרנת אותי,נגשתי לאתר וגליתי שרובו סרטונים.. (נו, ברור לי עכשיו למה) ובשעת בוקר מוקדמת זו אם אני מדליקה רמקולים, נגמר לי הבוקר השקט שלי. אני אני מבטיחה לחזור לזה מאוחר יותר במשך היום, או שאנסה לחפש מקור עם חומר כתוב.. הרבה יותר יעיל לי. איך הגעתי לאוסטרליה? מעולם לא תכננתי.. התאהבתי באוסטרלי שגרר אותי, מחיתי ונשארתי ולמדתי לאהוב דוקא את אוסטרליה יותר מכל מקום אחר בעולם. הצד החברתי? נקודה רגישה כרגע. יצא לי לנדוד המון ב 14 שנים האחרונות. נדידה שיוצרת חברויות והורסת... אחרי הנדודים האחרונים אני כמעט נטולת חברויות פיזיות של אנשים אבל ש לי כמה ממקומות אחרים בעולם ששומרים על קשר רצוף ותומך... יחי האינטרנט והטלפון. אני כרגע לומדת סוציולוגיה ואיפה החתולה שלי שאמורה לארח לי חברה בשעת בוקר מוקדמת זו?

אין כפיה ברוחניות../images/Emo13.gif

הי הילה, את מוסיפה המון לפורום, בוודאי שאת יכולה למחות, להתנגד, להגיד שלא צודקים, מה שבא לך, את נשמעת לי מקסימה. אבל מה שחשוב לי להגיד, שקבלה היא בהחלט לא מיסטיקה, היא אפילו מדע, מדע של הרצונות, האדם חוקר את עצמו, ע"י ניסוי ותהיה אך התוצאה תמיד זהה, אני מטפלת ברפואה סינית ויפנית ב15 שנה האחרונות, וכל חיי התענינתי בפסיכולוגיה וסוציולוגיה ובשורש של הדברים מתוך פרקטיות, ואכן יש תשובות עמוקות ושום דבר לא ברור מאליו בקבלה, להיפך, מבינים שכל מה שאנחנו יודעם בחיים זה בגלל שאמרו לנו, קראנו, או כל מיני אמיתות שחקרו עבורנו, אבל לא יודעים אותם באמת מבפנים, בקבלה את יודעת באמת... טלי

keren kr

New member
מעניין

ראשית בוודאי שזווית אחרת מתקבלת, גם בינינו הלומדים יש ריבוי דעות , כל אחד מבין לפי איפה שהוא נמצא מבחינת מודעות . וזה מצויין. גם אני חשבתי על זה , לא מזמן שהשם בית ספר להורים , לא משקף את הנושא שלנו: חינוך קבלה ומשפחה. סתם שאלה, אם היו קוראים לזה בשם שקשור לקבלה, למשל : חינוך קבלה ומשפחה , או משהו אחר שמזכיר חינוך וקבלה , היית נכנסת לפורום? או שהיית חושבת שזה איכשהו קשור במיסטיקה? או מה היית חושבת בעצם? - לגבי האתר , יש בו גם המון המון מאמרים , ולדעתי זה האתר הגדול ביותר שעוסק בקבלה עם חומר כתוב. , תנסי להקיש מילת מפתח שמעניינת אותך ותיראי תוצאות. - את באה לבקר בארץ לפעמים?

down under 1

New member
עונה בקצרה..

עוברים עלי פתאום ימים לחוצים ודחוסים.. אין לי פתאום זמן לברוח לפורומים... אני מבטיחה לקרא את הקישורים בנתתן לי גם בשירשור השני, פשוט לא יוצא לי כרגע להכין שיעורי בית
אבל לענות תשבות מהירות על נושאים פשוטים אני יכולה: בקשר לשם של הפורום - לא, אם השם היה מקושר לקבלה לא היתי נכנסת ולא רק בגלל שקבלה מתחברת לי למיסטיקה ורוחניות שרחוקה ממני אלא גם בגלל הקשר לדת. הרי קבלה ודברי רבנים, אין מה לעשות שייכים לדת ואמונה ולמי שלא מאמין קשה להתחבר לנושא. אבל.. אני מבטיחה למצוא את הזמן בימים הקרובים ולנסות להתעלם מדעות קדומות שקופוצות לי מכל אבר.. ולקרא. אני מגיעה לארץ.. למרות שבשנה וחצי האחונות לא יצא ולא עומד ביקור על הפרק. הפכתי לעצלנית משהו.. תודה לכן על קבלת הפנים
נעים פה

למעלה