ריבים וויכחים

elar84

New member
ריבים וויכחים

מכירים את זה שמישהו בא עם המטענים שלו וגורר אתכם לריב נוראי איתו.
בשיעור האחרון של ימימה, למדתי על כך :

"ברגע שישנה מידת רוחק יש התקרבות מדודה. מאפשרת לך להיות על מקומך בהרבה מנוחה אותו זמן.
כשלב אינו בערבוב עם נפש מחסירה, אינו מבולבל אז הוא גם נח.
אינו מעורבב אז הוא נח ואז הוא נפתח פועל ונותן נתינתו, הבנתו תשובתו לפה" (ימימה מזרחי)

ימימה טוענת שצריך להרגיל את עצמנו למידת רוחק.
הכוונה היא תמיד לצפות בדברים ממבט מלמעלה, לא ממקום של ריחוק אלא מידה רוחק מדודה המאפשרת לראות את הדברים מזווית טיפה אחרת וכך לא לאפשר למטענים של האחר להתערבב איתנו.
זה נכון בכול דבר בחיים ולא בהכרח רק בהקשר של ריבים.
למשל, אם חבר בא ומספר לך דבר שמכאיב לו.
מאהבה אליו אתה חש אמפתיה וישר מרגיש כמותו וזה לא מאפשר לך לתת לו עצות מועילות.
כשאתה קצת מסתכל על דברים במידת רוחק יש לך אפשרות באמת לעזור לו, ולא להיכנס לעצבות יחד איתו כי אז הראש נמצא בערבוב רגשות ולא ייתן לנו פתרון מעשי.

kikona126

New member
נכון אני אוסיף קצת להבסר ברשותך

כשהבוס שלנו למשל מגיע אלינו עצבני בגלל שמשהו נעשה או לא נעשה, מאוד קל לנו להגרר לאנרגיה שלו, מה שאומר שבהרבה מאוד מהמקרים זה יוביללמצב של צעקות, של ערבוב באנרגיה ואנחנו נגיע לאנרגיה שהיא לא נכונה. אז מה בעצם עושים? אני לא קוראת לזה ריחוק כמו שימימה קוראת לזה אלא בלימה.
אנחנו מקבלים אנרגיה מסויימת, ממישהו, שהיא לא בהכרח טובה, ובשביל לא להתערבב בה אנחנו בולמים אותה. איך? בכך שאנחנו מבינים למה הוא התנהג כמו שהוא התנהג (וזה לא משנה אם הוא צודק או לא). אנחנו בכך שאנחנו לא נותנים לכל האשמות כלפינו לחדור אלינו ולפגוע בתגובה שלנו. בהרבה מאוד מהמקרים אני ממליצה לאנשים לא להגיב ישר, לתת לבן אדם האחר להתעצבן ולהוציא הכל ולחכות יום יומיים כדי לדבר איתו בנושא.
&nbsp
היופי בכל הדבר הזה היא ליישם אותו גם בקשרים טובים וגם כשמישהו מחמיא לך.
ועוד המלצה שלי, לישם את זה במקרי לחץ
אצלי בעבודה אף פעם לא מבינים איך שכשכולם בלחץ אני הכי בשאנטי שלי...

elar84

New member
תוספת יפה

לפעמים אנו נוטים להתערבב עם האחר כי מה שהוא אומר מציף בנו את שלנו.
גם זה נקרא ערבוב אצל ימימה.
ערבוב בין הילדה הקטנה לאני העכשווית.
הבלימה בשפתך,ובשפתה של ימימה הריחוק נותנים לנו את הפורפורציה לדברים.
לפעמים הוא אמר משהו אבל הכוונה שלו הייתה אחרת ואנו פירשנו ממה שזה הציף בנו, שלא קשור אליו אלא משהו שקשור אך ורק אלינו.
התגובה שלנו אליו, מגיעה מהמקום הזה שלנו ולא שלו.

elar84

New member
הרבה פעמים אנו מתערבבים ולא בולמים

בגלל האגו.
כשנדע להפריד ולהבין שזה לא קשור אלינו ישירות ואין לי על מה להוכיח את עצמי לאף אחד...
באופן טבעי לחלוטין הדברים של האחר לא ייגעו בי ואדע לענות באופן ענייני ורלוונטי לנאמר.

