ריבית ל- 25 שנה

פוריק

New member
ריבית ל- 25 שנה

יש לי שתי שאלות: 1. האם ריבית קבועה של 4.6% ל25 שנה טובה או אפשר למצוא יותר טוב? 2. האם נכונות השמועות שהריביות אמורות לעלות בקרוב ובמה תלויה העליה שלהם?

פוריק

New member
רוס בוקר טוב

בהמשך לשתי השאלות רציתי לשאול האם גובה החזר המשכנתא אמור להיות בערך שליש מגובה המשכורות שלנו (אומנם זה אינדווידואלי אבל זה בערך ההחזר שיצא לי ורציתי לדעת אם זה סביר או יהיה כבד עלינו?)

hadarh

New member
אני יודעת שהשאלה לא מופנית אל העם

אך, יש לי תשובה עבורך. הבנק מאשר החזר חודשי של 1/3 +/- מהכנסה נטו ולפעמים יותר. אז אם מבחינתך זה בסדר אז רוב הסיכויים שגם מצד הבנק. בהצלחה

פוריק

New member
תודה רבה ואכן השאלה מופנית גם אל "ה

שהרי אין חכם כבעל נסיון ורק אנשים שלקחו כבר משכנתא יודעים אם אפשר לעמוד בהחזר כזה. תודה רבה על תשובותיך המהירות

תשובה

בנקים נוהגים לאשר בקשות לשמכנתא, כש אחוז ההחזר לא עולה על 30%. סביר להניח כי מבחינת אישור לא תיהיה לכם בעיה. מבחינת הקושי מבחינה אישית, יש לבחון ולראות מה ההוצאות השוטפות שלכם ומהו בעצם הרזרבה. ישנם רבים שגם 15% החזר מהכנסות יהיה נטל כבד עליהם וישנם מקרים שגם החזר של 50% לא יהווה בעיה עבורם. עפ"י ידיעתי רוב המשפחות כן עומדות בנטל זה. יש לבחון את היציבות התעסוקתית שלכם, האם יש לכם הלוואות נוספות או חובות, כמו כן האם תקבלו סכום כספי כלשהו בעתיד הקרוב. גם פרמטים אלה צריכים להפשיע על החלטתכם על גובה המשכנתא, תקופת המשכנתא ומכך יגזר החזר חודשי.

ריבית ל 25 שנה

1. זו הצעה יפה, נכון לעכשיו ניתן לשפר במקצת את הריבית. 2. המגמה של הריביות היא מגמה של עליה, הדבר תלוי בגורמים כגון שער הדולר

פוריק

New member
הבעיה שלי היא כזאת:

התחלתי בבניה עצמית. המטרה שלי היא לקחת 120000$ בריבית קבועה ל 25 שנה. הבעיה מתחילה כשאני צריכה שהשמאי יעריך לי את הנכס בסביבות 180000$ כדי שישחררו לי את כל הסכום. התחלתי רק עכשיו לבנות והנכס יהיה שווה את הסכום הזה רק בערך עוד חודשיים כשאני יגיע כמעט לגמר שלד. (מכיוון שהבנק מוכן לשחרר רק בסביבות 60-70% מערך הנכס). האם לקחת עכשיו משכנתא ולהתפשר שחלק תהיה בריבית משתנה (כי כשלוקחים בשלבים אי אפשר הכל בריבית קבועה) או לחכות לעוד חודשיים ולקחת את כל הסכום בריבית קבועה ואז להסתכן בכך שהריביות יעלו?

yubi1

New member
פתרון לבעיה שלך

יש לי חידוש עצום עבורך ישנה אפשרות לקחת בעוד חודשיים בריבית קבועה של עכשיו,כלומר לקחת בשלבים,זהו טריק שבעלי חברות למשכנתאות מכירים.

hadarh

New member
השאלה היא איך אתה שומר

את הריבית הנמוכה, כי יש בחלוקה לשלבים (בניה) ישנו מגנון מסויים הקובע מה תהיה הריבית שתקבל בשלב הבא..

פוריק

New member
אם הבנתי אותך נכון

אז אני יכולה לקחת עוד חודשיים משכנתא בריבית של היום???איך זה יכול להיות? איזה בנק יכול להבטיח לי שהוא נותן לי את הריבית של היום רק בעוד חודשיים? השאלה גם האם אתה מדבר על שלבים? כי אני לא מעוניינת לקחת את הריבית בשלבים ( מה שאומר שחלק מהסכום אני יאלץ לקחת בריבית משתנה) אלא אני מעוניינת לקחת את כל הסכום 120000$ בריבית קבועה. הפחד שלי שעוד חודשיים, כשאני כבר יוכל להזמין שמאי שיעריך לי את הנכס מספיק גבוה על מנת לקבל את הסכום המדובר, הריבית תעלה.

למעלה