ריברסינג

avinoni23

New member
ריברסינג

יש פה משהו שחווה שינוי בחיים בעזרת ריברסינג ?
למשל אמונות מגבילות פחדים טראומות חוסר ביטחון עצמי הרגשה כללית ?

יש מצב שהריברסינג יוכל לגרום לכאב מסוים גם אחרי הטיפול ?
כי אני מרגיש כאב מסוים אין לי מושג אם זה מהריברסינג או מהחדר כושר
אבל זה לא כאב קבוע זה כאב שהולך ובא.. אומרים שהרגשות השלילים יוצאים או בור מחלה או כאב.. או כול מיני אז יוכל להיות שזה קשור ?? יש משהו שזה גם קרה לו ?

0 אור 0

New member
נשימה מעגלית

מכל השיטות העוצמתיות בתחום הסדנאות והרוח, השיטה האחת שבשום אופן לא הצלחתי להתחבר אליה היא ריברסינג.
ניסיתי כמה פעמים עם מורים מומלצים וכלום ...
אבל אני מכירה כמה אנשים שהשיטה עוררה אצלם שינוי מדהים, עברו תהליכים משמעותיים באמצעותה
מכיוון שמדובר בדברים עמוקים שמשתחררים, חשוב לעבור את התהליכים האלו בהנחיה של אדם בעל הכשרה לא רק בטכניקה של הריברסינג, אלא שגם יודע איך להכיל וללוות אנשים שמשחררים טראומות עמוקות, או חווים קשיים להטמיע את תהליך השינוי לחיים.
&nbsp
לגבי הכאב - כנראה שניתן לנסות להבין את המשמעות של הכאב לפי המיקום, העוצמה, הסוג (כאב עמוק, דקירות, מפושט ...) והזמן בו מופיע. בדרך כלל כאבי שרירים בעקבות אימון כושר מרגישים אחרת לגמרי, מאשר הכאבים שיעלו מתהליכי נשימה
&nbsp

avinoni23

New member
אור

אור מה השיטה הכי טובה לדעתך ? מהנסיון שלך ?

למשל בריברסינג כאב בגב העליון שזה בקו של הלב זה כנראה משחרר לחצים טראומות או מה שלא יהיה..לא ?
אבל מה זה כאב בייד ? כי שעשיתי סדנא הייה לי ממש כאב בייד!! מה זה כבר יוכל להיות??

אני עדיין בחקירה האם באמת הריברסינג עובד כי אני מנסה לשחרר שתי דברים מקווה מאוד שהם יעלמו לי מקווה שאני לא עובד לחינם!!

תודה :]

0 אור 0

New member
לכל אדם וזמן יכולה להיות שיטה אחר

אין שיטה שהיא "הכי טובה" לכל אדם ובכל שלב של חייו,
סיפרתי את החויה האישית שלי לעומת חויות חיוביות של אחרים , בדיוק כדי להדגים שיכולה להיות שיטה מצוינת , אבל לא בשבילך, או לפחות לא בשלב שאתה נמצא בחיים.
אני מתחברת קודם כל בבסיס לשיטות העומק של הרפואה המשלימה - רפלקסולוגיה ושיאצו,
אבל עושה גם הרבה מאד עבודה ביוגה (בשנים האחרונות במיוחד בקונדליני יוגה שיש בה הרבה מאד עומק וכלים), בטנטרה, ברימה ועוד כמה טכניקות אנרגטיות שלקוחות מאיורוודה, שמאניזם, ומקורות נוספים
&nbsp

0 אור 0

New member
לטעמי שחרור זה ההיפך מכח

בעולם של התהליכים לשחרור טראומות וחסמים יש שלוש גישות:
1. הגישה של עבודה בכח - מדיטציות האקטיביות כמו דינמיק, ריברסינג, נקודות לחיצה רגשיות בלחץ כואב - הכאב והעייפות והאנרגיה מעיפים את הדברים שתקועים החוצה
2. הגישה של עבודת מודעות - כל השיטות של דיבור, כמו למשל פסיכולוגיה , אימון אישי, תרפיות בנוסח הילד הפנימי, ובשוליים דמיון מודרך
3. גישה של שחרור ואיזון רכים - עבודה כמו מטמורפיק, רפלקסולוגיה, שיטות מגע שעובדות עם אותן נקודות אנרגיה אבל בעדינות והדרגה, עוצמת הרכות , ואפשר לכלול פה גם את שיטות ההילינג השונות ושיטות של תנועה (יוגה, ריקוד, צ'י קונג ..)
&nbsp
כל אחת מהגישות האלו היא טובה ויעילה, אבל לא כל גישה מתאימה לכל אדם ובכל מצב.
אני אישית, גם כמטפלת וגם בתהליכים האישיים שלי, מתחברת יותר לגישה השלישית, של הרכות, עבודה עם דגש על מגע ואנרגיות ואיסטרגיה טיפולית הדרגתית שמאפשרת עיכול של התהליכים.
לטעמי, חלק מהאחריות שלי כמטפלת היא לזהות כאשר מגיעים אלי אנשים שזקוקים לגישה אחרת או לשיטה שאיני מטפלת בה, ולהפנות אותם הלאה למישהו יותר מדויק עבורם.
לצערי , כבר נתקלתי באנשים שזקוקים לרכות ולעומק, ונתקלים במטפל מהזן ה"כחני" או מהזן ה"מילולי" שמנסה להסביר להם שבלי סוג העבודה הזה לא ניתן לשחרר. אלו המקרים בהם הטיפול לא יהיה אפקטיבי.
תקשיב לעצמך ותשקיע בריברסינג כל זמן שאתה מרגיש שיש התחוללות של שינוי - ואז גם אם אותם שני נושאים ספציפיים עדיין לא יעלו , המוכנות שלך לשלב הבא שבו הם כן יצופו תגדל
&nbsp

טאוֹ

New member

0 אור 0

New member
חסרה פה תגובה?

קיבלתי תגובה של השואל, ואליה הגבתי (בהמשכים במשך 3 שעות), פתאום אני רואה שהגבתי לקודמת והאחרונה חסרה
ההיית או חלמתי חלום?
&nbsp

avinoni23

New member
אור

תודה רבה על התשובה.
נסיתי ריברסינג משהו מה אני מרגיש כאב בגב העליון בצד שמאל.. גם אחרי הטיפול אין לי מושג מה זה

מה זה דינמיק? לא מצאתי על זה שום תשובה באינטרנט

0 אור 0

New member
תשובות

הריברסינג , המדיטציות האקטיביות , תהליך הילד הפנימי, אימון אישי, פסיכולוג ועוד דברים שהזכרתי - כולם טיפולים שמתמקדים בצד של הנפש. הם לא אמורים לפתור לך בעיות של שרירים או כאבים פיזיים. הייתי אומרת שיש אפילו מצב של להיפך - אם אתה עוסק במדיטציות ובנפש ושוכח את הגוף ותחזוקתו, אז יש מצב של שרירים תפוסים וכאבים, ולאו דוקא מסיבות של מטענים רגשיים.
גם אותן השיטות כמו הילינג שהן הוליסטיות ומרפאות, יעשו את זה מאד לאט במצב של כאבים פיזיים.
לדוגמא, אני כמטפלת ברפלקסולוגיה, שממש מאמינה ברפלקסולוגיה, בכל זאת , אם יבוא אלי מישהו עם בעית כאבי גב וצואר, אעדיף לטפל קודם כל בגב עצמו להרגיע את הכאב ולזרז את הטיפול, אנחה אותו ביציבה נכונה ותרגילים לטיפול עצמי, ורק בנושאי העומק אמשיך עם הרפלקסולוגיה.
דינמיק , כמו שכתב לך טאו, זו אחת המדיטציות האקטיביות של אושו - כדי לחוות אותן אתה יכול להגיע לאשראם במדבר, לאשראם בעיר, לפסטיבלים כמו אושו, זורבה, נאטאראז' , בכולם מינון גבוה של מדיטציות אלו (דינמיק, קונדליני, נאטאראז', נו דיימנשן ועוד)
לגבי הגב שלך - גם אני אחרי הרבה מאד שנות לימוד ותרגול , לא תמיד מצליחה לזהות את המקור של הכאבים שלי. ובשביל זה הולכת למעסה הרפואי שלי שבודק ומטפל
&nbsp

avinoni23

New member
אור

המון תודה על התשובה המפורטת
אבל יש לי כאב גב בגב העליון בגלל הריברסינג מין לחץ כזה..
כנראה בגלל שהריברסינג מציף רגשות שלילים אז נוצר לחץ מסוים
השאלה שלי האם הכאב הזה מראה על ריפוי ?יש לך מושג? או רגש שלילי תקוע?
&nbsp

