ריב עם ההורים

נועהה5

New member
ריב עם ההורים

שלום עינת! אני נועה ואני בת 13 וחצי. כמעט כל יום במיוחד בבקרים ובערבים אני רבה עם אמא שלי ואך ואך עם אמא שלי וכל פעם זה על שטות אחרת.. תוכלי להגיד לי מה אני יכולה לעשות כדי לפתור זאת?

מה יקרה אם תבחרי לא לריב?

שלום רב נועה וברוכה הבאה לפורום, ראשית תוכלי להחליט שאת לא רבה איתה יותר. מה דעתך? הרי לריב צריך שניים וכשאת תבחרי לא לריב ותהיי נחושה לא לריב. מה יקרה אז? איך ייראו המריבות ביניכן? האם גם אז יהיו מריבות? עינת גבע, מכון אדלר.

נועהה5

New member
תודה..

זה נראה לי רעיון מצויין, אני אנסה את זה... זה אחלה עצה לשנה החדשה!
חח תודה..

כל הכבוד!!!

שלום רב נועה, אשמח לשמוע התפתחותיות. את נשמעת לי בחורה נבונה. החלטת להרים את הכפפה מהר. זה אומר שאת באמת לא רוצה לריב. אז... אני בטוחה שתצליחי!! עינת גבע, מכון גבע.

נועהה5

New member
ההתפתחויות..

שלום עינב! כבר היום כמעט התחיל וויכוח עם אמא שלי על זה שרציתי לצאת עם חברה והיא לא הסכימה לי.. מיד איך שבאתי לענות לה ולהתחיל לריב, נזכרתי מיד בעצה שלך והלכתי לחדר ולא עניתי לה, וככה לא התפתח הריב.. האם זה נכון מה שעשיתי?

תשובה בשאלה

שלום רב נועה, למה את חושבת שאמא שלך לא הסכימה לך לצאת עם החברה? האם היה לה נימוק הגיוני בעינייך? עינת גבע, מכון אדלר.

תשובה בשאלה

שלום רב נועה, למה את חושבת שאמא שלך לא הסכימה לך לצאת עם החברה? האם היה לה נימוק הגיוני בעינייך? עינת גבע, מכון אדלר.

נועהה5

New member
התשובה

האמת היא עינת שהיא לא הסכימה לי כי היא הייתה עייפה והיא לא רצתה שאני אלך לבד..(כי זה לא היה בבית של החברה אלא במקום אחר..) אבל ממש עכשיו חזרתי אחרי שעתיים שהייתי אצל אותה חברה, שהיא לא הסכימה לי בבוקר! אשמח לתגובה.. נועה

ועוד שאלה...

הי נועה, אם אני מבינה נכון. אמך היתה צריכה להוביל אותך למקום. איך הגעת לשם בסופו של דבר? אגב, סוף טוב הכול טוב? עינת גבע, מכון אדלר.

נועהה5

New member
התשובה לשאלה..

אני נורא מצטערת אבל לא הבנתי את השאלה.. וזה באמת נכון סוף טוב בכל טוב.. ובנוסף יש עוד סוף טוב, היום לדוגמא רבתי איתה בבוקר על הבגדים שלבשתי.. ועכשיו הכל טוב.. אני מקווה שרק לא יהיה לנו בכלל ריבים.. אני נורא שמחה על זה שאת עזרת לי ומקווה שתוכלי לעזור לי גם בהמשך, אם זה לא מפריע לך כמובן.. ואני חושבת שהתשובה לשאלה היא שאחרי שאמא שלי ראתה אותי מתנהגת יפה במהלך הצהריים ושלא רבתי איתה למרות שהיא לא הסכימה לי לצאת, אז היא נתנה לי לצאת בערב.

בקרוב, עוד צעד לשיפור היחסים

אחר הצהריים טובים נועה , אני מחזקת אותך להשתדל ולהתמיד "לא לריב". יש לך ערוץ פתוח. את יכולה לפנות אלי מתי שתרצי. אני חושבת שבעתיד הקרוב תוכלי להזמין את אמך לשיחה גלויה. לספר לה על הרצון הכן שלך לא לריב ועל המאמצים שאת עושה . אני מאמינה שדיאלוג גלוי יוכל לקדם את היחסים בצעד נוסף. מה דעתך? עינת גבע, מכון אדלר. נ.ב אשמח אם תעבירי את הלינק לפורום לחברותייך.

נועהה5

New member
עינת שלום!

עינת שלום! בקשר לשיחה גלויה אני מתייבשת לעשות זאת, אני ניסיתי זאת כבר כמה פעמים אבל לא הייתי מסוגלת, איני מרגישה לא בנוח לדבר על זה עם אמא שלי.. אני חייבת לבצע איתה את השיחה הזאת? ובקשר להעברת חברותיי אני יעשה זאת..

נועהה5

New member
תיקון שגיאה..

התכוונתי איני מרגישה בנוח ולא איני מרגישה לא בנוח..

אין חובה רק רצון

שלום רב נועה, לגישתי את לא חייבת כלום. בטח ובטח כשמדובר ביחסים. הבנתי ממך שאת רוצה יחסים טובים עם אימא שלך. ואינך רוצה לריב איתה. אני מבינה שלעת עתה את מסתפקת בעצה שקיבלת. עצה זו מסייעת לך לצמצם חיכוכים ומריבות. נפלא!!! אני מציעה שתשקלי צעדים נוספים בהתאם להתפתחותיות. מה את אומרת? עינת גבע , מכון אדלר.

נועהה5

New member
אני אומרת..

אני אומרת שאני באמת אשקול צעדים ראשוניים.. את יכולה לתת לי לדוגמא כמה צעדים ראשוניים?

אין טעם "לרתום את הסוסים לפני העגלה".

שלום לך יקירה, את הצעד הגדול והראשון כבר עשית. סיפרת שהוא מניב לעת עתה רגיעה. כמו שלריקוד טנגו צריך שני שותפים גם למריבה צריך שניים. כאשר אחד מהניצים בוחר, בחירה מודעת ונחושה "לא לריב" הריב אינו מתקיים. התמדה בדרך זו עשויה בהחלט להספיק. מערכת של מאבק מתפרשת על ידי הצד השני כפעולות שנעשות נגדו. אמך, כפי שכבר תיארת, מרגישה את השינוי. וכמו בארגז תפוזים מסודר, כאשר תפוז אחד זז כל הערמה זזה כך גם ביחסים. כאשר האחד משנה הצד השני מזהה, קולט, מפרש זאת כמחווה, כהבנה, כאות לרצון טוב, מבין שאפשר גם אחרת. צעד כזה מתפרש כהושטת יד לשלום ועושה את ההבדל. הצעתי שתשקלי צעדים נוספים, אם וכאשר יהיה צורך בהתאם להתפתחויות. אין טעם "לרתום את הסוסים לפני העגלה". עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה