ריבוי ההטרדות המיניות ומה אפשר לעשות נגדן

מעמקים39

New member
ריבוי ההטרדות המיניות ומה אפשר לעשות נגדן

לאחרונה יש תחושה שלכל מקום אליו מסובבים את הראש מתרחשת הטרדה מינית או אונס.
כאילו העולם צועד לאחור.
אני חושבת שמערכת החינוך בישראל לא עושה עבודתה נאמנה.
יש צורך בשיעורי חינוך ילדים ובני נוער. אין לצפות מהורים שיחנכו ילדיהם אלא להתארגן לשיעורים מסודרים
בגנים ובבתי הספר. הנושא חייב להיות חלק ממערך השיעורים הרגיל ויש אף להקצות לו שעות נוספות במהלך השבוע.
בעיניי מדובר בתוכנית חירום שחייבת לצאת לפועל מיד.
במקביל ברור שיש להעביר את שופטי ישראל קורס שעיקרו עבריינות מין ולהגבילם לעונשי מינימום.

ga26

Member
אני אולי שמרן בתפיסתי ויתכן שחלק מהמניעים שלי

אינם עולים בקנה אחד עם מה שחושבות נשות הפורום. עם זאת אני חושב שצריך למצוא דרך לפקח טוב יותר על התכנים שמועברים באמצעי התקשורת השונים (אינטרנט, טלויזיה, רדיו, קולנוע).
זה אולי נשמע מיושן, אטום, לא ליברלי אבל אני לא רוצה שילדים צעירים יהיו חשופים לפורנוגרפיה ברשת. לא הייתי רוצה שיחשפו לתכנים אלימים בטלויזיה וברשתות וכן הייתי שמח אם היו חוסמים אתרים כאלו וסרטים כאלו ומונעים את השידור בארץ.
ברור לי שזה קיצוני וברור שזה לא יכול להיות הרמטי אבל בשם פלורליזם, חופש דיבור וביטוי אנחנו יוצרים דור נוסף של אלימות פיזית ומינית.
ילד בן 12 שיכול בכמה קליקים לראות סרטוני פורנו שמחפיצים את גוףף האשה או סרטוני סאדו שבהם האישה מוכה על ידי הפרטנר או סרטוני אלימות קשים - קשה לי להאמן שזה לא משפיע עליו.

מעמקים39

New member
צודק בהחלט. ממש לא שמרן

יש להגביל את חופש הביטוי כשהוא פוגעני ויש לי הרבה מה להגיד על כך ואף לתת דוגמאות אבל אשוב מאוחר יותר.

דני80

New member
בעניין זה דווקא יש לי חילוקי דעות איתכם

וכבר כתבתי על כך.

אתחיל עם זה שברמה האינטואיטיבית נראה לי שבסופו של דבר (וזה ייקח זמן) תהיה איזושהי סטנדרטיזציה לגבי פורנוגרפיה:

1. כשהמודל השבדי (הפללת הלקוחות) יהיה המקובל בכל העולם המערבי - ואני מאמין שזה יקרה וזה רק עניין של זמן - הפורנו הקשה ממילא יהיה אסור כי הוא סוג של זנות.

2. איסור על תמונות עירום באופן גורף - לדעתי זה לא יהיה, אך תהיה איזושהי הגנה נגד חשיפת ילדים לפורנוגרפיה. אולי למשל מנגנון אוטומטי שיצנזר תמונות עירום בכל האינטרנט בכל העולם. זה יכול להתבצע בעזרת שיתוף פעולה של כל המדינות בעולם.

לפי מה ששמעתי מפמיניסטיות (לא כולן), הן בעד לאסור דברים כמו פרסומות סקסיסטיות, מדורים שוביניסטיים בעיתונים, תוכניות טלוויזיה שיש בהן דברים שוביניסטיים וכדומה. לעניות דעתי, איסורים מסוג כזה יפתחו פתח להגבלות קשות יותר על חופש הביטוי, כמו איסור על ספרות פורנוגרפית, על סרטים כמו אסקימו לימון, על שירים כמו "בעקבותייך", "יפות יפות", "ציפי פרימו" וכדומה.