0 אור 0

New member
יש לך שתי אפשרויות

האפשרות הראשונה, היא ללכת למנחה שעבד אתך על ריברסינג, לספר לו על הכאבים והתחושות בעקבות הסשן, ולראות מה הוא מציע לעשות עם זה - כי כמו כל שיטה אמורות להיות דרכים להתמודד עם עם התפתחויות שקורות מהעבודה
האפשרות השניה היא ללכת למטפל באחת השיטות שעוסקות בקשר בין איזורים כואבים בגוף לרגש ולעבוד מולו - אם זה שיאצו, איורוודה (נקודות המרמה), תרפיסט מתחום הטנטרה (ואני ממש לא מתכוונת לבחורות שמוכרות עיסוי "טנטרי"), אורתופדיה רגשית, טאו ... - אם הוא לא שרלטן מוחלט אז לא תקבל תשובה של מגדת עתידות בסגנון "הנקודה הכואבת מעידה על אי בטחון בלה בלה" אלא יתחיל תהליך טיפולי שבו תעבדו על שחרור מה שצריך להשתחרר, ועל הדרך תוך כדי עבודה אם ממש חשוב לך גם תגלה משמעויות של נקודות שונות בגוף בהקשר לתהליך שלך
הסיבה לכך היא שאין מפה אחת ברורה, אלא מספר גישות שממפות את הנקודות והאיזורים בצורה מעט שונה, ובדרך כלל המשמעות המדויקת לגביך מתבררת בתוך התהליך הטיפולי.
מפות לדוגמא של קשר בין כאב לרגש:
http://naturalcuresnotmedicine.com/the-effects-of-negative-emotions-on-our-health/
https://malindasuedavis.wordpress.com/diet-and-recipes/emotional-energy-centers-of-the-body/
&nbsp

avinoni23

New member
אור

אין לי טעם ללכת למנחה אני עושה את זה בעצמי
זה פעולה פשוטה כול אלו שמספרים סיפורים שחייב מנחה זה סיפורים .
לצערי יש שיטות רבות אין סוף שיטות ורובם הגדול לא עובדות בכלל
בגלל זה אני חוקר ובודק לעומק את מה שכן עובד.

0 אור 0

New member
כל הרעיון של המנחה הוא ללוות ולהכיל את התהליך שלך

כמו שאמרתי , אני לריברסינג באופן ספציפי לא מתחברת, אבל אני יכולה לספר מנסיוני בהנחיה של סדנאות מגע או טנטרה וגם משיעורי יוגה שאני מלמדת וגם לומדת וגם מתרגלת לבד.
לכל אחת מהצורות האלו יש איכות משלה,
כשאני מתרגלת יוגה (או כל אחד מהתחומים הללו) עם עצמי , אני עסוקה גם בפרטים הטכניים של לנהל את הזמן, ובאיך לבצע את התרגול, ולכן לא תמיד ניתן להתמסר באופן מלא לתהליך, וגם שמתי לב שהאמרה שאדם עיוור לגבי עצמו מאד נכונה - תמיד כשמישהו אחר מנחה אותי , הוא יאתגר אותי יותר, יתן לי נקודת מבט נוספת, יתקן במקום שלא שמתי לב אליו, וגם יכיל אם יש קושי
כשאני מנחה ומלמדת אחרים אז אני קודם כל מכינה את השיעור והמטרות שלו, חוזרת על הרקע התיאורטי , וכל זה כמובן בהנחה שאני מנחה רק לאחר שיש לי הכשרה מתאימה להנחיה שהיא מן הסתם יותר מעמיקה מלקרוא חומר באינטרנט (ותאמין לי שגם אחרי 40 שנה של תרגול יוגה וקריאת ספרים רבים כולל המנואל של קורס המורים למדתי דברים חדשים וממוקדים כשהגעתי לקורס מורים, ואותו כנ"ל בלימדוי עומק של טנטרה או שיטות מגע שונות שלמדתי). בשיעור עצמו אני מביאה לרשות התלמידים את כל היכולות שלי מהשיטה אותה אני מלמדת באותו רגע, וגם מהנסיון שלי כמטפלת רב תחומית - מצב כזה שאתה מתאר בו עולים לבטים לגבי המשמעויות של מה שקורה לך זוכה ליעוץ וליווי גם אחרי התרגול עצמו. הוא חלק מהמחויבות שלנו כמנחי תהליכי עומק.
והכי חשוב, עם כל הידע והנסיון , אני מקפידה מדי פעם להיות בתפקיד התלמידה והמתמסרת - להשתתף בשיעורי יוגה או בסדנאות של מנחים אחרים כתלמידה, אם זה בהזדמנויות רגילות של החיים, כפרגון לחברים או במפגשים מיוחדים למורים. יש לזה איכות אחרת לגמרי מאשר במצב של תרגול שאני מתכננת ומובילה. ובתהליך טיפולי עמוק בודאי אעזר במנחה שאני סומכת עליו.

ריברסינג - רגשות וכאבים

זכרונות ילדות מורכבים או זכרונות טראומטיים אשר עולים למודעות בטיפול ריברסינג עלולים לגרום לכאב. הכאב נובע בדרך כלל ממאמץ של הגוף - לעצור את הכאב, לבטא את הכאב ולפעול לתיקון המצב. אמונות לגבי רגשות כמו "לא אעמוד בזה" "אני חסר\ת אונים" "אין טעם לבטא את הרגש הזה" ,"אין לרגש הזה הצדקה" וכדומה, יגבירו את הנטייה לכאבים. טיפול ריברסינג מעמיק ומקצועי אמור לתת מענה למצב זה.
מידע נוסף על ריברסינג, כאבים ומנגנוני הגנה www.breathing.co.il

למעלה