ריביולי? ?

ריביולי? ?

מישהו יודע איך עושים רביולי שזה פסטה ממולאת בבטטה מתוקה ברוטב שמנת האם אפשר פשוט לקנות עלי פסטה ללזניה לבשל מעט שיתרכך למלאות מעט רסק בטטה ולסגור בעלה מעל ואם כן איך סוגרים מסביב האם די בכך שהפסטה תהיה לחה?.

terroir

New member
רביולי

בעקרון עדיף להשתמש בבצק פסטה טרי, כזה שמכינים לבד (או אם יש לך מקור טוב, גם קנוי). את הבצק צריך לרדד לעלים דקים מאוד במכונת פסטה. המילוי צריך להיות יחסית יבש, אחרת הוא עלול להפריש נוזלים אל הבצק ולהרוס אותו. לכן רצוי לבשל את מחית הבטטה על אש נמוכה על מנת להוציא ממנה כמה שיותר נוזלים. וכמובן - אפשר לתבל אותה לפי טעמך (קנמון, אגוז מוסקט, גבינה וכו'). את עלי הבצק (הטריים) מדביקים זה לזה באמצעות חלמון ביצה. שיטת ההכנה תהיה אם כן כזאת: מניחים על שולחן (מקומח קלות) עלה פסטה מרודד, מניחים עליו במרווחים קבועים תלוליות קטנות של מחית בטטה, בין התלוליות מורחים את הבצק בחלמון ביצה, ומכסים מעל בעלה פסטה שני. מהדקים את העלים מסביב לתלוליות טוב טוב, כדי שהחלמון ידביק את העלים זה לזה. ואז חותכים את הרביולים הבודדים מהעלה הכפול. בהצלחה, וברוך הבא לפורום
.

אני המום ממהירות התגובה בפורום

אלף תודות על התשובה המהירה .האם אי אפשר להכין מדפי פסטה של לזניה. איך עושים בצק פסטה?

terroir

New member
בצק פסטה טוב

עשוי מקמח (רצוי קמח דורום), ביצים ושמן זית. היה לנו בעבר דיון על הכנת הבצק - אתה מוזמן לעיין בו ולחזור עם שאלות, במידה ולא תבין.

שוב תודה

זה בטוח שמן זית! אפשר לקבל מתכון להכנת הבצק(כמויות ודרך ההכנה) תודה רבה.

אני שמח שמצאתי את הפורום

ויש לי שאלה ישנה מאד.אני מאד אוהב רוטב שמנת.בעיקר בפסטה.הבעיה שאני לא מצליח לעשות אותו לבד אחרי ניסיונות כושלים רבים.אז אם למישהו יש מתכון טוב באמת שזה יוצא ממש כמו במסעדה אז אודה מקרב לב.

הפורום הזה מצוין

ויש לי שאלה אם למישהו יש מתכון לרוטב שמנת לפסטה אשמח מאוד.אני מאד אוהב רוטב שמנת ומעולם לא הצלחתי לעשות רוטב כמו במסעדה.אז תודה מראש

איזה רוטב שמנת?

יש מגוון אדיר של רטבים לפסטה המבוססים על שמנת, וכדאי שתתן לנו איזושהי הכוונה מה אתה מחפש. רוטב על בסיס שמנת ועגבניות? ופטריות? וגבינה? לאיזו פסטה? ספגטי? פטוצ'יני? רביולי? בינתיים, כדי שלא תצא בידיים ריקות: פטוצ'יני ברוטב גורגונזולה, אגוזי מלך, עגבניות ושמנת של ויין גיסלן, ל-4 מנות 175 גרם עגבניות מקולפות, מגולענות וקצוצות 30 גרם חמאה 250 מ"ל שמנת מתוקה 125 גרם גבינת גורגונזולה, מפוררת קמצוץ מיורן 350 גרם פטוצ'יני 90 גרם אגוזי מלך קלויים ושבורים 90 גרם גבינת פרמזן מגוררת מלח * ממליחים את העגבניות הקצוצות (כ-1/2 כפית מלח ל-175 גרם עגבניות) ומניחים במסננת, להגרת הנוזלים. * במחבת גדולה דיה (להכיל את הפסטה המבושלת) ממיסים את החמאה. מוסיפים 125 מ"ל שמנת ומערבבים היטב. מוסיפים את הגורגונזולה והמיורן, מסירים מהאש ומערבבים היטב. * מבשלים את הפטוצ'יני בסיר גדול ובו מים מומלחים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים. * מעבירים את הפטוצ'יני למחבת ובו הרוטב, מוסיפים את העגבניות ו-2/3 (60 גרם) מהאגוזים, ומקפיצים על להבה בינונית עד שהרוטב מתאחד. בשלב זה המרקם המתקבל עשוי להיות יבש ודביק. מוסיפים עוד שמנת כנדרש לקבלת מרקם חלק ושמנתי (60-125 מ"ל). * מוסיפים 2/3 מהפרמזן (60 גרם), מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול (זהירות עם המלח: יש לנו עוד 30 גרם פרמזן להוסיף). * הגשה: מפזרים מעל את יתר הפרמזן והאגוזים.

אלף תודות אבל...

אני מעוניין ברוטב שמנת לרביולי שמתאים גם לספגטי על בסיס שמנת חמאה ומוסקט טעמתי כזה במסעדה באיטליה הרוטב לבן עם נטיה לצהוב ומוסיפים אותו לפסטה אחרי הבישול .כלומר שהוא מוגש כרוטב בנפרד.תודה.(אני לא מבין גדול במטבח אז אם אפשר לפשט את המושגים אני מעונין להכין ארוחת ערב רומנטית ואני חייב לעשות את זה. תודה.גיא

למעלה