ריבונו של עולם

ריבונו של עולם

שעת נעילה עכשיו, ובטח אתה עסוק בחתימות האחרונות של כל באי העולם. חיות, עצים, כמות גשמים, סופות, אנשים, מי יחיה, מי ימות, כמה כל אחד ירוויח, מספר הפיגועים שיהיו, מי יעלה לשלטון, מי ירד, מי יתנתק וממה, איזה צמחים יגדלו ושאר בעיות וסוגיות. כ"כל יכול" אתה בטח גם יכול לקרא את זה בנוסף לעבודה הקשה שיש לך היום, לכן אני מרשה לעצמי לפנות אליך ולהפריע לך בשעה כה עסוקה... רבים מאיתנו זקוקים לימים מיוחדים.... יום האם, יום האישה, יום ללא עישון, יום אנשי המילואים (יום חג חדש שהחל משנת 2004 וחל כל שנה בל"ג בעומר), יום המשפחה, יום האיידס, יום הלוחם, יום האהבה ועוד ועוד... כך יש גם את יום הסליחה. יום שבו "מאלצים" אותנו לחשוב על הסליחה, יום שבו מנסים להתנקות מאלה שפגעו בנו, יום שבו יש מסה קריטית של בני אדם החושבים, מבקשים, מתחננים - "סליחה" לי אישית השנה כמה אנשים שהיו מאוד משמעותיים בחיי, אנשים שאני אוהב בכל ליבי, אנשים שראיתי בהם את המיוחד שבהם, פגעו בי, פצעו את ליבי, הרגו אותי במילים שכתבו, הגו, אמרו, דיברו.... "החיים והמוות ביד הלשון" השנה התגשם אצלי במוות ביד לשון, ביד מקלדת, ברעש המיקרופון של הסלולר.... השנה יום כיפור - יום הכפרה ישבתי והרהרתי במהות הכפרה הזו ונזכרתי "מדיטצית" כעס שעשיתי כלפי המחבל שהרג את תהילה אחותי והסליחה שסלחתי לו לאחר כמה ימים. ואילו כלפי האנשים האלה שפגעו בי השנה אינני מצליח.... אינני מצליח להעלות את האהבה שלי לימים שקדמו אינני מצליח לחשוב סליחה אינני מצליח להביע סליחה אולי אתרגל השנה עיקרון רייקי חדש (לא הרי... זה לא חלק מרייקי) "רק היום אסלח לפוגעים בי" ואולי - במהלך השנה ועד יום כיפור הבא... אצליח לסלוח.... ריבונו, סליחה על כך שאינני מצליח לסלוח ותן לי את השנה את הכוח לשנות את מה שבאפשרותי לשנות ואת הכוח לקבל את שאינני יכול לשנות ואת הכוח להבדיל בינהם ולהפנים אותם..... גמר חתימה טובה....

גריני

New member
לפעמים אנחנו צריכים לסלוח לעצמנו

לפעמים הסליחה לעצמנו היא הקשה ביותר.... כתבת כ"כ יפה ונכון: "ואת הכוח לקבל את שאינני יכול לשנות" - האם אתה יכול לקבל את זה שכרגע אינך יכול להכיל את הסליחה שלך על אלו שפגעו בך? האם אתה יכול לקבל את עצמך כאוריאל - שלמרות שהוא מאסטר רייקי, ולמד את "רק היום לא אכעס" וכו', ולמרות שאוריאל הצליח לסלוח לאותו מחבל
... הוא לא מסוגל לסלוח לחברים שפגעו בו? ישנו פסוק שאתה בוודאי מכיר אותו טוב ממני, שאומר משהו כמו: "לכל זמן ועת לכל חפץ".... אולי אם תרשה לעצמך להיות בכעס, ותמצה את הכעס הזה עד תום - הדברים איכשהו יחזרו לקדמותם, בקצב שלך (או שלא.....). ובכל-זאת, עצה קטנה ממני (אחרת איזו מין יהודיה אני?
)- כשאני מוצאת את עצמי בכעס ועלבון שמסרבים להתפוגג - כתיבה לעצמי עוזרת בדר"כ. לפעמים אני כותבת ממש לעצמי ו"מספרת" לעצמי על רגשותי, לפעמים אני מפנה את המכתב לנשוא הכעס ו"שופכת" על הנייר - ללא רחמים - את כעסי. אח"כ אני עושה לי מין טכס קטן של שריפת הנייר, ובדר"כ אני מרגישה הרבה יותר טוב אח"כ. נסה, אולי זה יעבוד גם בשבילך?

natankk1

New member
שמע..

קודם כל- למחבל אתה לא צריך לסלוח- להפך! אתה צריך לא לסלוח! ושתדע שאם אתה לא סולח לאנשים- אז הם יקבלו עונש על מה שהם עשו לך, בכל אופן- אני אישית סלחתי לכל מישהו מעם ישראל שעשה לי משהו רע- ככה זה הכי טוב- כי רק ככה אני בטוח שאף אחד לא ייענש בגללי- אפילו אם זה משהו שנראה לי הכי רע שבעולם- אני יודע שזה רק לטובה.. גמר חתימה טובה ושנה טובה לכולכם!

סליחה??????????

"למחבל אתה לא צריך לסלוח- להפך! אתה צריך לא לסלוח!" מי אתה שתגיד לי למי ועל מה לסלוח? "אל תדון אדם עד שתגיע למקומו" כבר אמרו חזלינו אז תחשוב טוב לפני שאתה נוהם ומחלק פקודות עם שני סימני קריאה....

HPGV

New member
סליחה.

איזה דבר קשה. כל כך הזדהתי עם מה שכתבת. לי פעם ילדה עשתה משהו. וקרעה לי את הלב. אני לא יכולה להסביר כמה מילים יכולות להרוג. מעולם לא סלחתי לה. לא משנה כמה בכל יום כיפור צעקתי: "אני סולחת!" לא סלחתי. לא יכולתי. אני מתחננת לה', כמה שזה מרושע שיתן לילדה הזאת את העונש שאני לעולם לא אוכל לתת. אני בוכה לו שיבין שאני מצטערת, אני פשוט לא יכולה. אני יודעת שהוא מבין. הוא מבין הכל. כשספרתי את זה לחברות שלי, הם הזדעזעו כמה רעה אני. מאז הפסקתי לספר להם דברים. אבל לא נורא. אלוקים שומע. והוא מבין.

גריני

New member
בעיני, הנקודה איננה מה ה' חושב עליך

אני מסכימה לדעתך - שהוא מבין הכל, ומקבל אותנו - כפי שאנחנו. הבעיה שאני מוצאת בדבריך שהיא שעפ"י השקפת העולם השני - מה שאנחנו שולחים ליקום חוזר אלינו - בדרך זו או אחרת. אני לא יכולה "להישבע" לך שכך אומנם הדברים, אבל זה מה שקראתי בהרבה מקומות ואני די מקבלת את הדעה הזאת. ומה שקורה, בהנחה שזה נכון - זה שאם את שולחת מחשבות שליליות לידידתך - האנרגיות האלו עלולות לחזור אליך.... אומרים שבאיזשהו רובד אנחנו כולנו מחוברים אחד לשני. וכך כשם שאם למשל את כועסת על ידך שלא ביצעה משהו שרצית - לא תכי אותה - משום שהמכה תיפגע בך עצמך - כך בדיוק מומלץ שלא "להכות" אדם אחר (ותקווה שמישהי תיענש היא סוג של כעס, של אנרגיה שלילית). אז עם כל ההבנה לעלבון ולכעס (ומי מאיתנו לא כועס/נעלב לפעמים?) - אני הייתי מציעה לך, לטובתך לתעל את הכעס הזה בצורה שלא תפגע בה, ובך - בעקיפין.

למעלה