רטשו לי את התמונות

התמונות באיכות לא טובה. כדאי לך להצטלם מחדש

עם מצלמה וצלם טובים יותר. יהודה

Sweet Fantasy

New member
השם השני שלנו "פורום צילום" ולא שמתי לב?

לאחרונה יש כאן הרבה הערות על אופן הצילום איכות התמונה וטיפים איך להצטלם ולצלם טוב יותר, למרות התרומה שאולי אתם נותנים (ובסהכ מנסים לעזור) לא באים לפה צלמים מדופלים או חובבי צילום (לא בהכרח בכ"א) אלא אנשים שסה"כ רוצים ריטוש לתמונה, אני יודעת שכיף יותר לרטש תמונה איכותית, ולעיתים אפילו לא ניתן לצלם כזו שהיא לא. אבל אם אפשר ואתם רוצים - זו המטרה. לתקן את הצילום ואת הצלם זה כבר נושא אחר. לא רוצים או לא יכולים לרטש, אל תרטשו, אבל ההערות הללו בכל שרשור שני כבר מטרידות, בבקשה די.

ענבאך

New member
הבעיה היא,

שהרבה פעמים אנשים מבקשים לרטש תמונות שאין מה לעשות איתם, כי איכות הצילום ירודה. לפעמים אנשים מצפים שיהפכו להם תמונה מטושטשת שצולמה בחושך בפלאפון לתמונה חדה ובאיכות גבוהה. אני חושבת שדווקא סט התמונות הזה לא נורא (על אף הרתיעה שלי מאנשים שמצלמים את עצמם), אבל יש דברים שאי אפשר לעשות בריטוש, ואני לא חושבת שזה רע שנותנים פה הערות כאלה, וזה לא עניין של רוצים לרטש או לא.

molvy

New member
הערה על הצילום היא מאוד במקום לדעתי

כך מראים התייחסות למבקש/ת ולא נותנים הרגשה של זלזול וחוסר תשומת לב לבקשות.

Sweet Fantasy

New member
אז אומרים שלא ניתן לרטש

בגלל האיכות, זו תשובה מספקת בעיניי, אבל לאחרונה ראיתי דיונים על אופן צילום סוג מצלמה, טיימר בלי טיימר, כן פלאפון לא פלאפון עם או בלי פלאש וכן הלאה... מי שיכול לנסות לערוך ולרטש תמונה באיכות בינונית מטה- שינסה, לא -לא, לא קרה כלום. אפשר כאמור להגיד שלא רוטש בגלל ככה וככה אבל לשלוח אנשים לצלם באור כזה עם מצלמה כזו או אחרת, בצורה X ולא Y זהה כבר מוגזם. ושלא יהיו טעויות, אני חובבת צילום מושבעת וצלמת חובבת, אבל לדעתי סוגי הערות מסויימות פשוט לא מתאימות פה.

ענבאך

New member
אני שוב אחלוק על דעתך.

נכון שיש פורום צילום, אבל אני לא רואה מה הבעיה שניתן טיפים לאנשים שבאים לפה, כדי שהם יוכלו לצלם תמונות באיכות גבוהה יותר שלא יצטרכו לרטש אותם. יש טיפים קטנים וכל כך בסיסיים שאנשים לא יודעים, וחבל. אז למה למנוע מהם את הכיף שבתמונה מוצלחת ולא מרוטשת?

molvy

New member
אנחנו כנראה לא מדברים על אותו דבר

ריטוש /עיצוב של תמונה אינו בא לשפר את איכות התמונה אלא איכות של אובייקטים מסויימים בה. ריטוש יכול להיות יעיל אך ורק אם הוא נעשה על תמונה איכותית. כך שמה שאת אומרת לגבי חיסכון בריטוש כשהתמונה טובה אינו נכון ולכן אני מסכים עם הדיעה שצריך להתיחס אבל אין צורך לתת טיפים

ענבאך

New member
אה, אני דיברתי,

על תמונה לדוגמא שהיא חשוכה או מטושטשת בגלל היעדר פלאש, ושמבקשים שהתמונה תהיה חדה או בהירה. יש גבול למה שהפוטושופ מסוגל לעשות בתחום הזה. ברור שאם תבוא מישהי ותבקש ריטוש של שינוי צבע עיניים או העלמת פצעונים זה פחות רלוונטי הטיפים האלה. אז אכן לא דיברנו על אותו דבר.

למעלה