ריבוי בגרעפסים וקושי בהוצאתם.

sivic1

New member
ריבוי בגרעפסים וקושי בהוצאתם.

שלום!
הצטרפתי לפורום, לאחר ששוטטתי בגוגל וחיפשתי מענה לבעייה ממנה אני סובלת, נתקלתי בתלונה דומה של בחור שכתב לפני כשנתיים, ומצאתי דימיון רב בין התלונה שלו לבעיה שלי.
אקדים ואומר, שאני אומנם לא ילדה, וזהו פורום שמיועד לילדים, אך לא מצאתי פורום שמיועד למבוגרים בנושא גסטרו ודרכי עיכול.
גילי הוא 29, ואני בוחרה שסבלה מהפרעת אכילה- אנורקסיה שנים רבות. לפני כמספר שנים התפתחה אצלי בעיה, כאמור, של צורך מרובה בגרעפסים, שמלווה עם קושי להוציא אותם. נבדקתי בהמון בדיקות, ופניתי למיטב הרופאים, אך ללא הועיל. לאחרונה גילו אצלי את החיידק הליקובקטור בקיבה, ואני קיוותי שלאחר שאקבל את הטיפול המתאים להשמדתו, תפחת הבעייה, אומנם לצערי זה לא קרה.
על מנת לספק תמונה מלאה, בתקווה שלמישהו יהיה כיוון עבורי, רק אוסיף פרט רלוונטי: רוב שעות היום אני כמעט ואינני אוכל, ובשעות אחר הצהריים- ערב לילה המאוחרת אני מרכזת את עיקר הארוחות שלי.
אני נורא סובלת, בעיקר לאור העובדה שלא נימצא לזאת מענה, וגם הרופאים עומדים חסרי אונים מול התופעה.
אני סבורה שיש כאן מורכבות, כפי הנראה גם של בליעת אוויר- אך לזאת למיטב ידיעתי אין תרופה-אלא רק, אולי, טיפול התנהגותי??
כמובן שהעיניין מורכב הרבה יותר, אבל לי נגמרו הרעיונות!
אם משהו שמע, מכיר, או אפילו חווה תופעה דומה, אני אשמח לעצה.
כל עצה תתקבל בברכה.
תודה

תשובה

לדעתי יש פורום של גסטרו מבוגרים גם בתפוז. בכל מקרה תנסי לשנות את הרגלי האכילה לא לאכול רק בערב אלא לאורך כל היום. לא לשתות עם האוכל כך לבלעי פחות אויר כלומר תסיימי לאוכל אוז תשתי ולא בכל ביס לשתות. לא לאכול מזונות המכילים סורביטול או ממתיקים מלאכותיים. לא לשתות מוגז. ותגשי ליעוץ גסטרו יתכן שישקלו האם לעשות בליעת בריום או גסטרוסקופיה גם בשאלה של בקע בסרעפת למשל. בההצלחה ובריאות שלמה.

למעלה