ריבוי עכברים- משהו נדפק.. עזרה..

Beni Aroh

New member
ריבוי עכברים- משהו נדפק.. עזרה..

אני וחבר התחלנו להרבות עכברים.. וזה לא פעם ראשונה שאני עובד בשיטה הזאת.. העכברים הם קבוצה של 9 נקבות וזכר בכלי גדול אם אוכל ומים.. עכשיו כשאני מזהה נקבה בהריון היא עוברת להפרד ושם ממליטה בשקט.. 2 נקבות המליטו כול אחת בהפרד.. אחת אכלה את הגורים ונטשה 3 ואחת גידלה את הגורים.. איזה 7 והיום מצאתי רק 2.. מה לעשות עם החארות האלו? זה עכברי פנדה.. אם אני יגדל בנוסחה המקורית של 4 נק' וזכר ולא יפריד זה יל טוב? חשוב לציין.. העכברים חיים כמעט רוב הזמן בחושך..

tzvitzi

New member
אני מגדל בשיטת ה 1+4 וזה הולך טוב..

לדעתי יש בעיה עם 9 נקבות בכלוב אחד כי אחת אוכלת לשניה את הגורים וכשיש רק 4 נקבות הם מסתדרות אחת עם השניה ואף מניקות את הולדות יחד,אצלי בהמלטה הראשונה אכלו לי כמה ודלות אבל מאז יש לי המלטה כל שבוע וחצי בערך וכל הולדות נשארות שלמות עד לבגרות (או מאכל) אני מציע לך לעבור לשיטה הזאת שאם היא תעבוד לך זה יחסוך את ההפרדה של הנקבה הממליטה והגידול יהיה פשוט יותר רק לתת מים ואוכל. בקשר לגידול בחושך לא יודע כמה זה משפיע..המומחים פה בטח ידעו יותר טוב,אני מגדל אותם במרפסת בכלוב עץ עם איוורור. בהצלחה

Sprite2k

New member
לא הקשבת לי... חבלל....

תעשה כמו שאמרתי לך שתי קבוצות של 1 ו4 ואולי רק המלטה ראשונה הם יאכלו את הגורים... וגם אל תפריד! זה כמו משפחה הם יניקו אחת לשניה את הולדות. גיא.

השיטה שלי...

בעצם אין לי שיטה מיוחדת...אני שם את כולם בקופסת פלסטיק בינונית וכשאחת ממליטה אני מעביר אותה עם הוולדות לקופסה קטנה למשך שבועיים ואז מחזיר את כולם יחד,אם כי מדי פעם חלקם אוכלים את הוולדות או חלק מהם ואני פשוט לא מייחס לזה חשיבות,כניראה זה חלק מהגידול...לגבי כמה זכרים וכמה נקבות,זב ביכלל לא מעניין אותי מכיוון שהם מתרבים אצלי בקצב מהיר...ההיצע גדול מהביקוש...וקופסת פלסטיק נוספת אני מגדל חולדות...כרגע יש לי 12 חולדות ו-40 עכברים...שלושה נחשים ורק אחת אוכלת שני עכברים בשבוע,אני מחליף להם מים מדי בוקר ואוכל כמובן,את הנסורת אחת לשבועיים...זהו.

הקוסס

New member
לגבי החולדות...

מסריח לגדל אותם? ואם אני צריך לספק לנחש שלי חולדה בינונית כל 10 ימים כמה להרבות? אם אני ישים בקופסת פלסטיק זכר ונקבה אחד זה יעשה תעבודה? אשמח לעצות נוספות תודה רבה.

לדעתי...

זוג חולדות לדעתי יספיק במידה ובתקופה הראשונית תהיה לך סבלנות מכיוון שכל המלטה התוצאה היא בין שמונה לחמש עשרה ולדות ואז תאלץ להמתין עד שיגיעו לגודל המתאים חוץ מזה לדעתי החולדות פחות מסריחות מעכברים ואם אתה אומר שיש לך נחש אחד אז זוג חולדות זה מצוין... מניסיון.

בiטן

New member
זה מתבקש!

אמרתי לך

למעלה