kikona126

New member
נכון ועכשיו זה הזמן ליישם

שימי לב שאנחנו נוטים לחשוב שזה נכון רק להתערבבות שפוגעת בנו. החוכמה היא לדעת להתבונן גם על הדברים הטובים. וגם פה לדעת מהו ריחוק (אם בימימה עסקיננו).
&nbsp
זאת עוד אחת מטעויות העידן החדש, שבעצם יצר עידן צבוע, שהם נותנים חשיבות של ריחוק רק למה שרע...

elar84

New member
איזה כיף לדבר איתך על הדברים האלה

הרע (החסר) באמת יש לו מטרה כי בלעדיו לא היינו מבינים מהו הטוב.
אנשים חוששים ממנו, במקום להבין שיש לו מטרה גדולה עבורינו.
בזכותו נוכל לשנות ולהגיע למקומות גבוהים יותר ויותר.
"מה התכלית של זה הכאב אם לא לנענע לי את הלב"

עידן צבוע שמראה "טוב" ו"מושלם" לכאורה אצל כולם בתמונות בשיתופים ברכילות וכדו'.
בגלל זה אני מתרחקת מכול המקומות הללו של הזיוף. קשה לי מאוד עם השקרים האלה.
ומצד שני אני מבינה שאף אחד לא אשם ושאם אנשים לא נמצאים כרגע ברמת המודעות שלי, אסור לי לשפוט לבקר אותם כי את כולם ברא בורא עולם.

בהחלט הגיע הזמן גם ליישם

kikona126

New member
יש לי איזה קטע

שהתחלתי לכתוב על הערצה למפורסמים. אני אעלה אותו היום בערב לבלוג שלי ואקשר לפה. הוא לא גמור עדיין אבל מתקשר לשיחה פה

&nbsp
גם לי כיף לשוחח איתך

kikona126

New member
שבת שלום

הנה קישור
&nbsp
[URL]https://kikonablog.wordpress.com/life-in-2-worlds/[/URL]
&nbsp
זה לא עבר עריכה ועדיין חסר שם שם לדמות אבל לא נורא...

elar84

New member
מקסים

זה עושה לי געגוע לפשטות, לתמימות שהייתה פעם.
אומנם אני יחסית צעירה אבל כן זוכרת את התמימות שהייתה בילדות שלי שעדיין לא התקדמנו.
אני כול הזמן חושבת שרוצה להביא ילדים לעולם פשוט יותר, נקי יותר.
אני חושבת על זה המון אבל את המציאות אני לא אוכל לשנות.
אנסה לגדל אותם עם המון ערכים ואני מאמינה שזה מה שיגרום להם להבחין בין טפל לעיקר ולהיות טובים למרות העולם, עליו אין לנו שליטה.

נ.ב
השמות לא מפריעים לקטע, את כותבת מקסים ביותר!

kikona126

New member
תודה

הפשטות אכן חסרה. למרות שאני מבחינתי מנסה לשמור עליה כמה שאפשר.
לפי הכינוי שלך אני חושבת שתינו מאותו השנתון, אנחנו בעצם הדור שהיה בתפר...
&nbsp
בקשר לשמות, הקטע שקראת הוא חלק מסיפור גדול יותר, שנקרא גלות ויש ממנו עוד הרבה קטעים. תום היא הדמות הראשית בקטע אותו קראת. בגלות היא הדמות הראשית מבין 2 : לי-יה ותום. אני צריכה לחשוב על שם מיוחד עם משמעות לדמות השנייה...
את יכולה לראות את עלילותיה של תום, ואיך היא הגיעה למקום בו היא נמצאת בפרק "גשם באמצע הקיץ" (יש לו 2 גרסאות, החדשה והישנה, החדשה עזרה לי לתת קו נורמלי (כמה שאפשר לקרוא לזה נורמלי) לעלילה, הישנה היא המקורית שנכתבה לפני כ10 שנים... אחרי הפיגוע האחרון בניס, שקצת השאיר אותי בהלם, כי זה מקום שגדלתי בו, אני חושבת שאני אשנה שוב את הסוף של גשם באמצע הקיץ... הפרק נסתרות הן דרכים הוא פרק מרכזי בעלילה ומסביר מאיפה הכל התחיל, אבל זה גם פרק אכזרי...)
&nbsp
ולמה גלות? כי אני מאמינה שבנוכחות שלנו פה יש הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים...

elar84

New member
הסתכלתי קצת בבלוג שלך וקראתי שם עוד דברים

אני אוהבת ומעריכה אנשים עם יצירה משלהם.
בין אם זה כתיבה, אומנות, שירה, ריקוד...
במה את עוסקת במקצועך אם יורשה לי לשאול?