לגבי סרטים עם אלימות, לדעתי זו תמימות לחשוב שאם יאסרו אותם זה ימנע מילדים להפוך לאלימים. יש סיבות עמוקות יותר שקשורות למערכת החינוך, ובמקרה של מדינת ישראל - גם כתוצאה מהשליטה על עם אחר (אני לא מסכים עם הפתרון שהשמאל מציע אך זו כבר סוגייה אחרת).

גם הסרטים המצויירים של וולט דיסני הם אלימים. אז יאסרו גם אותם? ברגע שיש לגיטימציה לצנזורה מסוג כזה, הדברים בהחלט יכולים לצאת מכלל שליטה.

את אומרת שכאשר הביטוי הוא פוגעני צריך להגביל אותו. האם היית מוכנה שתהיה ועדת צנזורה שתהיה לה הסמכות לאשר או לפסול כל ספר, כל סרט וכל שיר שיוצא?

ga26

Member
אפתיע או שלא ואומר כך

לגבי 1,2 - בינתיים המודלים הללו לא קיימים ולכן אני עדיין בעד צנזורה.
לגבי הסרטים והספרים - אסקימו לימון זו דוגמה מצויינת לסרט שגורם נזק ומבזה נשים ומציג מיניות מוטה שפוגעת בתפיסה מינית אצל ילדים שצופים בזה (זו דעתי)
ואם היו יכולי להבטיח לי שמי שמצנזר נטול שיקולים פוליטיים ועושה זאת על סמך קריטריונים מוסכמים - אני ממש בעד.
&nbsp
המתירנות הקיימת מובילה לדעתי ליותר מידי נזקים כדי שנתעלם בשם חופש הביטוי.

מעמקים39

New member
שוב הוצאת את המילים מפי

דוגמה נוספת שעולה על דעתי היא תוכניות בסגנון האח הגדול.
העונה הזאת למשל עניין מעמד האישה קיבל שם במה שלילית ביותר כשאין לדעת אם ההפקה מעודדת
את המצב או סתם מאפשרת לו להתרחש.
אני הפסקתי לצפות לפני זמן מה בעקבות סצנה קשה בה נגררה דיירת בכוח למארב שתיכננו לה שני גברים בבית
ובו השפילו אותה עד עפר כשהיא מנועה מלהגיב.
צופים רבים תיארו סצנה זו כאונס ואני חייבת לציין שהדברים שהרגשתי בעת הצפייה היו קשים מנשוא.
הייתי בטוחה שההפקה תאפשר זמן מסך למישהו מהדיירים בכדי לשדר מסר מתקן לציבור הצופים שאגב רבים ממנו הם בני נוער, אך לא כך היה.
אני עדיין מזועזעת ממה שראיתי וזו דוגמה טובה לתכנים פוגעניים שעלולים לעצב את הדור החדש.
הייתי מצפה מההפקה למידה של אחריות.

pov2

New member
לגבי ״האח הגדול״- יורם זק:

כשההפקה, בהנהגתו מפרגנת לטיפוס נאלח כמו שי חי והופכת אותו לגיבור התכנית, אז ברור שהתוצרת מעידה על היצרן, כלומר- שהיצרן הוא שוביניסט שנהנה מלהשפיל אחרים.
ויש לציין שהתופעה הזו שבה שוביניסטים עם שגעון גדלות הנמצאים בעמדות כח, מכתיבים נורמות פסולות כצלמם וכדמותם, מתרחשת לא רק בתקשורת, אלא גם בפוליטיקה, בבתי המשפט, בבתי העסק, בצבא ובכל מקום. הדבר כמובן יוצר חברה רקובה שמשכפלת את דפוס ההתנהגות הזה

דני80

New member
ברצוני להגיב לכל המגיבים

ראשית, לגבי שליטה עם עם אחר - זה אמנם לא נושא הפורום, אך אגיב בקצרה: לא הצדקתי חלילה את הטרור וגם לא יצאתי חלילה נגד המלחמה בטרור. שטח A ורצועת עזה כבר אינם בשליטה ישראלית (יש לנו השפעה שם אך אין מדובר בריבונות או שליטה צבאית). אך עדיין קיימת שליטה לא דמוקרטית בשטחי B ו-C, והממשלה צריכה לפתור את זה.

