ריבית משכנתא

mayaz5

New member
ריבית משכנתא

מה הריבית הכי נמוכה בלקיחת משכנתא שניתן לקבל היום בבנק: בפנייה הראשונה שלנו לבנק קיבלנו הצעה של 4.8 בבנק הפועים . עד כמה ניתן להתמקח איתם.

yubi1

New member
ריבית

לכמה שנים את רוצה? 10? 3.8% 15 4.1% 20 4.4% 25 4.6%

yair24

Member
אני אנסה לייעץ לך

אבל אני חייב לומר לפני כן שאני לא יועץ משכנתאות ולא שום דבר אלא רק אחד שמנסה ללמוד את הנושא לפני שאני לוקח בעצמי משכנתא (אם בכלל
) את שואלת מה הריבית הכי נמוכה, יש כל מיני דרכים להוריד את הריבית. למשל נגיד שאת יודעת שמהיום עוד 6 שנים ייכנס לך סכום כסף גדול נגיד איזה קרן השתלמות תיפתח לך עם סכום של 100000 שקל כן? אז את יכולה לנסות לקחת חלק מהמשכנתא על סכום דומה למשל 90000 שקל עם ריבית משתנה שמתעדכנת אחת ל7 שנים ואז למעשה כאילו הפכת את המשכנתא המסוכנת של הריבית המשתנה לטובתך. (כי למעשה בשבילך זה ריבית קבועה בגלל שתוך 6 שנים את יכולה לכסות אותה) ואם אני מבין נכון, אז כשאת לוקחת משכנתא בריבית משתנה אז הריבית יותר אטרקטיבית מאשר ריבית קבועה. מה שכן כדאי לברר לפני שעושים את זה אם באמת אפשר להחזיר ולכסות את המשכנתא בלי לשלם איזה קנס או משהו כזה, ולכן בגל שאני עדיין לא מומחה גדול למשכנתאות, אני מציע לך לשאול את הדברים האלה בבנק או לשאול יועץ משכנתאות לגבי אם מה שאמרתי פה הוא בכלל נכון... אבל, ויש כאן אבל. אסור לקחת משכנתא עם ריבית משתנה אלא אם את יודעת בוודאות שייכנס לך סכום כסף שיכסה לך את רוב המשכנתא או את כולה עד לתחנת העידכון של הריבית. בנוסף יש עוד פרמטר שהרבה אנשים נוטים לשכוח והוא המדד. כשאת אומרת שאת לוקחת משכנתא בריבית של 4.8% שנתית זה נשמע יפה אבל אל תשכחי שיש גם מדד, למשל המדד היום עלה מתחילת השנה ב1.9% כך שלמעשה ריבית של 4.8 היא ריבית נכון להיום של 4.8%+1.9% שזה 6.7%... יאיר

yubi1

New member
טעות

כדאי ואף רצוי לקחת בריבית משתנה מכיוון ששווה לנצל את הריבית הנמוכה היום במשק. ותזכור כלל חשוב "לא לשים את כל הביצים באותו סל". תרוויח מכאן,תפסיד משם וכו'. לגבי המדד תשובתך לא מדוייקת התוספת מדד לא מצטרפת לריבית שנקבעה לך בצורה מוחלטת. אבל עזוב את המדד הפקידים עצמם לא מבינים......... בהצלחה ולימוד פורה

yair24

Member
קודם כל תודה

אבל יש לי שאלה, קודם כל אם אפשר לשאול מה ההשכלה שלך? אתה יועץ משכנתאות? כלכלן? או גם כן לומד כמוני? מה הכוונה לנצל היום את הריבית הנמוכה? בוא נגיד אני לוקח משכנתא בריבית משתנה לעוד 12 שנה אני יכול לצפות מה יהיה המצב בעוד 12 שנה? למה אתה מתכוון היום לנצל את הריבית הנמוכה? הריבית במגמת עליה וצפויה כרגע לעלות יותר. לא? יאיר

yair24

Member
דבר שני

מה זה עזוב את המדד? ההלואה היא מחושבת וצמודה למדד. לא מעניין אותי אם הפקידים לא מבינים הרי מישהו כן מבין בזה ואיכשהו מצמיד לי את המשכנתא למדד ואם המדד עולה אז המשכנתא עולה. ואם אני טועה בחישובים שלי אני יכול לשלם על הטעויות האלה מחיר יקר לאורך הרבה זמן. יאיר

yubi1

New member
דבר שני

התכוונתי שאל תנסה ללמוד איך מצמידים את המדד למשכנתא לא שחלילה תבטל אותו.

yair24

Member
אהה

בוא נגיד חישוב גס של לקיחת המדד השנתי והוספת הסכום האחוזי שלו למשכנתא ייתן לי שגיאה לטובתי או לרעתי?

yubi1

New member
מסר

השארתי לך מסר בפרטי עשה בו כטוב בעיניך........

למעלה