ריבוי מי שפיר

תומרים

New member
ריבוי מי שפיר

הי, אני בשבוע 28 עכשיו, וגילו לי ריבוי מי שפיר ("ריבוי מוחלט").
האם יש בנות עם מקרים דומים?
האם יש קשר לק"פ ?
קראתי שיכול להיות קשר לבעיות במערכת העיכול. מישהי מכירה? האם יש אפשרות לבדוק דבר כזה?

עשיתי כבר סקירות (מלבד הק"פ הכל בסדר), אקן לב, מי שפיר וצ'יפ גנטי. עד כה (טפו טפו) הכל תקין.

מה אתן חושבות?
הרופא שלי בחופש ואני בלחץ..............

תודה!

נועית37

New member
לא יכולה לעזור..

הי,

אין לי שמץ של מושג מה זה אומר. לדעתי אין לזה קשר לקלאב פוט... מה המליצו לך? אולי תתיעצי בפורום הריון ולידה? מאמינה ששם תקבלי תשובות רבות יותר.

בהצלחה וחג שמח ורגוע עד כמה שאפשר

נועה

אין לי מושג

אבל אף פעם לא שמעתי על קשר בין ריבוי מי שפיר לק"פ.
את תמיד יכולה לקבוע תור לרופא אחר במרפאה.
שיהיה בהצלחה

פרלמנים

New member
עפרה

כל ריבוי או מיעוט של מי שפיר עשוי להתקשר עם מומים מסוגים שונים, שיוצרים את הריבוי/המיעוט.
למשל, ריבוי עשוי להתקשר עם בעיות בבליעה או בדרכי העיכול/השתן.
מיעוט יכול להתקשר עם בעיות נפרולוגיות או אחרות.
ברגע שיש מצב של ריבוי או מיעוט+ ממצא נוסף (במקרה הזה, קלאב פוט) מיד רוצים לוודא אם יש קשר בין הממצאים. האם הק"פ הוא תוצאה של בעיה נוירולוגית כללית)
בגלל זה תמיד יועצים גנטיים מבקשים לדעת, עד כמה שניתן בוודאות, שהק"פ הוא ממצא מבודד.

sigis8

New member
בקר טוב לכם תומרים,

הדברים שאכתוב הם ממש לא חוות דעת רפואית, אבל הם ינסו לתת קצת אינפורמציה פרטית שלי ולהרגיע אתכם.
לפחות בשלושה מהריונותי "חוויתי" ריבוי מאד גבוה של מי שפיר. אכן, הובעו חששות מצד הרופאים לקיומם של ,חס וחלילה, מומים כרומוזומליים כלשהם,שב"ה לא נמצאו, לא נמצא כל קשר במקרה שלי לקלאבפוט, נידרשתי לבצע העמסת סוכר של 100 בכל המקרים שבהם היה הריון עם ריבוי מי שפיר, כי לפעמים הריבוי יכול להעיד על סכרת הריונית, גם זה נשלל בכל המקרים. ב"ה לא שמעתי ולא יודעתי ולא נפגשתי בבעיות במערכת העיכול, או בקשר שמישהו מהרופאים הרבים שפגשתי העלה בנוגע למערכת העיכול.
חייבת לציין שמלבד ההריון הראשון תמיד עשיתי מי שפיר, כך שגם זה היה גורם מרגיע, כי ב"ה התוצאות היו תקינות.
ריבוי מי שפיר מגיע לפעמים (ברוב המקרים) ללא כל סיבה מוסברת. אכן, קיימת היסטריה שעם התקדמות הרפואה רק מתגברת, שחס וחלילה הריבוי מעיד על בעיות, אני אישית ביצעתי כל בדיקה שנדרשתי לעשות וב"ה הכל היה תקין. 2 דברים שיש לי בנוסף לומר: 1, הילדים אכן נולדו גדולים. 2, את חייבת להיות זריזה בהגעה לבית החולים אם מתרחשת ירידת מים.
אם תרצו לשוחח, כתבו לי במסר ואכתוב את מספר הטלפון שלי.
יום נהדר, סיגי

תומרים

New member
היינו בייעוץ גנטי חוזר

תודה על התגובה !
היינו בייעוץ גנטי חוזר שלשום ויש לנו הרבה עבודה.
פרופ שוחט הסביר לנו ש70% שהכל בסדר, 30% שיש בעייה נוירולוגית או בעיה במערכת העיכול.
הופנינו למחלקת מומים בבילינסון לאולטרסאונד מכוון מוח,מעיים, גפיים
+ אנחנו צריכים לשלוח את הדגימה של מי השפיר למכון הגנטי בהדסה על מנת לשלוח שני מומים נוירולוגיים
+ העמסת סוכר 100 (למרות שה- 50 יצא תקין לגמרי)
+ קיבלתי מהרופא שלי הפנייה למכון להריון בסיכון גבוה

מה שטוב לפי שוחט - שהוא אמר שזה שאני מרגישה את תנועות העובר כתנועות טובות - זה מעודד. כי עובר עם בעיות נוירולוגיות יש לו תנועות חלשות מדי או חזקות מדי.

אני מנסה להשאר חיובית, אבל זה נורא קשה...

sigis8

New member
הי,

לי זה נשמע שאת באמת בדרך הנכונה, הנסיון שלך להשאר חיובית הוא הצעד הראשון.
לא חוויתי הריון שבו לא הפחידו/הדאיגו/הרתיעו אותי וזאת לא בהריון אחד אלא בקצת יותר מאחד. אחת האמירות שמדריכות אותי אישית היא שאשה בהריון היא הדבר הכי יפה שיש, אבל אף אחד לא יודע, ומבחינתי גם לא כל אחד צריך לדעת, מה היא חווה ובמה הפחידו אותה.
מאחלת לך שהכל יהיה בגדר הפחדות ותו לא, ושכל תשובה שתגיע בעז"ה מכל בדיקה שתעשי ( ואני מאמינה שחייבים לעשות) תהיה הכי טובה שאפשר ותעודד אותך בדרכך ללידת הילד/ה הנהדר שלך בעז"ה .
חג שמח והרבה רוגע לכם!
סיגי

למעלה