לגבי חופש הביטוי: לדעתי הגבלות על חופש הביטוי, או באופו כללי יותר על חרויות הפרט, צריכה להעשות רק במקרים שבהם כלו כל הקיצים. במילים אחרות במקרים שמתקיימים שני תנאים:
1. הפגיעה בחופש תשיג בסבירות גבוהה מטרה שנראית לנו חשובה מאוד.
2. אותה פגיעה בחופש היא הדרך היחידה להשיג את אותה מטרה, וכל הניסיונות להשיג את המטרה בדרכים אחרות נכשלו.

כך המצב לגבי הזנות: המיסוד נוסה בארבע מדינות שונות - הולנד, גרמניה, אוסטרליה ונבדה - במשך עשרות שנים והוא נכשל טוטלית. חשבו שהמיסוד ינקה את הזנות מתופעות הלוואי שלה, ונוכחנו לדעת שזה לא נכון. לכן בשבדיה הגיעו למסקנה הנכונה שצריך לעבור למודל של הפללת הלקוחות.

במקרה של פורנוגרפיה - עדיין לא מיצו את הדרכים האחרות: ייתכן שאימוץ המודל השבדי בכל העולם המערבי יפתור את הבעיה. למה ללכת ישר על פגיעה בחופש הביטוי? וכפי ש-ga אמר: כל עוד לא אימצנו את המודל הזה צריך לצנזר. לדעתי זה בדיוק להפך: מכיוון שלא אימצנו עדיין את המודל השבדי, הרי שלא מוצו כל שאר האפשרויות. רק אם המודל השבדי יאומץ ולא יפתור את הבעיה - שישקלו אז דרכים אחרות.

איסור על סרטים אלימים - ספק רב אם ישיג את המטרה של מניעת אלימות (תנאי 1 שהצגתי), וכמו כן צריך לנסות יותר לפתור את הבעיה בדרכים אחרות (תנאי 2 שהצגתי). יש מה לשפר במערכת החינוך בישראל.

פגיעה בחופש הביטוי עלולה ליצור מצב שהדברים ייצאו מכלל שליטה. נניח שהיום יאסרו את הסרטים של פופאי ומיקי מאוס, את אסקימו לימון, את השירים "היא כל כך יפה", "ציפי פרימו" וכו', ונניח שתהיה ועדה ממלכתית שתהיה לה סמכות לצנזר על-פי שיקולים פמיניסטיים בלבד ולא על-פי שיקולים פוליטיים. איך תבטיחו שלא יהיו שם דתיים שיפעלו על-פי שיקולים דתיים ולאו דווקא פמיניסטיים? הרי כאשר מצנזרים מין מכלי התקשורת, השיקולים יכולים להיות גם דתיים ולאו דווקא יעלו בקנה אחד עם התפיסה הפמיניסטית. עלולים להתחיל לאסור גם ספרי הדרכה מינית או ספרים כמו שלגיה וסינדרלה (או שאולי אתם בעד לאסור גם את הספרים האלה?).