וכן, אנו אותו השנתון

הפיגוע הזה פשוט מחריד ובטח שבטח אם זה המקום בו נולדת וגדלת.
כשאקרא את שאר הפרקים שלך, אבין למה החלטת לשנות את הסוף.

kikona126

New member

לא נולדתי שם, להורים שלי היה בית קיץ באזור. אם בארץ בתקופת הילדות היו פיגועים באוטובוסים וההורים לא תמיד נתנו לנו לסוע למרכז העיר. אז שם תמיד היתה לי חופשיות ללכת לאן שאני רוצה ולחזור מתי שבא לי...
&nbsp
אני עוסקת בתחום המיחשוב והסייבר וגם מלמדת בקורסים להסבה מקצועית לתחומי מחשוב שונים.
&nbsp
יש לי עוד פרקים להוסיף, יש הרבה שכתוב אבל לפעמים קצת קשה לחלוק אותם... לאט לאט אני אוסיף עוד ועוד...ניסיתי לפני כ8 שנים לשלוח את זה להוצאה לאור, לא אהבו את זה... ואז הפסקתי לכתוב והשנה חזרתי שוב...

kikona126

New member
אסור לנו לשפוט אף אחד

כי לכל אחד העומס שלו, ולא כולם יודעים להתמודד עם העומס.
בגלל זה ההתבוננות שלנו היא לא מלמעלה, כלומר לא ממקום של ׳אנחנו יודעים יותר׳ אלא ממקום שווה.

רותי 11

New member
אכן, אבל לחידוד מדובר פה על רוחק רגשי

משום שהרגש הוא זה שבעצם כל פעם
מוריד אותנו למטה, ומעורבות רגשית
עם אנשים יוצרת הרבה פעמים מצבי לחץ

kikona126

New member
הריחוק לא מדבר רק על הרגש

הריחוק אצל ימימה מאוד קשור להתבוננות. בעצם לדעת להיות נוכח באירוע אבל בו זמנית גם להתבונן.
&nbsp
הנושא של התבוננות וריחוק קצת קשה להסברה. התבוננות אומר לפני שאתה פועל תבדוק את הסביבה וגם את עצמך בעוד שהריחוק מלמד אותך לבדוק את הסביבה ואת עצמך מבלי ביקורת חיצונית או עצמית. יש פה עבודה רוחנית מאוד יפה...

elar84

New member
בנוסף היא מסבירה שדווקא המרחק באופן מדוד הוא זה שמקרב

כי כשאתה קצת רחוק מהסיטואציה יהיה לך יותר קל להבין אותה ואז בעצם זה יקרב אותך.
כשאתה בתוך סיטואציה אתה נסער ואז מתרחק ממש.
אפשר להרחיב בנושא בלי סוף, כל פעם להעמיק ולגלות משהו חדש על אותו משפט.
זה מה שיפה אצל ימימה כה עמוקה וחכמה.

kikona126

New member
נכון

אבל לא לשכוח הכל צריך להעשות בדיוק, ולא סתם דיוק, דיוק יחסי

רותי 11

New member
אנחנו יכולים ליצור התבוננות מגבוה או ניתוק

רק כאשר אנחנו מתנתקים מהרגש הארצי
כי כל עוד אנחנו מחוברים או מעורבים רגשית
קשה לנו לעשות את זה.
קל לנו לעשות את זה כשאנחנו מחוברים לרגש
הגבוה

kikona126

New member
נכון

אבל זה בדיוק היופי בימימה, שהיא לא מדברת על זה. היא לא מדברת על הרגש הגבוהה ולא על הארצי.
ובגלל זה השיטה שלה מתאימה לכל אחד. יש בה את הפשטות המורכבת בה כל אחד מוצא את מה שנכון לו.
וכל פעם כשקוראים בזה נכנסים עוד ועוד פנימה.

למעלה