ריבית קבועה על משכנתא

שרונס

New member
ריבית קבועה על משכנתא

שלום! בעלי ואני קנינו דירה וקיבלנו אישור להלוואה משלימה למשכנתא משני בנקים: משכן וטפחות. מחר אנחנו מתחילים במו"מ עם הבנקים על גובה הריבית. שתי שאלות: 1. לפי הבנתנו, עדיף לקחת מסלול של ריבית קבועה בלבד, כדי לא להיות תלויים בתנודות המפחידות של הריבית. איננו יכולים להרשות לעצמנו עליה בהחזר החודשי. האם השיקול הזה נכון? האם יש מסלול בו אפשר להתעדכן מדי כמה שנים לפי ריבית נמוכה יותר, או שאני מעלה אפשרות ורודה שאינה קיימת במציאות? 2. מהו אחוז הריבית בהחזר על כספי הבנק שכדאי לשאוף אליו? הבנו שאנחנו בעמדת יתרון, מאחר וניתן לשחק בין שני הבנקים ולהוריד אותם באחוזי הריבית על פי ההצעה הנמוכה יותר. השאלה היא, עד כמה לדעתכם נוכל להוריד אותם? מהי ריבית נמוכה, כיום, ומהי ריבית גבוהה? תודה!

ריבית משתנה

קשה לי לייעץ לכם האם עדיף לקחת הלוואה בריבית קבועה או משתנה, באם הניכם חושבים שהריביות כיום הינם גבוהות ויש סיכויי שירדו עדיף משתנה, אך על נקודה זו רציתי לדבר איתכם. לפני מס´ שנים לקחתי הלוואה משתנה בבל"ל שם נאמר לי כי הריבית משתנה בהתאם לשוק, בהסכם נרשם כי הריבית תשתנה בהתאם לריבית שהבנק נוהג לתת בהלוואה לתקופה של 5 שנים או הריבית הממוצעת של בנק ישראל הנמוך מבניהם. בפועל לאחר 2.5 שנים הבנק קבע כי הריבית הנהוגה הינה ריבית תעריפית (שהיתה גבוהה מהריבית שנהוגה אותה עת בבנק). הבנק קבע מחירון גבוהה ובפועל נתן הלוואות בריביות נמוכות ב-1-2 אחוז בהתאם ללקוח ולמיקוח. לכן תבדקו היטב את הנקודה הזו. לגבי יתר השאלות, מצטער אין לי תשובה.

שרונס

New member
תודה, וכמה שאלות:

לא הבנתי את מה שכתבת לגבי מה שקרה בפועל (לאחר שנתיים וחצי). אני לא מתמצאת במונחים הבנקאיים ולכן איני יודעת, למשל, מה זו ריבית תעריפית. שאלה נוספת, איך אפשר לדעת אם הריבית עומדת לעלות או לרדת? לפי מה ששמעתי, הריבית על המשכנתאות הגיעה לשיא, אך מה מבטיח לי שהיא לא תקבע שיאים חדשים? ובכלל, האם קורה שהריבית יורדת ובאיזו תדירות זה קורה? ושוב, תודה על התשובה ואשמח לקבל תשובות נוספות!

ריבית תעריפית

הריבית נקבעת ע"י כל מיני פרמטרים, לאיזה תקופה ההלוואה, מה הריביות של אג"ח וכו´.....לכן אינני נביא באם הריבית עוד יכולה לעלות או לרדת, בהתאם לעבר היו תקופות עם ריביות של 12% וגם 4%. לגבי המנגנון בלקיחת הלוואה בריבית משתנה - צריך להיות ברור, ריבית תעריפית הינה מחיר מחירון גבוה אך בפועל כשאת כיום לוקחת הלוואה נותנים לך הנחה גדולה, כאשר הריבית תשתנה תשכחי מהנחות. אני פניתי בתלונה לבנק ישראל לפני מס´ חודשים בנדון, אני עדיין מחכה לתשובה... (הטענה שלי שבהסכם ההלוואה נרשם.. ריבית שתהיה נהוגה אותה עת ולא ריבית תעריפית, באם הבנק נוהג לתת הנחות גדולות גם לי מגיע הנחה ולא מחירון, נראה לי כי הבנק נהג שלא בתום לב.

יששכר, נדמה לי שבנק ישראל ...

התערב וקבע הנחיות או נוסחה לחישוב הריבית המשתנה - אני לא יודע אם זה חל על הלוואות ישנות וכדאי שתבדוק זאת.

ריבית על משכנתא

1) אמנם ריבית קבועה היא פחות מפחידה אבל היא עשויה להתברר כגבוהה מדי באם הריבית תרד בעתיד. כאשר רוצים בטחון ללא לקיחת סיכונים לפעמים משלמים יותר. מסלול שבו ניתן להתעדכן רק כלפי מטה הוא מסלול של ריבית קבועה ללא "קנס פירעון מוקדם" (קנס החל על הלווה באם הוא פורע את ההלוואה לפני הזמן). תנסו להעמיד זאת כתנאי להלוואה (היו תקופות ובנקים שניתן היה לקבל הלוואות פטורות מקנס). 2) כמה שפחות
ראיתי פירסומים של חברה שנותנת יעוץ בתשלום ומתאימה את סוג המשכנתא לצרכי הלווה, איני מכיר אותם אישית ואיני יכול להמליץ אך כיוון שאינכם בקיאים בנושא, יתכן וכדאי לכם לנסות - אם סי פי 700-333-800-1 (אם תשתמשו בשרותיהם, ספרו לנו אם עזרו לכם ואם אתם מרוצים מהשרות שלהם)

למעלה