רטלין????

2לבבית

New member
רטלין????

אני אמא לילד בן 9,(הילד לקוי למידה) הילד הוא ילד חביב ומקסים אוהבים אותו כולם, ילד שקט מאוד, בשיעור הוא חולם המון, לא מרוכז, שיעורים לא מסוגל להכין לבד, רק שכאני לידו אז הוא מוכן לשבת ולהכין שעורים, אבל אני צריכה לקרא לו את ההוראת. אפילו בבית כשאני מבקשת ממנו לעשות משהוא, לאחר רגע לא זוכר מה ביקשתי, או בכלל לא זוכר שביקשתי , הילד מקבל המון עזרה פרטית, אבל לא ניראה לי שזה עוזר לו, לאחר שיחה עם יועצת ביה"ס היא נסתה לכוון אותי ללקיחת רטלין אמרתי לה שהילד לא היפראקטיבי, ההפך הילד מאוד שקט, כמובן שלא הסכמתי ללקיחת תרופות (בעני זה סם) אבל אחרי שיחות ארוכות עם כל מיני אנשים, אני מתחילה להשלים עם העובדה שרטלין כן יעזור שמעתי שזה תרופת פלא הילד יגיע להשיגים טובים בלימודים, אבל עדיין יש לי חששות בענין התרופה, רציתי קצת יותר הסבר, האם מתמכרים לתרופה הזאת, מה קורה ברגע שמפסיקים לקחת אותה, ומתי בכלל צריך להפסיק, מה קורה מבחינה הבריאותית האם זה לא פוגע במערכות הגוף והזיכרון לעתיד... יש עוד המון שאלות וחששות אם משהו יכל לעזור, בשמחה רבה.

papylove

New member
דבר ראשון לא לוקחים

ריטלין על דעת עצמך או בגלל שהמורה/יועצת אמרה. יתכן והיא חושדת כי יש לילד הפרעת קשב וריכוז ולכן המליצה על ריטלין אך כדי להיות בתוחה ובכדי לתת את התרופה הילד אמור לעבור אבחון אצל ניורולוג ילדים וחלק מהאבחון זה בדיקה הנקראת בדיקת טובה שאותה עושים פעמיים פעם אחת ללא ריטלין ובסיום הבדיקה הילד מקבל ריטלין במינון שהרופא המליץ ואחרי חצי שעה בערך אולי מעט יותר הילד עובר אבחון נוסף. ילדים ואנשים לא מתמכרים לתרופה, לא קורה כלום כאשר מפסיקים לקחת אותה-פשוט הקשב חוזר להיות לא מרוכז, לא מתמכרים לתרופה, להפסיק את התרופה זה אינדיבידואלי לכל אדם ואדם ולפי מחכרים שנערכו ב-50 השנים האחרונות לא פוגע במערכות הגוף והזכרון. ולדוגמא אישית גם הבת שלי נעזרת בקונצרטה (סוג נוסף של ריטלין) הילדה היא ילדה נבונה מאוד יש לה תפיסה נהדרת, בכלל לא היפראקטיבית אבל כן חולמנית, קשה לה לסיים מטלות שלא לדבר על להתחיל אותן. לא מאורגנת מאוד מפוזרת. גם אני התפלאתי בהתחלה מה הילדה צריכה ריטלין? אבל היא לא היפר אקטיבית (היא שובבה מטבעה אבל שונה בהחלט שינוי מילדים היפר אקטיבים שאני מכירה שזקוקים לריטלין) והתברר שכן ישנה אוכלוסיה הסובלת מהפרעת קשב השקטה. היום הילדה בכיתה ב' שנה שניה עם הטיפול התרופתי והשינוי הוא משמעותי ביותר הן מבחינת הקשב, ההתארגנות, הבנת המטלות בשיעורי הבית ועוד. ובכלל בכל שאלה ישנו פורום מאוד יעיל הנקרא הפרעות קשב adhd היכנסי לשם תוכלי לקבל מידע נרחב יותר שם מקווה שעזרתי

מלבד מה שכתבה papylove, צריך

לזכור שגיטלין לא ניתן לעולם בתור פיתרון יחיד. הוא תמיד חלק מטיפול כולל שהמאבחן צריך להחליט עליו. צריך ללכת לאבחון כולל אצל מאבחן עם רקע בפסיכולוגיה או בחינוך שיש לו המלצות טובות אצל אנשים שיודעים להסביר למה הם מרוצים ממנו.

צ'יק צ'ק ומהר ומייד

להיכנס לפורום של הפרעות קשב ADHD, הם מאד מנוסים בכל השאלות שלך... וחלק מהחששות תוכלי לפגוש שם, שכבר ענו על כך.

halivni

New member
רטליין - בשום פנים ואופן לא

רטלין הוא סם הרשום בפקודת הסמים המסוכנים, קרטלים שלמים מגלגלים מליונים מתרופות ומוכנות לשלם כסף לרופאים כדי לקדם את התרופה, עלי לשבח אותך כי לבסוף לא נתת את כדור ה "פלא" ובכך ממש מנעת אסון מנטלי לבנך, עצם זה שהרגשת שמשהוא לא בסדר בכדור הזה והיה בך הדחף "הבלתי נראה" של לא לתת את הכדור הזה. עוד נתונים על כדור ה "פלא" תוכלי לקבל כאן http://planet.nana.co.il/anti-ritalin/ בדאגה אמיתת הלבני

למעלה