ריבת פומלות ביתית - עצה בקשר לסוכר

ronlin2

New member
ריבת פומלות ביתית - עצה בקשר לסוכר

שלום :)

אנחנו אוכלים בבית המון פומלות וחבל לי על הקליפות - הבנתי שאפשר לעשות מהן ריבה טובה.

חיפשתי באינטרנט ומצאתי מתכון שדורש קילו (!!!) סוכר בכוס מים לקליפות משתי פומלות. זה נראה לי מטורף!
ראיתי גם משהו על בישול הקליפות בלי סוכר בכלל אבל אני לא יודעת אם זה קיצוני לצד השני וזה יצא נורא.

בקיצור --- מה אתם יכולים להציע? איך הכי כדאי להכין ריבת פומלות בבית בלי כל כך הרבה סוכר? (תחליפי סוכר גם מתקבלים אבל עדיף כמה שיותר טבעי לדעתי)...

אודה לכם על כל רעיון :)

תודה!
 

חנהפ

Active member
אפשר קליפות מסוכרות

מצרכים לקליפות פומלית מסוכרות

1 ק"ג קליפות פומלית
סוכר כמשקל קליפות הפומלית הסחוטות
מיץ מלימון אחד
קליפות פומלית מסוכרות - אופן ההכנה

1. אוספים את קליפות הפומלית בשקיות סגורות במקפיא, עד שמצטברות די קליפות כדי להתחיל בהכנה. קילוגרם קליפות מתקבל מ-7-10 פומליות.

2. מניחים את הקליפות בסיר או בקערה גדולים וממלאים במים קרים. ממלאים במים קערה או סיר קטנים יותר ומניחים כמשקולת על הקליפות, כדי להטביע אותן במים. משרים כך את הקליפות במים למשך שלושה ימים. מחליפים את המים פעמיים-שלוש ביום.

3. ביום הרביעי מניחים את הקליפות בסיר עם מים טריים, מביאים לרתיחה ומיד נפטרים מהמים, שוטפים במים קרים ושוב משרים במים ליממה. למחרת חוזרים על הפעולה: מרתיחים ומשרים במים קרים ליממה.

4. מסננים את הקליפות, סוחטים היטב מהמים ושוקלים (משקל הסוכר הכולל צריך להיות שווה למשקל הקליפות הסחוטות). בסכין חדה חותכים את הקליפות לרצועות דקות (כחצי ס"מ).

5. בסיר מביאים לרתיחה חצי מכמות מהסוכר עם 3 כוסות מים. כשהסוכר נמס יוצקים את הסירופ החם על הקליפות ומערבבים היטב. מניחים לקליפות לשרות בסירופ כיממה.

6. מעבירים את הסירופ שהקליפות שרו בו, ללא הקליפות, לסיר גדול. מוסיפים לסירופ מחצית כמות הסוכר הנותרת, מביאים לרתיחה ומוודאים שהסוכר נמס לגמרי. מוסיפים את הקליפות ומבשלים על אש קטנה, עד שכל הנוזלים מתאדים או נספגים בקליפות. מקפידים לערבב מדי פעם ולוודא שהקליפות לא נדבקות לתחתית או נשרפות. התהליך עשוי להימשך כשעה או יותר, תלוי ברוחב הסיר ובגודל הלהבה.

7. מוציאים את הקליפות מהסיר ומפזרים בשכבה אחת על נייר אפייה, כדי לאפשר להן להתייבש במשך 3-4 ימים. כדי שהקליפות ישרדו את תהליך הייבוש רצוי להניח אותן רחוק מהישג יד, שכן הנטייה הטבעית של כל מי שעובר בסביבה היא לטעום מהן, כך שעד שהקליפות מוכנות, כבר לא נותר מהן דבר. שומרים (את מה שנשאר) בכלי סגור.

אפשר גם לטבול את הקליפות בשוקולד מומס...
 

חנהפ

Active member
ריבה מקליפות פומלה

קליפות מ- 3 פומלות
להסיר בעדינות את כל הצבע הצהוב/ירוק ולהשאיר רק את הלבן.

לחתוך לרצועות ולהשרות במים 24 שעות. מומלץ להחליף את המים מדי פעם.לסחוט היטב ולהכניס לסיר רחב.

לכסות עם קילו סוכר + 1/2 כוס מים.
כשרותח להנמיך ולבשל בבעבוע איטי עד שכל הנוזלים נספגים בקליפות והן שקופות לגמרי.

לסחוט מעט מיץ לימון ולבשל עוד כמה דקות.זהו, יאמי כמה שזה טעים..
 

DanaR22

New member
יחס סוכר

על כל קילו של פרי/קליפות שימו 600 גרם סוכר (60%).
 
למעלה