ריב בין חברות

• פותח הנושא idst
  • פורסם בתאריך

idst

New member
ריב בין חברות

הבת שלי בת 8.5 הולכת לחוג ריקוד פעם בשבוע עם חברה מהכיתה- אני והאמא של החברה מתחלקות בהסעות - שבוע שבוע. הבעיה היא שבזמן האחרון הן כל הזמן רבות ביתי כל הזמן חוזרת הביתה עם כעסים ולא מוכנה לנסוע איתה שוב וכן אותו דבר החברה. הבעיה שקיים קושי מבחינתי להביא אותה לחוג כל שבוע ואני מסבירה לה שפשוט או להפסיק את החוג או לנסות להסתדר אחת עם השניה - אך הדבר כל הזמן שב על עצמו - אני והאמא של החברה עובדות עצות מה לעשות ומה להגיד להן כדי שיסתדרו ביניהן?

סמכו עליהן...

שלום רב, אינכן יכולות להתנות יחסים טובים בקרב הבנות להסעה. לכן, עליכן להפריד בין שני התחומים: היחסים ביניהן וההסעות. האם הן מעוניינות להגיע לחוג? אם כן, אני מבינה שזו האפשרות להגיע לחוג והדבר הוסבר להן. נתתן להן את זכות הבחירה. הן בוחרות ליסוע יחד לחוג ולריב. קבלו את החלטתן בקור רוח ובשוויון נפש. בתך חוזרת כועסת- גלי אמפאטיה, ברגעים אלה צמצמי דיבור בנושא. השאירו את האחריות והבחירה בידיים שלהן. העבירו את המסר שאתן סומכות עליהן שהן תמצאנה את הדרך ליישר את ההדורים. אגב, מה קורה במהלך החוג? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

idst

New member
רבות בחוג - תשובה

במהלך החוג הן גם המון פעמים רבות כל פעם על שטות אחרת

מציעה להדריך...

הבנתי. יכול להיות שזו דרך התקשורת שלהן. אפשרות נוספת היא להדריך אותן (כל אם את בתה ) בזמן שקט ורגוע וללמד אותן איך ניתן ליישב חילוקי דעות בצורה אחרת? בברכת לילה טוב, עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה