ריבוי מי שפיר? ומנח רוחבי.

botenskiy

New member
ריבוי מי שפיר? ומנח רוחבי.

שלום.. אני מקווה שהגעתי למקום הנכון. הייתי היום בא.ס במיון לאחר חבלה בבטן (הכל בסדר עם העוברית). בא.ס שבוצע העוברית הייתה במנח רוחבי וזאת לאחר שעד לפני 10 ימים (אז ביצעתי בדיקה שגרתית) יא הייתה במנח אורכי. נוסף הרופאה שאלה אותי אם הזכירו בפני במהלך ההריון שיש ריבוי מי שפיר. כמובן ששני הדברים היו חדשים לי כי עד כה כמות מי השפיר הייתה תקינה לחלוטין. הרופאה לא הביעה דאגה ואמרה שזה בטווח הנורמה ואפילו לא ציינה את העניין במכתב השחרור מהמיון. רק אמרה לעקוב. שאלתי היא.. האם פתאום יכולים להיווצר ריבוי מי שפיר? האם יש מקום לדאגה? יש לציין שמחר אני מתחילה שבוע 34 ואין לי סכרת, ועברתי בדיקות מקיפות ביותר ונשללו מומים לחלוטין. תודה.

ריבוי מי שפיר

שלום, לצערי לא ממש הבנתי - ה אם יש ריבוי מי שפיר או שזה בטווח הנורמה. לציין - בשבוע כזה יכול העובר לשנות לעיתים תכופות את המנח ולכן יכול להיות שהיה אורכי, עתה רוחבי ויהיה שוב אורכי בעוד זמן קצר. ריבוי מי שפיר יכול להופיע בכל שלב של ההריון. לפני נסקת מסקנות - צריך לבדוק אם באמת יש ריבוי מי שפיר או לא.

botenskiy

New member
זו בדיוק הבעיה..

הרופאה לא קבעה באופן חד משמעי, רק אמרה שכמות מי השפיר הנם בטווח הנורמה. בגלל שלא הייתה קביעה חד משמעית נלחצתי. יש לציין שכלל, התשובות שלה היו מוזרות. לגבי המוניטור היא היססה.התינוקת הזיזה את המוניטור עם תנועות ולכן היה קטע שבו ראו דופק שלי ואח"כ שלה (אפילו אני הבחנתי בכך)ורק לאחר שהאחות אמרה לה 3 פעמים שזה בסדר היא אמרה "טוב נוותר לך".. ובזמן ה א.ס היא לא אמרה שהיא רואה ריבוי מי שפיר אלא האם מישהו במהלך ההריון ראה ריבוי מי שפיר. היא אמרה שאין צורך לדאוג כי הכמות היא בטווח הנורמה אבל כן לעקוב. יצאתי ממש בתחושה של חוסר וודאות ועוד יותר מודאגת...

botenskiy

New member
רציתי לומר תודה על התשובה.. מעדכנת..

מסתבר שאין שום ריבוי מי שפיר וכרגע העוברית בכלל במצג עכוז... הזדמן לי שוב להיות במיון (עקב תאונת דרכים קלה) ושוב נפגשתי עם אותה רופאה במיון וכששאלתי אותה על מי השפיר היא ענתה לי שהיא "לא זוכרת את הערכים המדוייקים לכל שבוע".. מזל שנשלחתי לבצע א.ס אצל רופא מומחה שאותו אני מכירה והוא הרגיע אותי. מסתבר שאותה רופאה (מתמחה כנראה) סתם הלחיצה אותי... העיקר שכעת הכל בסדר!!!

למעלה