ריבוי מישפיר,נא תגובתך הדחופה

fanushi

New member
ריבוי מישפיר,נא תגובתך הדחופה../images/Emo101.gif

שלום לך דר יקר. אני גרה בצרפת מרסיי עבר מילדותי שכלל הפסקת הריון עקב ריבוי גדול של מי שפיר וגילוי של חוסר מוביליות {תנועה} בעובר מין זכר והפסקת ההריון בשבוע 34. באוטופסיה נתגלה שלא היו עצמות בצד הקדמי של המוח, ועצמות מאוד חלשות, טוענים שזה כנטי, לא מצאו לזה שם. אחרי הלידה יצא מאוד מתוח עם ידיים קפוצות גם אני לא הרגשתי אותו זז ככ נדמה לי שהפסקתי להרגיש אותו זז ככ בחודש שישי. {אני חושבת שבא"ס בהריון הקודם העובר לא היה פעיל והרופא שלי לא היה ככ עירני}
בדיקת מי שפיר יצאה תקינה. היום אני בשבוע 21 ראינו מה שצריך לראות, והכל היה תקין. העובר זז הרים רגל על הראש הזיז ידיים את הראש ובקיצור היה פעיל, רק נתון אחד שהדאיג והוא ריבו קל של מי שפיר, הרופא אמר שזה רק ריבוי קל ולא ריבו גדול ואם נדייק 78 ממ. שלחו אותנו לsecond opinion רק מטעמי בטיחות כי הגנטיקאית אמרה שהם פשוט רוצים להיות בטוחים ושזה לא כל כך משמעותי אבל בכל זאת כשזה חוזר על עצמו אפילו שזה ריבוי קל כדאי להיות עם יד על הדופק, ואני יודעת שעד עוד 15 יום לדיעה הנוספת אני פשוט לא יתפקד, אין לי כח לעבור את אותו סנריום פעם נוספת. מה דעתך על כך. אני יודעת מה הם הגורמים לריבוי מי שפיר אבל רציתי לדעת
אם יכול להיות שהתאונה תחזור על עצמה {עובר נוכחי מין זכר} דווקא עכשו
אם זה בעיה של ושט {מערכת העיכול} האם ניתן לראות בבדיקת א"ס תודה על התיחסותך

ריבוי מיים

אני מצטער, אבל אם לא הייתה אבחנה מסוייקת ולא ידעו לקרא לדבר בשם, אני גם לא יכול לדעת אם ישנו סיכון שהמקרה יחזור על עצמו או לא. ישנם דברים שבהם ישנו סיכון לחזרה וכאלה שלא. לא תמיד ניתן לראות בעיה בושט בסקירת מערכות כי קשה להדגים באולטראסאונד את הושט לכל אורכו וקשה להדגים חסימה. בדר"כ אבחנה של חסימה הינה בעקיפין ע"י רובוי מיים, ולעיתים יש התרחבות של הושט מעל אזור החסימה, ואת זה ניתן לעיתים להדגים.

fanushi

New member
תודה על תגובתך מה שהם ראו באוטופסיה

זה שהעצמות של העובר {מיןזכר} היו חלשות , היה לו מים בתוך היד ובבדיקת רנטגן לעצמות של העובר נאמר שהם חלשות לגיל ההריון. הרופאים חושבים שזה גנטי והסיכוי שיחזור זה 20 אחוז בערך, אין להם משהו ספציפי להגיד על המקרה. מה שהסב את תשומת לבם זה שהעובר פשוט לא היה זז וגם אני לצערי לא הרגשתי אותו. היום בהריון הנוכחי 21 שבועות {עובר מין זכר} אני חשה תנועות עובר וכל הא"ס מראים תנועות והתמתחויות של העובר {קיפול רגליים} רציתי לדעת האם 78 ממ מי שפיר זוהי כמות גדולה. אם העובר זז כעת באופן נורמלי, יכול להיות שהוא פשוט בהמשך ההריון יפסיק לזוז ותהיה לו שוב אותה הבעיה. האם יש קשר לכך ששני העוברים זכרים. האם בעיות במע' העיכול אצל עובר ניתן לפתור לתשובתך המהירה אודה

fanush

שוב, אני לא יכול להגיד לך אם בהריון הזה יכול לחזור מקרה דומה, כי אין כאן אבחנה מוגדרת (אבחנה עם "שם רפואי"). אם בהריון קודם לא הרגשת את העובר לעולם, ואתה את מרגישה, אז אני משער שיש יותר סיכוי שהעובר עתה תקין ולא יהיה דומה לקודם. 78 מ"מ זה לא ריבוי מיים. נקווה שההריון הנוכחי יהיה תקין ויולד עובר בריא.

למעלה