חוץ מזה, לדעתי זו תמימות לחשוב שאיסור יפתור את הבעיה: ga אומר שלא צריך להתעלם, אך אתם מתעלמים מהצורך לעשות טיפול שורש לבעיה האמיתית ומסתפקים ב"פתרון" הקל של איסור, שה"השג" היחיד שלו יהיה עשיית V ואמירה ש"עשינו משהו". הניסיון מראה שאיסור איננו פותר דברים, וזה כמו האיסור על סמים או אלכוהול. גם האיסור על הזנות בשבדיה לא היה מביא שום תוצאות אילו לא היה מלווה בעשייה של שיקום, חינוך וכו' (וכאמור, צריך קודם כל לנסות את הדברים האחרים, ורק אם זה לא מצליח אפשר לשקול את הפגיעה בחופש תוך הסתכלות על מכלול ההבטים. כמו במיסוד של הזנות, שהוא נכשל למרות שבמדינות כמו הולנד וגרמניה דואגים לזכויות סוציאליות, כלומר מיצו שם את הדרכים האחרות).

מעמקים39

New member
דני אין צורך להתנצל כשמגיב לנושאים שונים

זה בסדר מבחינתי לכתוב על כל נושא שעולה. גם פוליטיקה. הרי ברור שבגדול תמיד נחזור לעניין העיקרי שזה פמיניזם

Berethor

New member
על איזה "עם אחר" אתה מדבר? מוסלמים מערב הסעודית וממצרים?

יהודים לא ממש מצליחים לשלוט באויבי ישראל צמאי הדם בכל מקרה, תראה איך שהם תוקפים ישראלים כמעט בכל יום בתקופה האחרונה, היו צריכים לגרש את הפולשים הג'יהאדיסטים בחזרה לארצות ערב, רק ככה היה שטח בשטחי ארץ ישראל השלמה. לישראל אין נכון לעכשיו הרבה ברירה, היא נלחמת על קיומה, מפני אויביה האכזריים, שגם ככה כבשו יותר מדי שטחים בעולם בשם האסלאם ובעזרת הג'יהאד שלהם.

"תייר אמריקני בן 29 נהרג ועשרה בני אדם נפצעו היום (שלישי) בפיגוע דקירה שהתרחש בשתי זירות שונות ביפו. המחבל, בשאר מצאלחה, שוהה בלתי חוקי בן 22 מקלקיליה, נורה ונהרג על ידי שוטרים. הפיגוע אירע כשעה וחצי אחרי שהתרחשו בפתח תקווה ובירושלים שני פיגועים. במקביל לאירוע ביפו, סגן נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן השתתף באותו הזמן באירוע במרכז פרס הסמוך לאזור."

http://news.walla.co.il/item/2941813

ga26

Member
בנוגע לשופטי ישראל

הם מזמן מזמן לא מייצגים אותי.
הם חיים להם באיזה מגדל שן ללא אלימות, ללא פיגועים, ללא עבריינות מין ונותנים פסיקות שלא עולות בקנה אחד עם המציאות הקשה שכל אזרחי ישראל חווים בכל התחומים.
כך קורה שמי שזרק נעל על שופטת בית המשפט העליון קיבל 3 שנים בכלא (לא יודע האם וכמה מזה ריצה בפועל בסוף והאם ערער). ואילו על הטרדה מינית יכול למצוא את עצמו עבריין עם כמה חודשי עבודות שירות.

מעמקים39

New member
איזה יופי לקרוא אותך. כל מילה בול פגיעה

תן לי שם שאוכל לפנות אליך בבקשה בעברית...
גה?

pov2

New member
כמובן שצריך להכניס שיעורים בנושא

ולהחמיר ענישה לעבריינים
אך כשכל הדגים מסריחים מהראש, אין לי ציפיות.
זה כמו לצפות מהפרקליטות המושחתת לעשות משפט צדק. זה אפשרי, אך רק כשיחליפו את ראשי הדג.
ובמקרה של המורים- ובכן כשהם עצמם שוביניסתים או סתומות, מה יש לצפות?

ga26

Member
לגמרי! הרי תראה מה קורה במשטרה. כמה ניצבים כבר

הוחלפו/פוטרו/הואשמו בגלל הטרדה מינית.
איך אפשר לצפות ממישהי נורמלית ללכת ולהתלונן במשטרה אחרי כל כך הרבה פרסומים?

