ריביות נמוכות... מה יקרה אם תגמר הסבלנות?

קרלטון

New member
ריביות נמוכות... מה יקרה אם תגמר הסבלנות?

"שוק האג"ח יכול להישאר לא הגיוני יותר זמן מאשר המשקיעים יכולים להישאר סבלניים; ואם לשפוט מהשיחות ששמעתי בכנס המשקיעים של חברת מורנינגסטאר השבוע, המשקיעים מאבדים את הסבלנות שלהם לסביבה של תשואה נמוכה.

...

אחרי שהם חיפשו מקלטי-מבטחים, וקיבלו תגמול נאה עליהם, יש משקיעים שמצויים במשקל-יתר בהחזקות אג"ח, והם מרוצים לקבל תשואות שנתיות ממוצעות של מעל 6% מקרנות אג"ח לטווח הבינוני בחמש השנים האחרונות.

הבעיה היא שאותן תשואות ממוצעות יורדות - הקרן הממוצעת לטווח בינוני ב-12 החודשים האחרונים עלתה ב-3.5% בסך הכול, לפי מורנינגסטאר - ולכן סבלנות המשקיעים פוקעת.

זה לא סוד שכאשר הפדרל ריזרב יעלה את הריביות, קרנות האג"ח יסבלו. כאשר תשואות עולות, מחירי האג"ח יורדים, ומחירי קרנות הנאמנות נקבעים על פי שווי נכסי הקרן אילו הייתה מתחסלת בסוף כל יום מסחר. כאשר הריביות יעלו, ניירות הבסיס של הקרנות יניבו החזר פחות אטרקטיבי, ויורידו את מחיר תעודת הקרן.

ככל שפדיון האג"ח רחוק יותר, האפקט על התמחור בטווח הקצר גדול יותר. לכן, אם המשקיעים יאבדו את הסבלנות והסיבולת לריביות נמוכות כעת, ויתחילו לחפש תשואות על ידי רכיבה על עקומת הסיכון - לקחת סיכון באג"ח ארוכות יותר או במכשירי אשראי מסוכנים יותר - הם יארגנו לעצמם צרות.

...

רולי מציע למשקיעים להחזיק בתקופות פירעון קצרות, ולהכיר בכך שהם מקריבים קצת תשואה בתמורה לשקט נפשי רב יותר וליכולת להקצות מחדש את כספם בזמנים אופורטוניסטיים יותר, כאשר תמונת שערי הריבית תשתנה."

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000949518

KobeRider

New member
אני גם מסכים

עדיף להחזיק לתקופה קצרה ולגלגל בפירעון.
מי שמחזיק אגרת חוב ל-30 שנה, ובדרך הריבית תעלה ל-6% במהלך שיימשך 4 שנים, יצטרך לחוות ירידה של כמעט 30% בקרן שלו, כולל השקעה חוזרת של הקופונים. ייקח לו גם 7 שנים לחזור לנקודת ההתחלה. התנודתיות שתלווה להתליך כנראה תגרום להפסדים גדולים יותר מ-30%.

במלים אחרות, סיכון זהה למניות. ובשביל מה? תשואה של 3.4% לשנה.

מי שיחזיק איגרת חוב אחת ל-10 שנים, ואז יחליף אותה בעוד אחת ל-10 שנים וכן הלאה, יצליח לשרוד את עליות הריבית בלי הפסדים משמעותיים, ועם תשואה יותר גדולה.

הסיכון שהוא לוקח הוא שהריבית הממוצעת לא תעלה ב-30 השנה הקרובות.

קרלטון

New member
המשקיעים משוועים לתשואה

בינתיים הרוויחו יפה. האג"ח הארוך ביותר שאני מחזיק הוא ממשל שקלית 142. מח"מ של 15.88 שנים ופדיון סופי ב-2042.

בשלוש השנים האחרונות, הניב תשואה כוללת של 39%.
מתוכן, בשנה האחרונה, הניב תשואה של 22%.

עד כה לא רע, אבל ברור שככל שמתקרבים יותר ויותר לריבית אפס, החמצן נגמר ומה שנשאר זה בעיקר הסיכון. כל קניית אג"ח חדשה שאני עושה היא אכן של קצרים יותר. לקנות כעת אג"ח עם מח"מ של 7-8 שנים, או פחות, הרבה יותר הגיוני. גם את ה-142 אני מתכנן למכור בחודשים הקרובים.

עיטם57

New member
הפיתרו שלי לכך הוא זה

http://www.pimcoetfs.com/Funds/Pages/HYS.aspx

נובע מהערכתי שמצב החברות טוב בשל נזילות גבוהה שפומפמה בשנים האחרונות לשוק וגרמה לרובן למחזר חוב במחיר אפסי.

ומנגד שהסיכון העיקרי הוא בעליית הריבית ובהפסדי הון.

זה לא ייעוץ ושכל אחד יבדוק טוב טוב מה הוא קונה ואם זה מתאים לו...

למעלה