אני אנסה לייעץ לך
אבל אני חייב לומר לפני כן שאני לא יועץ משכנתאות ולא שום דבר אלא רק אחד שמנסה ללמוד את הנושא לפני שאני לוקח בעצמי משכנתא (אם בכלל
) את שואלת מה הריבית הכי נמוכה, יש כל מיני דרכים להוריד את הריבית. למשל נגיד שאת יודעת שמהיום עוד 6 שנים ייכנס לך סכום כסף גדול נגיד איזה קרן השתלמות תיפתח לך עם סכום של 100000 שקל כן? אז את יכולה לנסות לקחת חלק מהמשכנתא על סכום דומה למשל 90000 שקל עם ריבית משתנה שמתעדכנת אחת ל7 שנים ואז למעשה כאילו הפכת את המשכנתא המסוכנת של הריבית המשתנה לטובתך. (כי למעשה בשבילך זה ריבית קבועה בגלל שתוך 6 שנים את יכולה לכסות אותה) ואם אני מבין נכון, אז כשאת לוקחת משכנתא בריבית משתנה אז הריבית יותר אטרקטיבית מאשר ריבית קבועה. מה שכן כדאי לברר לפני שעושים את זה אם באמת אפשר להחזיר ולכסות את המשכנתא בלי לשלם איזה קנס או משהו כזה, ולכן בגל שאני עדיין לא מומחה גדול למשכנתאות, אני מציע לך לשאול את הדברים האלה בבנק או לשאול יועץ משכנתאות לגבי אם מה שאמרתי פה הוא בכלל נכון... אבל, ויש כאן אבל. אסור לקחת משכנתא עם ריבית משתנה אלא אם את יודעת בוודאות שייכנס לך סכום כסף שיכסה לך את רוב המשכנתא או את כולה עד לתחנת העידכון של הריבית. בנוסף יש עוד פרמטר שהרבה אנשים נוטים לשכוח והוא המדד. כשאת אומרת שאת לוקחת משכנתא בריבית של 4.8% שנתית זה נשמע יפה אבל אל תשכחי שיש גם מדד, למשל המדד היום עלה מתחילת השנה ב1.9% כך שלמעשה ריבית של 4.8 היא ריבית נכון להיום של 4.8%+1.9% שזה 6.7%... יאיר