מעמקים39

New member
לא כל המורים שוביניסטים

ובטח שלא כל המורות סתומות ויש לצפות מהם ליותר ולדעתי זה אפשרי

GreenMamba

New member
לדעתי

זה דווקא מראה על מגמה חיובית
אני לא חושבת שיש היום יותר מקרים של אלימות מינית מאשר בעבר- אלא שהיום, בניגוד לעבר, ישנן נשים אמיצות שמוכנות להתלונן, יש פייסבוק שעוזר ליצור דעת קהל שלילית כלפי התוקף (עם כל הבעייתיות שבדבר) וכו'
כך שלא שיש יותר אלימות מינית- יש יותר חשיפה שלה.
אם פעם קצין ששוכב עם פקודותיו היה הנורמה, ואף אחת לא חשבה שיש בזה אפילו משהו לא בסדר (על אחת כמה וכמה להתלונן)- היום הסביבה הרבה יותר מוכנה לשמוע את המתלוננות, וגם הגב שהן מקבלות מהציבור, בהובלת הפעילות הפמיניסטיות עוזר בנושא.
זה אמנם אור קטן בתוך חשיכה גדולה, אבל כל אחת כזו שמדליקה נר קטן עוזרת לגרש עוד קצת מהחושך.
&nbsp
בקשר להגבלות על חופש הביטוי- זה לא מדרון חלקלק- זוהי התהום עצמה. אם בשם אג'נדה מסויימת יפסלו דברים מסויימים- מי יערוב לנו שבשם אג'נדה אחרת לא יסתמו פיות אחרים- והרי לנו דיקטטורה בהתהוות.
הפיתרון הוא לא לסתום לאנשים פיות- אלא לתת לצרכני המדיה את הכלים הנכונים להתמודד עם המציאות. בעולם של היום, לצנזורה יש רק תוצאה אחת- הגברת הצריכה של מה שהצנזורה מנסה לחסום.
&nbsp
בנוסף- קורס עבריינות מין הוא לזרוק אבן על אריה משתולל. יש להקים בתי משפט מיוחדים לעבריינות מין ואלימות בתוך המשפחה- כשם שהקימו בתי משפט מיוחדים לעבריינות תנועה. כאן וגם כאן נדרשת מומחיות מיוחדת ע"מ לדון בצורה ראויה במקרים.
וגם בפרקליטות ובמשטרה יש להקים מחלקות מיוחדות לטיפול בעברייני מין ואלימות בתוך המשפחה.

pov2

New member
לגבי תגובתך על חופש הביטוי

יש הבדל בין חופש ביטוי לחופש החפצה ואני בהחלט תומך בהגבלה על חופש ההחפצה.
להגיד שהגבלה כזו היא תחילתו של מדרון חלקלקל, זה כמו להגיד ששליחתם של פושעים לכלא זה מדרון חלקלקל כי היום זה פושעים ומחר אזרחים תמימים.
ולגבי הצנזורה, זה לא נכון שהיא מובילה להגברת הצריכה. יש מקרים לכאן ולכאן.
למשל- כשגופי שידור ציבוריים לא מפרסמים מידע על מעורבותו (כביכול) של שמעון פרס ברצח רבין- אין למידע זה את אותה השפעה כמו פרסום מעורבותו של יגאל אמיר.
זה נכון שמי שמתעקש יכול להגיע לכל מידע, אך יש הבדל בין ״לחפור באר״, לבין קבלת המים בצינור הראשי שבבית.
&nbsp
מקווה שהנמשל ברור ושתתמכי גם את באיסור החפצת נשים בפורנו/סרטים/סדרות/פרסומות ועיתונים.
אין לתת לחופש הביטוי עדיפות על ביזוי נשים.
אלא אם אכפת לך יותר מזכותם של סוטי מין להעביר מסרים, מאשר הסכנה והפגיעה הנגרמת מכך לנשים, נערות וילדות.
&nbsp

למעלה