איזה רוטב שמנת?
יש מגוון אדיר של רטבים לפסטה המבוססים על שמנת, וכדאי שתתן לנו איזושהי הכוונה מה אתה מחפש. רוטב על בסיס שמנת ועגבניות? ופטריות? וגבינה? לאיזו פסטה? ספגטי? פטוצ'יני? רביולי? בינתיים, כדי שלא תצא בידיים ריקות: פטוצ'יני ברוטב גורגונזולה, אגוזי מלך, עגבניות ושמנת של ויין גיסלן, ל-4 מנות 175 גרם עגבניות מקולפות, מגולענות וקצוצות 30 גרם חמאה 250 מ"ל שמנת מתוקה 125 גרם גבינת גורגונזולה, מפוררת קמצוץ מיורן 350 גרם פטוצ'יני 90 גרם אגוזי מלך קלויים ושבורים 90 גרם גבינת פרמזן מגוררת מלח * ממליחים את העגבניות הקצוצות (כ-1/2 כפית מלח ל-175 גרם עגבניות) ומניחים במסננת, להגרת הנוזלים. * במחבת גדולה דיה (להכיל את הפסטה המבושלת) ממיסים את החמאה. מוסיפים 125 מ"ל שמנת ומערבבים היטב. מוסיפים את הגורגונזולה והמיורן, מסירים מהאש ומערבבים היטב. * מבשלים את הפטוצ'יני בסיר גדול ובו מים מומלחים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים. * מעבירים את הפטוצ'יני למחבת ובו הרוטב, מוסיפים את העגבניות ו-2/3 (60 גרם) מהאגוזים, ומקפיצים על להבה בינונית עד שהרוטב מתאחד. בשלב זה המרקם המתקבל עשוי להיות יבש ודביק. מוסיפים עוד שמנת כנדרש לקבלת מרקם חלק ושמנתי (60-125 מ"ל). * מוסיפים 2/3 מהפרמזן (60 גרם), מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול (זהירות עם המלח: יש לנו עוד 30 גרם פרמזן להוסיף). * הגשה: מפזרים מעל את יתר הפרמזן והאגוזים.