ריאיון מעניין מאוד בנושא ההתחממות הגלובלית

askaba

New member
ק. מזרע 9.6 מ"צ 82% בשעה 05:30

הלחץ 1018.8. בהיר ללא רוח. ערפל הבוקר בעמק.

יאן ו

New member
תודה. הרעיון לא לגמרי חדש אבל. פרופסור הנריק סוונסמארק פירסם

כבר לפני מספר שנים את הקשר בין קרינה קוסמית לאקלים כדור הארץ, ולא בני האדם. ליותר ויותר אנשים מתחיל להיות ברור שכל "ההתחממות הגלובלית" לא מחזיקה מים. יותר מחזיקה מישרות, כסף, כוח ומעמד...
טוען את זה כאן בפורום כבר די הרבה זמן.

https://www.youtube.com/watch?v=8dDjmSkpA3Y

https://www.youtube.com/watch?v=wU1qg8HceGI

לא צריך להיות אסטרופיזיקאי או לא יודע מה-השכל הפשוט

מגיע לאותה מסקנה.
לאדם קיימת השפעה מקומית ולא גלובלית. התפרצות אחת של הר געש או רעידת אדמה יוצרים בשניה אחת יותר נזק ומשפיעים על העולם כולו מאשר האנושות כולה מיום תחילתה ועד עצם היום הזה. היו התחממויות והתקררויות גלובליות לפני קום האדם ותמשכנה גם לאחריו.
בכל מקרה קיימת חשיבות לכל הפעולות המתבצעות תחת האיצטלה של ההשפעה הגלובלית. חיינו על פני כדור הארץ יהיו קלים יותר ונעימים יותר ללא הזיהומים הסביבתיים המקומיים.

guprnds

Active member
איני מסכים אתך

השכל הפשוט שלי דווקא מפתה אותי לחשוב שהשפעת האדם אקוטית. הרי את כל מליארדי חביות הנפט שאנו שואבים מבטן האדמה מידי חודש אנו שורפים או משליכים לים. וכל המתכות הכבדות והרעילות שאנו כורים נשטפות בסופו של דבר לאוקיאנוס... מטרתה של העבודה המדעית היא להניח את התחושות בצד ולהגיע לחקר האמת. שביב עושה כאן עבודה מדעית אמיתית, בסטנדרטים של פיזיקאי ולא של גיאוגרף. זהו בהחלט משב רוח מרענן וסנונית ראשונה (או בין הראשונות) לקפיצת מדרגה באיכות חקר השינויים האקלימיים.

לא טענתי שלאדם אין השפעה

ההשפעה היא מקומית ולא גלובלית.
חייבים לטפל בזיהום על מנת להקנות חיים "טובים" ובריאים יותר לפני האדם. אבל מניעת הזיהום לא תשפיע על התהליכים הגלובלים.

elsanto

Member
רוקפלר דוקא טען שהשקעה

במחקר היתה ההשקעה הכי משתלמת שלו...
השקיע במחקר כלכלי והסביר לחוקרים את.תוצאות.המחקר מראש...
מנגד עירית.חיפה דוקא הפסיקה מימון למחקר שגילה התאמה בין הזיהום
בחיפה למחלות.מסרטנות....
ניר שביב הוא גאון ..עכשיו נשאר להוכיח שתוצאות המחקר שלו לא נקנו מראש....

AnarchistPhilosopher

Well-known member
ברור שמימנו אותו...

כל חוקר לא עובד בחינם.
&nbsp
השאלה היא האם התשובה של המחקר הייתה ידועה מראש?
&nbsp
וזה נכון לכל נושא ההתחממות הגלובלית.
לחשוב שלבני אדם יש אפשרות לתת לשאלה הזו תשובה חד משמעית האם האדם משנה את האקלים במאה השנים האחרונות, בלתי ניתן לדעת כי אין לנו מידע על כל העבר של כדוה"א, רק מידע בעקיפין שתלוי בהנחות שייתכן שהן לא נכונות.
&nbsp
בסופו של דבר שאלת התחממות הגלובלית היא שאלה של איזה מחנה אתה שייך ולא שאלה מדעית כי לא ניתן לתת לה תשובה וודאית. (מצד שני גם שאר השאלות המדעיות, רובן לא ניתן לענות בוודאות, זה שאלה יותר של אמונה כפי שרשמתי בבלוג שלי, המדע הוא סוג של דת אבל עם מתמטיקה).
&nbsp

יאן ו

New member
יפה אמרת. מסכים עם הרבה מה שרשמת. אגב, ואני מקווה שאני

לא פותח פה תיבת פנדורה, אבל זה תופס גם לכל ״תורת״ האבולוציה.

למעלה